:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
ויסטה, חוף דלילה, אשקלון
(3.3) מסעדת ויסטה המפוארת נמצאת בחוף דלילה היפיפה באשקלון. לפני שאספר מדוע לא אחזור למסעדה הזו יותר, טיפה על המקום. מדובר במסעדת חוף. מסעדת שף על חוף הים, באמת שאין הרבה כאלה. רוב המסעדות בחופים די בסיסיות ופשוטות. פה היה ניסיון אמיתי לתת מענה לסועדים שמחפשים אוכל עילי, כשר, שבו הם יכולים גם להנות מנוף הים ומהשקיעות. המקום מעוצב מאוד בקפידה. השהיה בו מאוד נעימה, התפריט נקרא מאוד מסקרן ומכיל חומרי גלם יקרים. השילובים יחסית יצירתיים. באמת שבאתי מתוך מטרה לפרגן לעוד מסעדה שנמצאת מחוץ לביצה התל אביבית, ועוד אחת שנותנת מענה לשומרי הכשרות. לצערי זה לא התאפשר.
למסעדה הגענו בשעת צהריים של יום ראשון. יום ראשון, ובמיוחד שעת הצהריים, היא שעה די בעייתית להרבה מסעדות. האספקה לא תמיד מגיעה בזמן, מנות חסרות, לא הכל טרי. בנוסף השף לא היה נוכח במטבח באותו הזמן (שאלנו) וגם התפריט עבר לא מעט שינויים. אילו חלק מהתירוצים שבהם ניתן לתרץ חלק מהפאשלות האיומות שלוו את הארוחה, אבל אני מבחינתי, אם לוקחים ממני מחיר מלא, לא מוכן לקבל שום תרוץ.
המלצר ששירת אותנו, מאוד ניסה לרצות, והרגיש מאוד לא בנוח על כל מה שהלך בזמן הארוחה, לא כל כך באשמתו. הוא התנצל די הרבה. המחירים לא זולים. בוודאי שלא במונחים של אשקלון, אבל גם לא במונחים תל אביביים. הם היו יכולים להיות מוצדקים לאור חומרי הגלם היקרים שהיו אמורים להיות במנות, אלא שזו בדיוק הבעיה, הן הופיעו בתפריט ולא במנות עצמן.
כמעט כל המנות, כפי שיפורט בהמשך, הוגשו בצורה שונה לחלוטין מכפי שהופיעו בתפריט. כמעט כל חומרי הגלם והתוספות שבגללן הזמנתי את המנות לא הופיעו במנות שהוגשו.
הרמז הראשון לעתיד לבוא הופיע כבר במעמד ההזמנה. לאחר שהתלבטנו במשך כרבע שעה מה להזמין הגענו להחלטה. פילה פורל על רוסטי של תפו"א אספרגוס וזוקיני צהוב בציר דגים של לוקוס. אז המנה הזו מסתבר, ירדה מהתפריט. המנה השניה שבחרנו, רביולי חצילים לוהטים, במחבת לוהטת עם עגבניות לחות וקרם פטריות פורצ\'יני, ערמונים קלויים, אספרגוס ועוד כמה דברים טובים. חומרי גלם לא זולים. גם המנה הזו לא קיימת, והיא הוחלפה במנת רביולי הרבה יותר פשוטה ולא מעניינת. לקחנו לנו עוד עשר דקות כדי להחליט מה בכל זאת כדאי להזמין.
שתי העסקיות עלו 99 ₪ כל אחת, היקרות ביותר בתפריט, וכללו לחם עם ממרחים, מנה ראשונה, עיקרית, מיץ וכדור סורבה.
לפני שנגיע למנות כפי שהופיעו בתפריט, לעומת מה שקבלנו בפועל, כמה מילים על המנות עצמן. ניכר באמת שיש רצון לרצות. המנות גדולות מאוד. יד מאוד נדיבה. כל כך נדיבה, שהיא חסרת כל עידון. כל המנות היו מאוד גסות בטעמיהן. הרבה יותר מדי כוסברה במנת הסביצ\'ה, יותר מדי רוטב פירות יער בקינוח, וכו\'. בכל מנה ניכר שיש רצון לשם הרבה מהכל, וזה פשוט היה לא מאוזן ולא מוצלח.

אז מה הזמנו:

1) פתיח - הגיעו שתי ככרות לחם קטנות, חמות ורכות. לצידן סלט חציל ביתי לא רע, שרוף על האש, עריסה ששרפה לי את הפה, אבל היתה באמת נהדרת, וזיתים. סה"כ מנת פתיחה נדיבה וסבירה.
2) מנה ראשונה - סביצ\'ה. לוקוס לבן וטונה אדומה בכבישה של לימון ושמן זית, עם מעט מלח שחור, טוויל מלוח וסלט חצוף של אנדיב, עגבניות שרי אדומות, וצ\'ילי אדום בויניגרט של שמפניה. נקרא כמו מנה של מליון דולר, עמוסה בחומרי גלם משובחים. ככה כתוב היה בתפריט. אז כתוב. ביג דיל. מה אכפת להם לכתוב, הסועדים הרי טיפשים שלא מבינים כלום. הסביצ\'ה היה מורכב רובו מסלמון. שום זכר ללוקוס או לטונה האדומה. טוויל מלוח?, לא מצאתי אותו. סלט של אנדיב?, אז מה אם כתוב, שמו מצע של קרפצ\'ו של סלק. אנחנו הרי לקוחות טיפשים שלא מבינים כלום. מעבר להבדלים אל מול התפריט, הסביצ\'ה עצמו היה גס מאוד בטעמים. המון כוסברה, המון לימון, המון מלח, וסלמון שלא בטוח עד כמה הוא היה טרי. יותר מחצי נשאר.
3) מנה ראשונה - פטה כבד עוף. בריוש כמהין קיץ שחורות, ריבת עגבניות שרי, וסלט רוקט בויניגרט דובדבני אמרנה. שוב מנה מפוצצת בחומרי גלם יקרים ומעניינים. תפריט לחוד ומציאות לחוד. כתוב בריוש? אז מה. הפטה הונח על טוסטונים רגילים, מי ישים לב. כמהין? איפה הן, אני לא ראיתי אותן. דובדבני אמרנה...סורי. אפילו לא אחד, ואם רק טעמיו היו אמורים להיות נוכחים ברוטב, אז הם לא היו נוכחים. הפטה עצמו היה דווקא לא רע. מעט מתקתק. גם ריבת העגבניות שרי נחמדה. שוב מנה גדולה מדי, סיימנו כשני שליש. באמת שצריך פה פחות בכמות ויותר באיכות.
4) מנה עיקרית - סטייק אנטריקוט בגריל בציר עגל ויין פורט, בייבי תפו"א פריז\'יאן מוקפצים בתערובת עשבי טוסקנה בצל סגול ובצל ירוק. "איפה הרוטב של הציר והפורט? "שאלנו את המלצר. "רגע, אני אלך לבדוק", הוא אמר. חזר עם התשובה שככה זה אמור להיות מוגש. אז קבלנו את הסטייק בלי הרוטב המיוחל. התפו"א בייבי היו למעשה פלחים גדולים עם תיבול כל כך גס שלא נגענו בהם. אם את כל הצרות שנפלו עלינו כאן ניתן היה לתרץ בחלק מההסברים שציינתי בהתחלה, אז לאיכות הגרועה של הסטייק אין שום צידוק. בקשנו מידת עשיה מדיום, הסטייק הגיע עשוי לגמרי. הם כנראה ידעו למה צלו אותו עד מוות. הוא היה לא טרי, לא איכותי, עם ריח וטעמי לוואי נוראיים. סטייק קטן של 220 גרם, נשאר כמעט כולו בצלחת.
5) מנה עיקרית - ספריבס. עגל חלב בצליה איטית, בזיגוג טריאקי, גרטן תפו"א וזוקיני צהוב.  שוב מה כתוב בתפריט, ומה הוגש לנו. שדרת הצלעות קטנה, עם די מעט בשר אכן בזגוג שהיה דווקא לא רע. הרבה שומן ומעט בשר. לגרטן, שאני כל כך אוהב והיה חלק מהשיקול בבחירת המנה, לא היה זכר. במקום זה הספריבס הונחו על תבשיל של אורז עם מעט חתיכות של קישוא רגיל. אני לא מחסידי האורז. מנה ממש מבאסת.

בסוף הארוחה קראנו למלצר, עברנו איתו מנה מנה והראנו לו מה כתוב ומה קבלנו בפועל.הוא הלך למטבח, חזר, התנצל מספר פעמים ואמר שיפצו אותנו בקינוח. אז את כדורי הסורבה לא קבלנו, ובמקום זאת קבלנו על חשבון הבית את הקינוח הבא:

6) קינוח - מרנג אפרסק. שכבות מרנג וניל שרוף, עם חתיכות אפרסק טריות, קרמבל נטיפי שוקולד ונטיפי מרנג שרוף. מתוק מאוד, הרבה יותר מדי רוטב פירות יער (שלא היו כתובים בתפריט בתיאור המנה) וללא נטיפי שוקולד כלל (שכן היו כתובים בתפריט). יותר מין פירורים שלא תרמו את הטעם השוקולדי המצופה. 

חניה: בחינם ובשפע בסמוך למסעדה ולחוף.
שירותים: לא נבדק. סורי.

לסיכום:

המקום: 4.6 - עיצוב מוקפד ונעים. חוף הים ניבט מכל חלון. חלל מקסים ומבוזבז.
השירות: 4.2 - המלצר היה בסך הכל מלא רצון טוב. חבל שלא הודיע מראש על המנות שירדו מהתפריט. האילתורים של   
                      הסו שף, הם באמת לא באשמתו.
המחיר: 3.5 - משתלם לו המנות כללו את חומרי הגלם המובטחים. ממש לא שווה את מה שקבלנו בפועל.
האוכל: טעם - 3 - חומרי גלם באיכות ירודה. הכל גס מאוד ולא מאוזן. לא סיימנו אף אחת מהמנות.
          הגשה - 4.3 - כלי הגשה יפים וגם צילחות המנות מושקע למדי.
         מקוריות - 3 - המנות בתפריט נקראות מקוריות ומעניינות. מה שהוגש לנו לא היה מקורי ולא מעניין.

לסיכום: מסעדת ויסטה - 3.3 - זלזול משווע בסועדים. חומרי גלם ירודים. טעמים גסים ולא מאוזנים. לא מומלץ.

תאריך הביקור: 3.11.2013

לאתר המסעדה לחץ כאן
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים