:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
טוליפ - רחוב יהודה הלוי 52, תל אביב
(4.3) מסעדת טוליפ בתל אביב מגישה אוכל הונגרי מסורתי. לפני שאני אתחיל בדווח, גילוי נאות. המטבח ההונגרי הוא המטבח עליו גדלתי, כך שיש לי פינה חמה בלב למטבח הזה. כל עדה בטוחה שהמטבח שלה הוא הטוב ביותר, וקשה לשמור על אובייקטיביות באוכל שיש לו קשר רגשי. המטבח ההונגרי זוכה לעדנה בזמן האחרון עם לא מעט כתבות ואיזכורים באינטרנט ובטלויזיה. מיותר לציין שאני חושב שהוא מעולה.
מסעדת טוליפ אינה מסעדה מפוארת. סוג של מסעדת פועלים משודרגת, עם מעט מאוד מקומות ישיבה בפנים וכמה שולחנות בחוץ. ביום שישי בצהריים המסעדה היתה מלאה בעיקר בסבים וסבתות הונגריות שהביאו את הילדים והנכדים שלהם להכיר את המטבח ההונגרי עליו גדלו. מי שנראו כבעלי המסעדה, בעלי מראה הונגרי מובהק, הסתובבו בין השולחנות וקשקשו עם חלק מהסועדים בהונגרית. השירות היה מצויין, נעים וזמין. גם התמחור של המנות היה בעיני יותר מהוגן.

אז מה הזמנו:

1) מנה ראשונה - בלינצ\'ס הורטובג\'י - יחידה אחת של בלינצ\'ס ממולא בגולש טחון ברטוב של שמנת ופפריקה. בעיני המנה הזו היתה מעדן אמיתי. תבשיל גולש עם טעם בשר עשיר ותבלינים  ביחד עם הבלינצס והשמנת, בהחלט טעים ופותח תאבון. הורטובג\'י למי שתוהה, זו עיר בהונגריה. מחיר 29 ש"ח.
2) מנה עיקרית - כרוב ממולא (טולטוט קפוסטה) -  2 יחידות גדולות למדי של כרוב ממולא בבשר עם כרוב מבושל מעל ברוטב שהכיל כומבן הרבה מאוד פפריקה. כמובן שגם מהמנה הזו מאוד נהנתי. בקשתי מהמלצרית לקבל קערית קטנה עם שמנת חמוצה. היא חייכה אלי בהבנה ומיד הביאה. אם יש מקום שאני יודע שאני יכול לבקש שמנת חמוצה בצד ולקבל ללא שום בעיה, זה כאן. מחיר 55 ש"ח.
3) מנה עיקרית - גולש בקר - אי אפשר לשבת במסעדה הונגרית מבלי להזמין את המנה הכי מפורסמת שלהם. קוביות בקר ברוטב עשיר בתבלינים. לצד הגולש הוגשו נטיפי בצק שנקראים נוקרלי. מדובר בנטיפי בצק שבושלו במים רותחים, וכיף לאכול אותן עם הרוטב של הגולש. מחיר המנה 55 ש"ח.
4) מנה עיקרית - חזה עוף נוסח טוליפ - חזה עוף ברוטב של פפריקה שהוגש עם לצ\'ו, תבשיל של פלפלים ונוקרלי בצד. דווקא המנה הזו היתה פחות מוצלחת. העוף היה מעט תפל. הלצ\'ו והנוקרלי לא הצליחו להציל אותו. מחיר 55 ש"ח.
5) תוספת לעיקרית - סלט מלפפונים - סלט מלפפונים נהדר. מלפפונים שהושרו בתערובת של חומץ מים והרבה סוכר. אצלנו בבית היו מכינים את זה עם קצת שמיר. בהונגריה מערבבים סלט זה עם שמנת חמוצה. מרענן וטעים.
6) קינוח - פירה ערמונים - אוי, כמה שאני פינטזתי על הקינוח הזה. כל כך מעט מקומות מכינים אותו. כשהיתי קטן סבא שלי נהג לקחת אותי לקונדיטורית גולדשטיין בחיפה מדי פעם רק בשביל הקינוח הזה. מחית של ערמונים עם תבלינים והרבה רום עם ערמת קצפת מלמעלה. ממכר. חבל שהמנה יחסית קטנה אבל שווה כל שקל. מחיר 35 ש"ח.
7)  קינוח - כופתאות שזיפים - או, גומבוץ שזיפים כפי שקראנו לזה בבית. כופתאות מבצק תפוחי אדמה עם שזיף או משמש במרכז מגולגל בפרורי לחם שטוגנו במחבת עם מעט חמאה וסוכר. כדי באמת להנות מהגומבוץ, צריך לאכול אותו כשהוא חם חם ישר מהמחבת. הגומבוץ שהוגש לנו היה טרי אבל לא ישר מהמחבת. הבצק של הכופתאות היה עבה מדי לטעמי, אבל סך הכל מנה טעימה. בבית הינו חוצים את הגומבוץ לחצי ומפזרים מעט סוכר. מחיר 39 ש"ח עבור 3 כפותאות.  

שירותים: רק תא שירותים אחד משרת את כל באי המסעדה.

לסיכום:

המקום: 4.1 - לא מפואר יותר מדי, בפנים קטן וצפוף. ביום נאה כיף לשבת בחוץ.
השירות: 4.5 - שירות חביב ונעים. המלצרית היתה בקיאה בכל המנות בתפריט.
המחיר: 4.8 - תמחור מאוד הוגן
האוכל: טעם - 4.3 - אוכל הונגרי מסורתי. מי שאוהב יאהב גם פה.
           הגשה - 4.3 - לא מושקע יותר מדי אבל עדיין עושה חשק (לפחות לי)
          מקוריות - 4.2 - מנות הונגריות מסורתיות.

לסיכום: מסעדת טוליפ - 4.3 - מי שאוהב או סקרן לגבי המטבח ההונגרי זה המקום.


תאריך הביקור: 11.11.2011

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים