:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
צ'אקרה, קינג ג'ורג' 41, ירושלים

(4.2) מסעדת צ\'אקרה בירושלים נפתחה לפני כמעט 15 שנה. לי זהו הביקור הראשון במקום, והיא הציפה בפני התלבטות שקיימת בי בכל פעם שאני סועד במסעדה מחוץ לתל אביב. לתל אביב יש באמת סטנדרטים יוצאים מן הכלל ברמה בינלאומית. עיצוב המסעדות, השירות , חמרי הגלם היצירתיות, אין אזור בארץ שאפילו מתקרב למה שניתן למצוא בתל אביב. אבל האם זה נכון בכלל לבחון מסעדה ירושלמית בראיה תל אביבית? האם זה בכלל רלוונטי? מה זה עוזר לירושלמי או לתייר שמבקר בירושלים שהמסעדות בתל אביב יותר טובות? לאחר לא מעט לבטים החלטתי שהדרך הנכונה, בעיני, היא להשוות אותה עד כמה שניתן לשאר המסעדות באזור. המחירים אגב, תל אביביים לגמרי.

לצ\'אקרה הגענו עשרה סועדים לחגוג יום הולדת ארבעים לאחד החברים (הראשון בחבר\'ה שחוגג ארבעים). מיותר לציין שהרבה מאוד מנות נדגמו. מאחר והיינו באמת שולחן גדול גם צ\'ופרנו בכמה מנות ראשונות וקינוחים על חשבון הבית. החשבון הסתכם ב 1700 ש"ח, כ 170 ש"ח בממוצע לסועד לפני טיפ, לא נורא בהתייחס למה שהזמנו. מאחר ונדגמו באמת הרבה מנות, אחרוג מעט ממנהגי. על מנת שלא תקבלו כאן רשימה ארוכה ומתישה של מנות וחומרי גלם, אנסה לרכז את המנות לקבוצות ולכתוב על כל קבוצה בנפרד.

התפריט מכיל מנות מכל הקטגוריות. פירות ים, בשרים, דגים וכו\'. אל התפריט הרגיל התווסף תפריט ספיישלים מרשים זהה כמעט בגודלו לתפריט הרגיל. בשורה התחתונה, הייתי אומר שכחמישים אחוז מהמנות היו באמת טובות. חלקן היו גרועות ממש. והיו גם הפתעות לטובה. מדובר בסה"כ במסעדה "עם סיכון" שכן הסיכוי להזמין מנה טובה כמעט זהה לסיכוי לפול. הראש של השף לא הכי יצירתי כאן, חומרי הגלם לא תמיד משובחים (לפעמים כן) אבל היד של השף טובה ומדוייקת.

עיצוב המסעדה נעים, אם כי מעט מיושן. מבנה המסעדה עגול ובפנים פזורים שולחנות במה שנראה כמו סוג של חלוקה פנימית. אזור אחר ליד החלונות. אזור אחר, פנימי לצד קיר מלא בנישות עם מוצרי מזון. מעין מזווה ענק לאורך הקיר. הקיר עצמו מואר בצורה מרשימה ומוסיף לאווירה הכללית. יש גם בר די גדול שאפשר לשבת בו. הכסאות והשולחנות פשוטים למדי.

השירות היה בסדר. רק בסדר. המלצרים באו, לקחו את ההזמנות, הביאו את האוכל. הם היו קרירים למדי. אני מתאפק לא לכתוב אנטיפתים. בסה"כ עשו את מה שהיו צריכים לעשות, אבל בלי טיפת חיוך. נראה כאילו הם די סבלו.

המחירים בהחלט לא זולים. בחלק העליון של הסקאלה, אבל לא ראיתי שם משהו מאוד חריג. חלק מהראשונות תומחר לטעמי בצורה קצת מוגזמת לעומת מה שהוגש שם. מצד אחד צ\'ופרנו במספר ראשונות וקינוחים על חשבון הבית, מצד שני הביאו לנו לשולחן שתי מנות לחם שלא בקשנו וחייבו אותנו עליהם. בחשבון הסופי גם הוסיפו לנו בטעות קוקטיילים שלא הזמנו והם תקנו את החשבון אחרי שהפנינו את תשומת לבם לכך.

הנה מה שהזמנו:

1) מנות ראשונות - המנות הראשונות היו בסה"כ טובות. עשויות כהלכה אבל די משעממות וחסרות מעוף. חלקן מתומחר בהגזמה של ממש. חציל קלוי, טחינה ועגבניות. חציל שלם שנשרף כנראה על אש גלויה והיה בעל טעם מעושן. בסה"כ מנה מוכרת אבל עשויה היטב. מחיר 42 ש"ח בעיני גבוה מדי. קרפצ\'יו של זוקיני, גבינת פטה וטפנד. זוקיני שלא עבר שום בישול, בתחמיץ של לימון ושמן זית עם פרורי גבינת פטה , עגבניות שנסחטו מעל ומעט טפנד של זיתים. מנה של כבד קצוץ שהוגשה במעין סיר קטנטן יחד עם טוסטונים היתה גם היא טובה וללא טעמי לוואי (42 ש"ח). היו עוד מספר ראשונות, אבל זה הקו הכללי שהנחה את המנות הראשונות. סטנדרטיות, לא מרגשות אבל עשויות כהלכה. מתומחרות גבוה.

2) קוקי סאן ז\'אק - ארבע יחידות של "קוקיות" קטנות למדי, יחד עם מספר גבעולי אספרגוס טריים ברוטב עדין של גבינה כחולה. מנה נהדרת. היחידה בכל הארוחה שבאמת נתנה לי תחושה של מסעדת שף אמיתית. הכל בה היה מדוייק להפליא. הקוקיות והאספרגוס היוו ניגוד נהדר והיו עשויים בדיוק במידה. הרוטב חיבר את המנה והיה עדין ולא נשכני כפי שקורה לפעמים עם גבינות כחולות. המחיר לא זול בכלל, 74 ש"ח.

3) בשרים - נדגמו די הרבה מנות של בשר מהתפריט. מדהים איך במסעדה אחת ישנם הבדלים כל כך גדולים באיכות של הבשר. בעוד הפריים ריב (500 גרם, 148 ש"ח) היה לא פחות ממעולה, הפילה היה עם טעמי לוואי נוראיים וכמעט בלתי אכיל (3 מדליונים קטנים אבל עבים ברוטב יין אדום במחיר 129 ש"ח) ונתח הקצבים היה קשה ללעיסה ובליעה. נכון שמדובר בנתח שמטבעו הוא יותר סיבי וקשה לאכילה, אבל כבר נתקלתי לא פעם בנתח קצבים שהיה פשוט מופלא. כאן זה כמעט היה בלתי אפשרי לסיים (מחיר 115 ש"ח).

4) מנות עיקריות נוספות - ריזוטו פטריות, ציר פוצ\'יני ופרמזן (75 ש"ח). אני לא מחובבי הריזוטו. בדר"כ זו מנה כבדה ומעיקה. הריזוטו כאן היה בסדר. רק בסדר. לא מספיק טעמי פטריות. המזמינים דווקא היו מרוצים. ניוקי שוק טלה, ציר בקר ואפונת גינה (98 ש"ח). הניוקי לא היו מספיק אווריריים, אבל הבשר היה נהדר. נתחי כבש ללא שומן. כמות די נדיבה. פעם ראשונה שאני נתקל בשלוב של בשר כבש וניוקי. טעים. שרימפס, חמאה, שום, יין לבן ועשבי תיבול (112 ש"ח). את השילוב הזה של מרכיבי הרוטב עם השרימפס אנחנו מכירים היטב, ובכל זאת הכל היה עשוי מדוייק והרוטב היה נהדר. אחת המנות המוצלחות. (112 ש"ח). לא זול.

5) קינוחים - ניו יורק צ\'יז קייק עם דובדבני אמרנה (35 ש"ח). לחלוטין לא עוגת גבינה ניו יורק. סתם עוגת גבינה אפויה, וגם לא מוצלחת במיוחד. עוגת הגבינה שנקראת ניו יורק מכילה הרבה מאוד גבינה שמנה והיא דחוסה מאוד ועשירה מאוד וכל ביס בה הוא שחיתות של ממש. זו היתה אוורירית, לא שמנה לא עשירה וללא קרם השמנת שנמרח מעל. כשלושה דובדבני אמרנה הוגשו בצד. מחיר 35 ש"ח. אכזבה. סופלה שוקולד עם כדור גלידה וניל. היה לא רע. פשוט אבל טעים. שוב קינוח הכי בסיסי שיש (35 ש"ח). פנקוטה פירות יער. מדהים איך כל פעם הקינוח הפשוט הזה מצליח להפתיע אותי מחדש. הוא היה באמת טעים. עם וניל אמיתי ומרקם נעים וחלק. לא מתוק מדי. עשוי כמו שצריך. פירות יער נמזגו מעל. (35 ש"ח). עוד היו שם קינוח מאכזב של פירות מסקרפונה וקרמבל וקינוח מפתיע של גלידת טחינה, גלידת וניל דבש שטרוייזל וצנובר. כל אחד במחיר 35 ש"ח.

חניה: ברחובות הסמוכים + קצת הליכה. אנחנו חנינו ברחוב הלל.

שירותים: יפים ונקיים


לסיכום:

המקום: 4.3 - מעוצב. יש אווירה. מעט מיושן. שולחנות וכסאות פשוטים למדי.

המחיר: 4.2 - מחירים גבוהים. בחלק העליון של הסקאלה. בחלקן מוצדק ובחלקן לא.

השירות: 4.0 - המלצרים עשו את עבודתם אבל בלי יותר מדי חיוניות.

האוכל: טעם - 4.3 - יד שף טובה אבל חומרי גלם לא תמיד מספיק איכותיים.

          הגשה - 4.3 - הגשה יפה ומושקעת.

          יצירתיות - 4.0 - אוכל די סטנדרטי ומוכר.

לסיכום: מסעת צ\'אקרה - 4.2 - חומרי גלם לא תמיד איכותיים, לא מספיק יצירתי, אבל יד שף טובה. לא זול.


תאריך הביקר 11.10.2014

לאתר המסעדה לחץ כאן

למעקב אחר מסעותיי הקולינריים בפייסבוק לחץ כאן (ועשה לייק)

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים