:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
מונא, שמואל הנגיד 12, ירושלים

(4.3) מסעדת מונא בירושלים, שייכת לקבוצת המסעדות שאסף גרניט הוא אחד מבעליהן, השף של מסעדת מחניודה וגם אחד המנטורים בתוכנית משחקי השף. המסעדה מלאה בפוזה. מדובר באמת במסעדת שף נחשבת. המנות בתפריט מכילות מרכיבים רבים ומיוחדים שלא את כולם תכירו והמלצרים שמחים להפגין את הידע שלהם. המבנה המפואר בו שכנת המסעדה, "בית האומנים", כמו גם האוכלוסיה שמגיעה למסעדה, הכל מאוד נוצץ ונחשב. אני משתדל מאוד לא להגיד "פלצני". אבל סוג מסויים של אנשים יתחברו לאווירה של המקום.

נתחיל עם מבנה המסעדה. המסעדה שוכנת  במבנה ירושלמי עתיק יפיפה ששימש בעבר את "בצלאל", בי"ס לאומנות. המטבח חשוף בחלקו, המסעדה מעט חשוכה. תאורה עדינה. הכל היה יכול להיות מושלם לולא התקרה הנמוכה והאקוסטיקה האיומה ונוראה. כל זמזום ולחש שנאמר נשמע היטב בחלל. עד כדי כך, שהנסיון להשרות אווירה רגועה ורומנטית ע"י השמעת מוסיקת ג\'ז חביבה, לחלוטין לא מצליח מאחר ורחש ההמולה מחריש אוזניים וכמעט לא שומעים את המוסיקה. בנוסף השולחנות מסודרים בצפיפיות רבה. אין ספק שהרעש והצפיפות הרסו לנו את מרבית החוויה, והם לבדם מספיקים לי כדי לא להמליץ על המקום.

השירות. השירות כפי שמתבקש, נע בין נעים וזמין למעט מתנשא. המלצרית היתה זמינה רוב הזמן, הסבירה בצורה מעוררת חשק את המנות השונות מבלי להחמיץ אף מרכיב אקזוטי. מי שהיה נראה כאחראי על המקום, היה מעט חמוץ ופחות קשוב. אחת המנות העיקריות שלא אהבנו (יפורט בהמשך), היה נסיון כן של המלצרית והאחראי לרצות אותנו. אני אישית, נגד הנורמה שאנשים רצים להחליף כל מנה רק בגלל שהיא "לא טעימה". "לא טעים" היא לא סיבה ראויה בעיני להחליף מנה, ובתנאי שהיא הוגשה כפי שנכתב בתפריט. סיבה מוצדקת להחלפת מנה היא אם הבשר נעשה במידת צליה לא כפי שהלקוח בקש, חומר גלם לא טרי, מרכיב דומיננטי במנה שלא דווח עליו בתפריט או ע"י המלצר וכו\'. בכל מקרה, כאשר נשאלנו לשביעות רצוננו אמרנו שאותה מנה לא טובה. הוצע לנו להזמין מנה אחרת במקום, אולי מנה ראשונה. מי שהזמינה את המנה, היתה כבר די שבעה ואמרה שאין צורך והודתה בנימוס. יותר מחצי מהצלחת הוחזרה. בסוף הארוחה הזמנו שני קינוחים. מי שנראה היה כמנהל המשמרת, צ\'יפר אותנו בקינוח שלישי על חשבונם. אז תודה, זה באמת נחמד ומלא רצון טוב, אבל עם מעט חשיבה, היה אפשר פשוט לזכות אותנו על אחד היקנוחים שהזמנו, ולא "לדחוף" לנו קינוח שלישי. ניחא, גם זה היה יפה מצידם וראוי להערכה. 

המחירים. מדובר במסעדה יקרה. אפילו יקרה מאוד. חומרי הגלם טריים איכותיים ויוקרתיים. בחלק מהמנות המחיר הגבוה אכן מוצדק, בחלק מהמנות פחות. רמת המחירים תואמת את המחירים במסעדות העיליות התל אביביות.

האוכל. מעט מאכזב.  אכלנו שתי מנות ראשונות שאהבנו מאוד (אחת קבלנו כצ\'ופר), ארבע עיקריות שמתוכן רק שתיים היו טובות. מבין השתיים האחרות אחת היתה פשוט לא טעימה. כבדה מאוד ואנמית. ואחרת היתה בינונית. הכל יפורט בהמשך. הקינוחים טעימים ומיוחדים.

מדובר במסעדת שף יוקרתית שנותנת מענה לכל מי שאוהב את הפוזה והטעמים המיוחדים. אני לא מאמין שאחזור לשם בעיקר בגלל האקוסטיקה הנוראית והצפיפות וגם בגלל שהמנות לא אחידות ברמתן, וברמת המחיר הזאת זה פשוט לא שווה את הסיכון בנפילה על מנה לא מוצלחת.  הציון הסופי אגב, 4.3, הוא בהחלט ציון לא טוב למסעדת שף. כל מסעדת שף איכותית צריכה לקבל ציון בקטגוריה הגבוהה (4.5 ומעלה). כל ציון פחות מ 4.5, למסעדת שף, יש לקרוא את הדווח ביסודיות.

אז מה הזמנו:

1) פתיח - על השולחן לחם טרי וטוב עם קראסט קשה ומתפצח לצד איולי ושמן זית איכותי.

2) צ\'ופר, מאזט אישי - כל אחד קבל מנה קטנה של סשימי טונה עם מעט שמן צילי, עלי אורגנו טרי, בצל אדום, צנונית. קטן טעים. פינוק נחמד מאוד. על חשבון הבית.

3) מנה ראשונה - טרטר תאילנדי. מתוך מנות הספיישל היומיות. הטרטר היה מדג אינטיאס. עוד היו שם ג\'לי שמפניה, וואסאבי, מירין, סויה, בלסמי לבן, מלפפונים שהוחמצו בג\'ינג\'ר אייל וטובגו. קוביות הג\'לי היו נחמדות אבל בעיקר כגימיק. ככלל, בדר"כ שמפניה היא נחמדה בפנטזיה, בדמיון, בפועל היא בדר"כ תורמת מעט מאד לטעם. שאר המרכיבים היו נהדרים. הדג טרי. המלפפונים שהוחמצו חלקית היו מעוררי תאבון. בהחלט מנה מיוחדת. מחיר 48 ש"ח.

4) מנה עיקרית - מוסר ים, קרם תרד, מולים, אנילוטי. האנגילוטי הוא סוג של רביולי. מעין פסטה ממולאת. כאן היא הוגשה עם מילוי של מסקרפונה. אז מוסר לא היה, והמנה הוגשה עם לוקוס. אחד הדגים הנחשבים והיקרים ביותר שיש. דג בשרני ומלא טעם. פה הוא קצת התייבש להם ולא היו לו את המאפניינים הנהדרים שבדר"כ נלווים אליו. קרם התרד, אמנם היה ירוק, אבל לא היה לו טעם של תרד. האנגילוטי היו מופלאים. סה"כ מנה בינונית ומאכזבת. המחיר היה 126 ש"ח, מעט יותר יקר מהמחיר שהופיע בתפריט בגלל המעבר לדג לוקוס.

5) מנה עיקרית - דג לברק עם מש, זוקיני, קולי פלפלים אדומים, עגבניות לחות ומרווה. מנה מוצלחת. הדג היה עסיסי ונתח הפילה מכובד בגודלו. הנתח הונח על תבשיל של מש, מעין קיטניה קטנה וטעימה, סוג של שעועית שהתבשלה יחד עם הזוקיני העגבניות והמרווה. מלא טעם והולך מצויין עם הדג. הקולי של הפלפלים האדומים היה מושלם. עלה בק צ\'וי הונח מעל. מחיר המנה 126 ש"ח.

6) מנה עיקרית - עוף בחמאה. הולנדייז חרדל וגרטן תפו"א. דווקא המנה שנשמעה הפשוטה ביותר בתפריט (וגם אחת הזולות) היתה הטובה והמפתיעה ביותר. חלקי עוף בצבע קרמל, רוטב מתקתקת ומופלא. הייתי חוזר למסעדה בשנית רק בשביל להזמין את המנה הזאת. באמת שהריר עולה לי רק מכמה ביסים קטנים שלקחתי. מעט גרטן (שכבות תפו"א בשמנת) לא הספקתי לטעום אבל נאמר שהיה מעולה. הוגש עם ערמה של עלי תרד טריים ללא שום רוטב או תיבול. לא הבנו את הפואנטה של עלי התרד הללו. למרות המחיר הגבוה, מנה בהחלט מומלצת. מחיר  88 ש"ח.

7) מנה עיקרית צמחונית - פפרדלה, קרם שורשים, ארטישוק ירושלמי, ביצה עלומה, מרווה ושמן כמהין. על הנייר נשמע כמו מנה מעולה. בפועל המנה היתה כבדה מאוד, אנמית בטעמיה ויותר מחצי נשאר בצלחת. מנה לא מומלצת. מחיר 62 ש"ח.

8) קינוח - טארט ערמונים, גלידת קינמון ואינגלז וניל. קינוח טעים מאוד ומתוק מאוד.  הערמונים לא היו מספיק מודגשים. היה בלבול עם כדורי הגלידות. גלידת הקינמון הונחה בקינוח השני וכאן קבלנו גלידת אגוזי לוז, שהיתה אמורה להגיע בקינוח השני. למרות חוסר השלמות, עדיין מדובר בקינוח טעים מאד ומומלץ. הגלידה קרמית ואיכותית. מחיר 42 ש"ח. הגודל מכובד ומתאים לחלוקה.

9) קינוח - קרמה שוקולד, מוס קרמל, גלידת אגוזי לוז, שטרוייז קקאו. קינוח שוקולדי מושלם. עשיר מאוד, מריר מאוד. המוס אוורירי וטעים. יפה לעין ונעים לחיך. הוגש עם גלידת קינמון מהקינוח הקודם במקום אגוזי לוז. עדיין טעים טעים. מחיר 44 ש"ח. מתאים לחלוקה.

10) קינוח - טארט תותים, קרם יוזו ולימון, גלידת פלפל סצ\'ואן ושמנת חמוצה. זה הקינוח שקבלנו על חשבון הבית בגלל המנה העיקרית שלא אהבנו. קינוח מאוד משונה, מאוד יוצא דופן. שילוב קצת מוזר של טעמים. קשה לאמר שנפלתי ממנו, אבל הוא בהחלט היה מיוחד ואחר. קרם חמצמץ של לימון ויוזו (גם פרי חמצמץ ממשפחת ההדרים) עם התותים והגלידה המשונה לא פחות. הוגש עם דף של שוקולד לבן ונשיקות מרנג. המחיר 38 ש"ח.


שירותים: חשוכים אבל נקיים.

חניה: סורי, אין לי מושג. הגענו ברגל (אם מי מהקוראים ירושלמי יכתוב לי היכן כדאי לחנות, אוכל להוסיף את זה לדווח)


לסיכום:

מי שאוהב לחוות חומרי גלם יקרים, אוהב לראות ולהראות, מבין באוכל ונהנה מכל הפוזה ימצא כאן את מבוקשו. האוכל עצמו בסה"כ טעים. במיוחד הראשונות והאחרונות. העיקריות היו מעט מזגזגות ולא אחידות ברמתן. המחירים גבוהים ומוצדקים רק בחלק מהמקרים. המסעדה עצמה רועשת וצפופה.


ציונים:

המקום: 3.8 - מעוצב יפה, מטבח חצי פתוח אבל רועש מאוד וצפוץ. אקוסטיקה איומה.

השירות: 4.3 - נעים. לרוב זמין, אבל לא תמיד. לקח די הרבה זמן לקבל כוס מים. מתמצא במנות ומאוד מקצועי.

המחיר: 4.3 - מחירים גבוהים, כיאה למסעדת שף עילית. בחלקם מוצדקים, בחלקם פחות.

האוכל: טעם - 4.3 - ראשונות נהדרות וגם הקינוחים. העיקריות מזגזגות וחבל (במיוחד לאור מחירן הגבוה)

          הגשה - 4.6 - מושקע ויפה.

         מקוריות - 4.6 - מנות מקוריות ולא "שבלונות". יש יצירתיות.

לסיכום: מסעדת מונא - 4.3 - לרוב טעים ומיוחד, השהות במסעדה כמעט בלתי נסבלת בגלל האקוסטיקה והצפיפות. עיקריות מזגזגות.


עקבו אחר מסעותי הקולינריים בפייסבוק. לחצו כאן

תאריך הביקור:  25.3.14

לאתר המסעדה לחצו כאן



מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים