:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
ליליות - ויצמן 4 (בית אסיה), תל אביב
(4.5) מסעדת ליליות בתל אביב היא חלק מקבוצת ליליות שמכילה גם את ליליות בייקרי וליליות ביסטרו ברעננה. לפני שנגיע לאוכל ולמסעדה עצמה כמה מילים על הפעילות החברתית שלה. המסעדה פועלת בשיתוף עם עמותת עלם ומשלבת בפעילות שלה בני נוער בסיכון ו"מעניקה להם הזדמנות ממשית להשתלבות חיובית בחברה באמצעות הכשרה מקצועית בתחום המסעדנות". שאפו. באמת שכל הכבוד.לא רק שנהנים מארוחה טובה, אלא גם תורמים לפרוייקט חשוב.
המסעדה נחשבת כבר שנים לאחת המסעדה הכשרות הטובות בארץ. ממגוון המסעדות הכשרות שאכלתי בהן עד היום, אני בהחלט מסכים עם הקביעה הזו. התפריט יצירתי, חומרי הגלם טובים והאווירה בכללותה יוקרתית ורשמית. גם המחירים יוקרתיים ורשמיים. כסאות ושולחנות כהים מעץ, מלצרים ומלצריות במדים, וילונות לבנים וכבדים מכסים את החלונות לפרטיות וניתוק מהחוץ, רצפת פרקט וכוסות יין כבר מסודרות על כל שולחן. יש גם חדרים פרטיים מעוצבים לארועים. השירות היה מרוחק ומנומס. המלצר היה מקצועי לחלוטין ובקיא בפרטי המנות השונות בתפריט. בשורה התחתונה המסעדה בהחלט ברמה גבוהה, למרות מגבלות הכשרות בהחלט נהננו. המנות מיוחדות והשילובים מעניינים ומסקרנים (מוצלחים יותר ומוצלחים פחות).
להלן המנות שהזמנו:

1) מנה ראשונה - קוד אטלנטי - על ריזוטו שומר וארטישוק ירושלמי, שוקולד עם תבלינים מהמזרח ואבקת תפוזים.  הקוד האטלנטי הוא דג יקר ונחשב לאחד הטעימים והבריאים ביותר למאכל. לא יודע כמה הוא מתאים לטעם הישראלי שכן הטעם שלו שונה מאוד מדגי הים או המים המתוקים שמגדלים פה בארץ. אפילו המרקם שלו שונה במעט. קצת יותר צמיגי ופחות עסיסי. בכל מקרה הוא תופס תאוצה במסעדות היוקרה וניתן לראות אותו מוגש בחלק מהמסעדות. המנה הזו, אמנם ראשונה אך לא מאוד קטנה ודי משביעה. שילובי טעמים מאוד יוצאי דופן שדווקא מצאו חן בעיני. שותפי לארוחה (בן דוד מאוסטרליה, בא לארץ לביקור מולדת, שם הוא עובד כשף) פחות התרשם. השומר והארטישוק הירושלמי דווקא היו פחות דומיננטיים במנה הזו, וחבל. מי שנתן את הטון הוא השילוב של הדג עם פרורי השוקולד יחד עם הריזוטו ופלחי ההדרים. מחיר המנה 56 ש"ח. מיוחד.
2) מנה ראשונה - טורטליני עגל וכרישה - ברוטב קטן של בשר עם פטריית שיטאקה טרייה. מנה לא גדולה אבל מוצלחת למדי. אין יותר מדי מה לפרט, מה שתואר בתפריט זה מה שקבלנו. המילוי היה עם טעם בשרי חזק. הרוטב עם הפטריה היו מאד טובים. היה מוצלח וטעים. המחיר, 54 ש"ח, מעט מוגזם. המנה לא גדולה.
3) מנה עיקרית - אנטריקוט בגריל - עם גזרים צבעוניים, תפוח אדמה "באטר", לפת בקרמל וניל ואפונת שלג. מנה מצויינת. כ 250 גרם של אנטריקוט שהוא ללא ספק האנטריקוט הכשר הטוב ביותר שאכלתי בארץ, מה שהעלה בי את השאלה מדוע מסעדות כשרות אחרות לא מצליחות להגיש בשר כשר באותה רמה?. יופי של בשר ומידת צליה מושלמת. הירקות הוגשו "אל דנטה" כשהם מעט קשים ונהדרים. טעם הקרמל - וניל הורגל מעט ברוטב שנלווה אליהן. מנה טובה. מחיר 120 ש"ח. לא זול.
4) מנה עיקרית - צלעות טלה - צלעות טלה מגידול מקומי עם פול ירוק, לביבת תפוח אדמה ולדר עגבניות. הצלעות היו עסיסות וטובות (אם כי רחוקות מאילו של רפאל). לביבת התפו"א היתה עשויה היטב וספגה את טעמי הבשר. המנה הכילה 4 צלעות עסיסות וטעימות. הלדר (מעין עלה/דף עשוי מעגבניות מיובשות) היה מיותר למדי. מחיר 155 ש"ח.

חניה: חניונים בתשלום באזור
שרותים: נקיים

לסיכום:

המקום: 4.5 - נעים, מרווח ויוקרתי.
השירות: 4.5 - מקצועי, מרוחק נעים וזמין.
המחיר: 4.2 - מחירים גבוהים. לעיתים מוצדק ולעיתים מעט גבוה מדי.
האוכל: טעם - 4.5 - חמרי גלם טובים. מנות טעימות.
          הגשה - 4.6 - מושקע ויפה.
         מקוריות - 4.8 - שילובים מיוחדים ולא שגרתיים. בהחלט מעניינים.

לסיכום: מסעדת ליליות - 4.5 - ללא ספק המסעדה הכשרה הטובה ביותר שהייתי בה

תאריך הביקור: 10.6.2012

לאתר המסעדה לחץ כאן
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים