:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
מל ומישל, בן יהודה 155, תל אביב

(4.8) זה הדווח השני שלי על מסעדת מל ומישל. הדווח הקודם היה לפני כשלוש שנים, כבר אז מאוד התרשמתי מהמסעדה. תקופה ארוכה המלצתי לרבים שמבקשים ממני המלצות דרך דף הפייסבוק של האתר על מסעדה זו. קבלתי פידבקים סותרים מאנשים שהיו שם לאחר ההמלצה שלי. חלק היו מרוצים וחלק התאכזבו ממש. במשך הזמן הפסקתי להמליץ על המקום, המסעדה לאט לאט נשכחה מליבי וראשי, ופינתה את מקומה להמלצות חדשות על מסעדות אחרות. כיום אני שב וממליץ עליה בלב שלם, ועומד מאחורי ההמלצה הזו.

רבות עבר על המסעדה מאז הביקור האחרון שלי. השותפות בין ניר ויימן ליוגב ירוס, שנהלו את המסעדה יחד במשך שבע שנים, התפרקה (יוגב ירוס מנהל את ליטל איטלי במתחם שרונה עכשיו). התפריט, שהיה די קבוע במשך תקופה ארוכה השתנה. גם מגוון המנות מעט גדל ויש יותר אופציות לבחור. מה לא השתנה? האיכות המדהימה של חומרי הגלם כמו היד המעולה של השף והאווירה הרומנטית הכמעט מהפנטת שיש למקום.

קשה לתאר במילים עד כמה המקום רומנטי, נעים ומשרה אווירה רגועה. התנתקות אמיתית מכל מה שקורה בחוץ ומהחיים האישיים של כולנו. שעתיים של ניקוי ראש אמיתי. ללא ספק המסעדה המתאימה ביותר להצעת נישואין, חגיגת יום הולדת, ערב רומנטי או סתם ערב של חברים ומשפחה שרוצים גם להנות מאוכל טוב וגם לנהל שיחה בלי לצעוק.

התפריט מתחלק לארבעה חלקים. חלק ראשון ובו מאזטים קטנים במחיר 23 ש"ח לצלחת (PICCOLA).  חלק שני עם מנות ראשונות מבוססות על דגים ובשרים נאים (CRUDO). חלק שלישי מנות ראשונות שלא מבסוסות על חמרי גלם נאים וחלק רביעי מנות עיקריות.

האוכל, למי שלא הבין מהפתיח, היה נהדר. חומרי גלם משובחים ויד שף מקצועית. באמת שנהננו מרוב המנות. מהקינוח נרשמה אכזבה (למרות מראהו המרשים), אבל שאר הקינוחים שהתעופפו סביבנו אל עבר הסועדים נראו מצויין. בחרנו כנראה את הקינוח הפחות טוב בתפריט. הפולנטה של מל ומישל היא הטובה ביותר בתל אביב, ואולי בארץ כולה. נקודה. ושמישהו ינסה לאתגר אותי בקביעה הזו. מי שלא יזמין אותה, יפספס בענק. חובה. בחיי שאני לא מפסיק לחשוב על המנה הזו. שותפתי לארוחה, חברה קרובה. שפית ובעלת עסק קייטרינג קשוחה, אמרה שהמנה הזו גורמת לה להרגיש "חצופה". אני ארשה לעצמי לאמר שזו מנה, ותסלחו לי הפעם, מחרמנת. זוג שיתחלק במנה הזו, יבין בדיוק על מה אני מדבר. מנה מושחתת וסקסית.

טווח המחירים רחב. אנחנו דלגנו על החלק הראשון בתפריט. הזמנו מנה ראשונה אחת נאה מקטגורית ה"נאים", מנה ראשונה אחת מקטגורית ה "PRIMI", שתי מנות עיקריות ועוד קינוח. בס"ה העלות היתה כ 160 ש"ח לאדם לפני טיפים, וללא שתיה. לא זול, אבל גם לא נורא. יצאנו מפוצצים כל כך, שחלק מאחת העיקריות בקשתי לארוז (היה פשע להשאיר בצלחת).

השירות היה נהדר ותאם את האווירה הכללית. נעים, רגוע, מחוייך. לא מלחיץ, לא נודניק. מאוד מקצועי.


אז מה הזמנו:

1) פתיח - לשולחן מגיעה מנת לחם שטוגן בחמאה עד כדי חריכה עם שמן זית וחומץ בלסמי אכותיים.

2) ראשונה - סלמון נא בקרמל הדרים חריף, לבנה צאן ופרי. מנה מצויינת והגשה יפיפה. מהתאור בתפריט ציפיתי שהרוטב יהיה קצת יותר סמיך וטיפה יותר חריף, אבל גם כך זו מנה נהדרת ומומלצת. הסלמון באיכות נדירה. מחיר 58 ש"ח.

3) ראשונה - ארטישוקים צרובים על פולנטה רכה ופירורי לחם סיציליאניים. עד כמה נהננו מהמנה הזו כבר ציינתי בפתיח. תועפות של חמאה ופרמזן. בושם של כמהין. ארטישוקים נהדרים שקבלו צריבה וקבלו טעם מעט מעושן. לא ברור לי מה הכוונה בפירורי לחם סיציליאניים, אבל הם היו נהדרים. בלי שום ספק, מנת הפולנטה הטובה בתל אביב. פשע להגיע למסעדה ולא להזמין את המנה הזו. 58 ש"ח.

4) עיקרית - "ניוקי פריזאי" , בצקניות גבינה מוזהבות בקרם כמהין לבנות. מדובר בניוקי שאינו מבוסס על תפוחי אדמה או סולת, אלא בצקניות מקמח עשירות בגבינות. הן נצרבו קלות במחבת ושוקעות להן ברוטב עשיר וסמיך עם ריח כמהין חזק וממסטל. מנה יחסית כבדה, אבל טעימה עד מאוד. מאוד מומלצת לחלוקה בין סועדים. סועד יחיד יתכן ויתקשה לסיים את כל המנה לבד (למרות ששותפתי לארוחה ציינה שלא תהיה לה שום בעיה שכזו). פרוסה דקה של סלק שנראה כי היה בתחמיץ אניסי כלשהו היה טוויסט נהדר. מחיר העונג 84 ש"ח.

5) עיקרית - טורטליני תוצרת בית במילוי אנטריקוט וכבדי עוף בציר עגל ולימון. שמונה יחידות של בצק פסטה מופלא עם מילוי בשר עשיר ומודגש ברוטב קליל וטעים. הבצק, בעל גוון צהוב, כנראה עשיר מאוד בחלמונים, היה אחד הטובים שטעמתי. איכות דומה זכורה לי רק ממסעדת קוצ\'ינה תמר. פסטה חזקה, טריה, מלאה בטעם, לא עבה מדי, יציבה ולא נקרעת. יחס מושלם בין המילוי לפסטה. מנה נהדרת. מחיר 88 ש"ח.

6) קינוח - פנקוטה במרק של מלון עם רוזטה (ליקר שקדים). למרות ההגשה המרשימה, באמת שהקינוח יפה ומרשים, הוא די אכזב. הפנקוטה היתה פנקוטה. יציבה, עם וניל אמיתי, אבל לא משהו מיוחד שהתיר בנו רושם. היה ישבה במין מרק של מלון עם נגיעות של רוזטה, ליקר שקדים. הרוזטה היתה שיחוק אמיתי ושדרגה מאוד את המנה, אבל לא היה הרבה ממנה והיא לא הורגשה בכל ביס, כך שחלק מהקינוח היה די אנמי. שאר הקינוחים שהוזמנו מסביבנו דווקא נראו טעימים מאוד. מחיר 38 ש"ח.

חניה: לא פשוט. אזור בן יהודה די בעייתי. יש חניון בתשלום לא רחוק. בהצלחה.

שירותים: מעוצבים ונקיים בהתאם לאווירה הכללית במסעדה. יש גרם מדרגות לשירותים, לא מתאים לנכים.


לסיכום:

המקום: 5 - מושלם. אווירה מהפנטת. רומנטית ורגועה. מפלט אמיתי מחיי היום היום.

המחיר: 4.5 - לא זול, אבל לדעתי ברוב המקרים שווה את המחיר.  מנות שף אמיתיות.

השירות: 5 - מושלם. נעים, חייכן, רגוע, משלים את האווירה הכללית. מבין עניין.

האוכל: טעם: 4.8 - מעולה. יד שף מאוד מוכשרת יחד עם חומרי גלם משובחים.

         הגשה: 4.8 - מנות יפיפיות. כל מנה יצירה של ממש. גם כלי ההגשה מרשימים.

         מקוריות: 4.8 - חלק מהמנות קלאסיות עם טוויסט, וחלקן פרי מוחו של השף. שווה.


לסיכום: מסעדת מל ומישל - 4.8 - אווירה מהפנטת, יד שף מוכשרת, חומרי גלם משובחים. מאוד מומלץ!!


תאריך הביקור: 16.8.2014

לאתר המסעדה לחץ כאן

למעקב אחר מסעותיי הקולינריים בפייסבוק לחץ כאן

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים