:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
גולדן קוראל - סטלה מאריס 130, חיפה
 (4.5) מסעדת גולדן קוראל בחיפה ממוקמת בסטלה מאריס במבנה העליון של הרכבל. הנוף הנשקף מהחלונות מרהיב ביופיו. מעטים המקומות שישתוו לו. החל מבת גלים העיר התחתית והמפרץ, ובימים בהירים ניתן לצפות עד עכו ונהריה. וכמובן ים, הרבה הרבה ים.  מקום מושלם לארוע רומנטי. בניגוד לשאוואטינא, המסעדה השכנה מהקומה העליונה, שם הנוף הוא השחקן המרכזי והאוכל בסיסי למדי, פה ניתן למצוא מנות מעט יותר מתוחכמות ומיוחדות. למרות שהמסעדה מפורסמת בין היתר בזכות מאכלי הים שלה, הפעם דגמנו בעיקר דגים. התיבול של האוכל היה מדוייק, לעיתים מפתיע, טרי וטעים והשרות היה אכפתי וזמין, כנראה כי היינו היחידים במסעדה (ארוחת צהריים של יום חמישי). בלי יותר מדי קשקשת, נגיע ישר למנות שהזמנו:

1) קובה בסוניה - מבחינת הטעמים מדובר בקובה רגיל לכל דבר. בורגול עם מילוי של בשר עגל כבש צנוברים ושלל תבלינים. מה שהיה יוצא דופן במנה הזו הוא צורת ההגשה, שלטענת מי שהיה כנראה הבעלים, הם היחידים שמגישים את הקובה בצורתו הנוכחית בארץ ושמדובר במתכון לבנוני ביתי. במקום לגלגל את בקובה ולהגיש אותו כגליל עם 2 קצוות מחודדים, כפי שמכינים ברוב המקומות, הם מגישים אותו כסוג של מאפה עגול כמעין פאי. שכבה תחתונה של בורגול, במרכז הבשר ומעל עוד בורגול והכל אפוי בתנור. בהחלט הגשה יוצאת דופן ומפתיעה. הקובה הורגש טרי כאילו זה עתה יצא מהתנור. מנה גדולה למדי שיכולה בקלות להספיק כראשונה לשלושה או ארבעה אנשים. הוגש עם מעט יוגורט עיזים ליד. מחיר 40 ש"ח, יקר אבל שווה. 
2) פילה דניס בתנור - פילה של דניס אפוי בתנור עם יין, שמן זית, שום, לימון ועשבי תיבול. אז נכון שהשילוב של שמן זית שום לימון ויין הוא לא המצאת הגלגל, אבל המינון של המרכיבים היה מדוייק והרוטב היה פשוט ממכר. הרבה שום, כמו שאני אוהב. הוגש עם תפוחי אדמה קטנים גם הם מתובלים במלח פלפל ושום תבלינים וגם סלט קטן. בהחלט מנה טובה ומומלצת. מתוך עסקית הצהריים במחיר של 89 ש"ח.  
3) פילה סלמון - פילה סלמון ברוטב אניס ושמנת. חייב להודות שלא חשבתי על השילוב הזה של רוטב מבוסס על שמנת יחד עם כוכבי אניס, אבל התוצאה היתה פשוט מופלאה. האניס היה בהחלט מורגש אבל עדין. גם מי שבדר"כ סולד מטעמי האניס, יש סיכוי טוב שיהנה מהמנה. רוטב מפתיע וטעים. גם המנה הזו הוגשה עם מעט תפודים וסלט קטן כמו במנת הפילה דניס. מתוך העסקיות במחיר 69 ש"ח.
4) כבדי עוף - כבדי עוף מטוגנים עם בצל ופטריות ברוטב של יין אדום. עוד שילוב מוכר אבל עשוי היטב. הכבדים היו נהדרים. לא מרירים, ללא טעמי לואי, עסיסיים והלכו מצויין עם הפטריות והיין. מנה מכובדת בגודלה. גם מנה זו הוגשה עם תפודים וסלט.
מנה שלא מופיעה בעסקיות, במחיר של 58 ש"ח.
5) תוספות לעסקיות - 2 המנות העסקיות הגיעו יחד עם מנה ראשונה לבחירה.  מנה אחת שהוזמנה היתה מנת חומוס. חומוס ביתי טרי וטעים, עם טחינה. המנה השניה היתה סלט פטוש. מלפפונים ועגבניות בחיתוך גס עם בצל אדום, סומק, נענע טריה. סלט פשוט וטעים.הוגש עם "קרוטוני לאפות" מתובלות וטעימות.
6) קינוח - כנאפה - כנאפה עגולה, חמימה שמיוצרת במקום. לא מתוקה מדי. ללא צבעי מאכל. מהטובות שאכלתי. מחיר 30 ש"ח למנה גדולה למדי שיכולה בקלות להספיק לשלושה עד ארבעה סועדים. 

חניה: בחינם בצמוד למתחם סטלה מאריס
שירותים: יפים ונקיים

לסיכום:

המקום: 5 - מקסים מבפנים. נוף של מליון דולר. הזמינו מקום מראש ובקשו שולחן ליד החלון.
השירות: 4.5 - נעים וזמין. רצון עז לרצות.
המחיר: 4.2 - לא זול, גם לא מאוד יקר.  המחירים מחוץ לעסקית נעים סביב ה 90 ש"ח למנה של דגים או פירות ים.
האוכל: טעם: 4.4 - מתובל, מדוייק וטעים.
           הגשה: 4.3 - פשוטה למדי
           מקוריות: 4.4 - יש מספר מנות  מסקרנות, הרוב די סטנדרטי.

לסיכום: גולדן קוראל - 4.5 - מומלץ ולא רק בגלל הנוף

תאריך הביקור: 29.3.2012

לאתר של המסעדה לחץ כאן
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים