:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
שגב - רחוב החושלים 16, הרצליה פיתוח
(4.4) מסעדת שגב בהרצליה היא מסעדת הדגל של השף שגב משה. למסעדה הגעתי עם ציפיות מעורבות. מצד אחד מדובר במסעדה מאוד נחשבת. יוקרתית ויקרה. מצד שני אני לא ממש מתחבר למה שהוא מבשל בתוכניות שלו. בדר"כ מדובר במנות עם חיבורים לא מעניינים שמוגשות בצורה יפה אך לא פרקטית ונוחה (הוא אוהב לבנות מגדלים על הצלחת).
תופעה שאני נתקל בה לאחרונה יותר ויותר היא מסעדות שמגישות מנות ראשונות מוצלחות ועיקריות מאכזבות. אני לאט לאט מגיע למסקנה שלפעמים עדיף להזמין 2 מנות ראשונות במקום עיקרית אחת. הדבר בלט מאוד במסעדה של שגב. המנות הראשונות היו כליל השלמות. לא פחות ממעולות. מושקעות, עם הגשה יפה ופרקטית ושילוב טעמים נהדר. מצאתי את עצמי אומר לגבי כל אחת מהן, כמה חבל שאי אפשר להגדיל את המנות ולהזמין אותן כעיקריות. העיקריות על אף שלא היו רעות, לא הגיעו לרמה של הראשונות. התופעה חזרה על עצמה גם במתוקים. מנת הביניים ("מרענן חך" כפי שנוהגים לכנות אותה) היתה לא פחות מגאונית והוגשה בכלי קטן במסורה, ואילו הקינוחים הרגילים היו פשוטים עד מאכזבים.
עיצוב המסעדה מאוד מעניין. למרות שהמסעדה נמצאת במבנה סגור, קיר אחד מעוצב בסגנון של חלק חיצוני של בניין ישן. חלונות עם תריסים של פעם, אדניות עם פרחים ואפילו חבל כביסה. בקומה התחתונה ניתן להציץ דרך חלון לכל הפעילות במטבח. המסעדה לא גדולה. אזור מצומצם בקומה התחתונה וחצי קומת גלריה מעל. מראות גדולות נותנות תחושה שהמקום הרבה יותר גדול ומרווח ממה שהוא באמת. וילונות לבנים מכסים את החלונות החיצוניים ליצירת ניתוק מושלם ממה שהולך בחוץ. השירות היה מושלם, כמצופה. מלצר בעל ידע נרחב על היינות והמנות המוגשות, מנומס, נגיש ועם חוש הומור מעודן. כמובן שכל המלצרים לובשים מדים לבנים.
למסעדה הגענו לעסקית הצהריים, שגם היא יקרה למדי. מנה ראשונה, מנת ביניים (מרענן חך), ועיקרית תמורת 115 ש"ח.  כמחצית מהעיקריות היו בתוספת תשלום של 10 ש"ח עד 20 ש"ח.

אז מה הזמנו:

1) סלסלת לחמים - במסגרת העסקית מקבלים סלסלת לחמים נהדרת. קבלנו 3 מקלות לחם, פוקצ\'ה עם עשבי תיבול, ולחם עם אנשובי. יחד איתם קבלנו חמאה ואיולי כמהין. שניהם מצויינים.
2) מנה ראשונה - בשר סרטנים -עם ניוקי כמהין ושמנת מתוקה לצד סלט עגבניות שרי מרענן.  כמה טעמים מדהימים במנה אחת. ניוקי עם שמנת וטעם מודגש של כמהין פשוט מעולה. בשר הסרטנים לא הונח בנדבות אבל בהחלט מספיק בשביל שיהיה מורגש. הייתי שמח מאוד לקבל מנה זו כעיקרית. מושלם.
3) מנה ראשונה - רביולי - במילוי גבינת עיזים, זוקיני וכרישה בקרם עגבניות, מוגשים עם חציל בלאדי ובזיליקום.  פסטה טריה ונהדרת עוטפת מילוי מתקתק של זוקיני כרישה וגבינת עיזים. מילוי מעולה. קרם העגבניות היה מדהים. איזון מושלם של עגבניות ושמנת. גם מנה זו, היה טוב לו ניתן היה להזמינה כעיקרית.
4) מנת ביניים - מרענן חך - מנה גאונית. סורבה סלרי שמעליו הוזלף מעט שמן נענע ומעל פוזרה אבקה של סוכריות קופצות, ממש כמו אילו שהינו אוכלים כשיינו ילדים. כל כך מוצלח ומפתיע. זו למשל מנה שבהחלט שווה לבנות סביבה קינוח ראוי. מגיע לה יותר כבוד מאשר להיות "מרענן חך".
5) מנה עיקרית - מדליוני סטייק עוף - מדליוני סטייק עוף על פחמים ברוטב כבד אווז מוגשים לצד קוביות תפו"א בצלים ופטריות מהטאבון.סה"כ מנה טעימה אבל לא יותר מדי מרגשת. הרוטב כבד אווז היה כנראה ציר שמבוסס על הכבד והיה עשיר וטעים, אבל השילוב עם העוף היה סתמי למדי. הבצלים והפטריות שנלוו למנה היו טובים. במרכז הצלחת הונחה אבן שחורה לקישוט. כשהמלצר הניח את הצלחת, שאלתי אותו מה זה השחור בצלחת, הוא הרגיש מאוד לא נוח לאמר שזו אבן. הגשה קצת משונה.
6) מנה עיקרית - פילה יען - בגריל מונח על ריזוטו פטריות עשיר וצמחי תבלין. מנה בתוספת של 10 ש"ח לעסקית. מנה מאכזבת מאוד. הפילה היה סולייתי וקשה מאוד. נכון שבשר יען פחות רך ועסיסי, אבל כבר אכלתי בשר זה בעבר ולא הרגשתי כמו פרה שמעלה גרה. הטעם של הבשר היה מצויין אבל קשה מאוד ללעיסה. התלבטנו אם להחזיר את המנה או לא, מאחר שממילא כבר הייתי די שבע החלטתי לאכול מהמנה כמה ביסים, ובסוף הערנו למלצר שלא היינו מרוצים מהמנה. במנה עצמה מקבלים 2 נתחים מאוד מכובדים של פילה יען. כל פילה יושב על ערמה של ריזוטו פטריות באמת עשיר וכבד, שאחרי הלחמים והמנה הראשונה, כבר היה כבד מדי. דווקא את המנה הזו הייתי מקטין מאוד ומגיש כראשונה, בתנאי שהבשר יטופל אחרת.
7) קינוח - מוס גבינה - מגדל מוס גבינה ממולא בקוויאר אבטיח, מוגש עם טוויל שקדים מסוכרים ובושם אבטיח. קינוח גרוע גם בהגשה, גם בשילוב הטעמים ונטף פלצנות מיותרת. שני מגדלים של מוס גבינה לא מוצלח. היה לו יותר טעם של קצפת קפואה מאשר גבינה. בשקע בראש המגדל הונחו כדורים קטנים קטנים של אבטיח, יעני קוויאר,  והמוס עצמו גם עמד על טבעות אבטיח. לטעמי, אבטיח לא הולך טוב עם גבינה מתוקה והשילוב היה דוחה למדי. המגדלים החלו להנמס די מהר והתמוטטו על הצלחת. בקבוקון קטן הכיל נוזל אדום. זה מה שנקרא "בושם אבטיח". שאלתי את שותפתי לארוחה אם היא רוצה קצת להשפריץ על עצמה לראות אם מוצא חן בעיניה. היא לא רצתה. הכוונה כמובן היא להשפריץ מעט מה"בושם" על המנה. מיותר לחלוטין. מחיר 35 ש"ח.
8) קינוח - שוקולדים... - קינוח טעים אם כי די סטנדרטי ולא מרגש. מדובר למעשה בצלחת עם 3 קינוחים קטנים. עוגת שוקולד נימוחה לצד פרפה קפה ופניני אספרסו, מוגש עם פרלין במילוי קרם שוקולד. הפרפה קפה היה נחמד, עוגת השוקולד היתה עשירה ומצויינת, הוגשה עם כדור של פרלין. בנוסף היתה בצלחת שפופרת כמו של משחת שיניים שהכילה ממרח שוקולד טעים שניתן היה למרוח אותה על שאר הקינוחים או פשוט למלא כפית ולאכול.  מחיר 35 ש"ח.

חניה: אם יש מזל, אפשר לחנות בחניות ברחוב ליד, אם לא אז באחד החניונים בתשלום.
שירותים: נקיים יפים ומושקעים. את מוסיקת הרקע הנעימה שמשמיעים במסעדה שומעים גם בשרותים, שלא ישעמם. 

לסיכום:
המקום: 4.8 - מיוחד, מלא אווירה. כיף לשבת
השירות: 5 - מקצועי, זמין, חוש הומור עדין.
המחיר: 4.4 - מחיר העסקית בהחלט משתלם לכמות האוכל שמוגשת והרמה שלה.
האוכל: טעם - 4.3 - חלק מהמנות גאוניות ממש וחלק פלופ רציני. צריך לבחור מהתפריט את המנות בקפידה. מומלץ 
                              להתמקד בראשונות.
         הגשה - 4.4 - כלים מדהימים, הגשה יפה...גובלת בפלצנות מיותרת.
         מקוריות - 5  -פה אין חכמות. בהחלט היש הרבה מנות לא שגרתיות.

לסיכום: מסעדה שגב - 4.4 - נע בין גאוניות לפלצנות. מומלץ להזמין מבחר ראשונות וקינוח (לא מוס גבינה).

תאריך הביקור: 19.6.2011
 
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים