:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
ביסטרו וניה, שער פאלמר 1, נמל חיפה

(4.4) ביסטרו וניה נפתחה בפברואר השנה בשער פאלמר בכניסה לנמל חיפה. היא זכורה לי בעיקר בעקבות ביקורת קטלנית שכתב עליה מבקר המסעדות של עיתון הארץ, שגיא כהן, שהעז ברוב חוצפתו להגיע למסעדה בתקופת ההרצה שלה. הרבה נקודות זכות הוא אבד אצלי בעקבות אותה ביקורת. זה באמת כלל בסיסי שכל מבקר מסעדות צריך לנהוג לפיו. לא מגיעים לכתוב ביקורת על מסעדה שנמצאת בתקופת הרצה. החוויה שלי בכל אופן היתה אחרת משלו.

חיפה סובלת ממחסור חמור במסעדות טובות. היא משופעת בבתי קפה וקונדיטוריות, אבל מסעדות טובות יש בה מעט. לכן כל פתיחה של מסעדה חדשה בעיר היא חגיגה של ממש. במיוחד כשמדובר במסעדה טובה עם אוכל "ביסטרואי" יחסית פשוט אבל מאוד מוקפד, ובמיוחד טעים. החוויה היתה מוצלחת בעיקר בזכות תשומת הלב הרבה שניתנת לפרטים הקטנים. החל מהחמוצים הביתיים המופלאים ועד לממרח חזרת שלשם שינוי הכילה כנראה כמות נדיבה של שורש חזרת ולכן היתה חריפה ומענגת. הכל יפורט בהמשך. המסעדה אינה כשרה והתפריט מכיל מכל טוב, כולל פירות ים ובשר לבן. באתר של המסעדה הם מבטיחים אוכל "פשוט ומרגש", והוא אכן כזה.

המסעדה עצמה בעלת עיצוב נעים וחמים. הקירות מחופים בעץ. גם הבר כולו עשוי עץ. הרבה פרטי רטרו יוצרים אווירה נעימה. מוסיקה בווליום מושלם ברקע. כיף של מקום. יש אפשרות לשבת גם בפנים וגם ברחבה החיצונית ברחוב. לדעתי הרבה יותר כיף בפנים. ליד שולחן או על הבר.

השירות היה נעים ולבבי לאורך כל השהות שלנו. המלצרית היתה זמינה והכירה היטב את התפריט. אין תלונות.

אז מה הזמנו:

1) סלט ליבי - "תרד בר, ג\'רג\'יר, עשבי תיבול וחסות עם גבינת מנצ\'גו  תפוחים ואגסים". סלט נהדר. מנצ\'גו, גבינת כבשים קשה עשירה בטעמים, הלכה מצויין עם הפירות בסלט ושאר הירקות. עוד היו שם צנוניות וענבים. סלט מלא כל טוב עם רוטב ויניגרט מרענן. הסלט לווה את המנות העיקריות בצורה מושלמת. מחיר 43 ש"ח.

2) קוסטיצ\'ה - "צלעות של בשר לבן מעושנות בעלי אקליפטוס תפוח אדמה מטוגן ובצל צרוב". אז לאכזבתי, הקוסטיצ\'ה נגמרה וקבלתי במקום זה קוטלט. נתח של בשר לבן עם עצם במשקל 350 גרם. עבה, עסיסי ומלא טעם ויחסית מעט שומן. כל ביס תענוג. לצידו חצאי תפו"א שככל הנראה עברו בישול חלקי ואז טוגנו והיו רכים רכים מבפנים וקריספיים מבחוץ. השקעה בפרטים הקטנים....כבר אמרתי? מנה מצויינת במחיר 65 ש"ח.

3) דניס פיוז\'ן - "פילה דניס בתנור על נודלס חיטה, חלב קוקוס, ג\'ינג\'ר ובזיליקום".מנה מצויינת. רוטב נהדר שהחמיא מאוד לדג, הוגש עם ערימה של צמחי תבלין מבושלים או מאודים בצד. הרוטב עם הירקות, התבלינים ושברי הדג הלכו מצויין עם הנודלס. אחת המנות הטובות של הערב. מחיר 61 ש"ח.

4) רוסטביף חיפאי לזכר מלקולם - "צלחת רוסטביף, לחם, חמאה, חרדל וחמוצים ביתיים". אז אני לא יודע מי זה מלקולם, וחבל שלא שאלתי את המלצרית, כי נראה שיש סיפור מעניין מאחורי המנה הזו. הגיעה צלחת עם די הרבה פרוסות של רוסטביף משובח ומלא טעם שניכר שהוא לא מהסוג התעשייתי. פרוסות של שיני שום שהוכנסו לתוכו לפני הצליה, נראו היטב בתוך הפרוסות של הבשר. החמוצים כללו מלפפונים ועגבניות והרגישו לגמרי ביתיים. מלאי טעם. צלוחית קטנה של חזרת סופר חריפה גם היתה שם. נקודה אחת מרגיזה בהקשר של המנה הזו. יחד עם צלחת מלאה בפרוסות של בשר, מקבלים שלושה חצאים של פרוסות לחם. לחלוטין לא מספיק. בקשנו עוד קצת לחם, וחוייבנו על כך תוספת של 5 ש"ח. זה לא סוף העולם, אבל עדיף היה לתמחר מראש את המנה בעוד חמישה שקלים ולהגיש יותר לחם. סה"כ מנה מצויינת. מחיר 50 ש"ח ועוד 5 ש"ח עבור תוספת לחם.

5) טארט שוקולד - "טארט שוקולד מריר". טארט שוקולד עשיר, ללא קמח, עם הרבה שוקולד נוזלי שנמזג מעל. טעים ומושחת. מתומחר גבוה מדי לדעתי, 42 ש"ח לפרוסה לא גדולה במיוחד.

שירותים: נקיים ומעוצבים

חניה: בחניון ממש בסמוך


לסיכום:

המקום: 4.5 - חמים, נעים ומלא אווירה.

השירות: 4.5 - חברותי, זמין, כמו שצריך.

המחיר: 4.2 - המנות מתומחרות בצורה סבירה מאוד. ציון ירד בגלל תוספת הלחם ומחיר הקינוח.

האוכל: טעם - 4.4 - ביתי, איכותי, השקעה בפרטים הקטנים.

          הגשה - 4.4 - יפה, פרקטית וכיפית.

         מקוריות - 4.3 - סה"כ מנות מוכרות. בחלקן יש טוויסט קטן ונחמד.


לסיכום: ביסטרו וניה - 4.4 - אחלה מקום, אחלה אוכל, אופציה טובה וראויה בחיפה

תאריך הביקור 25.10.2014

לאתר המסעדה לחץ כאן

למעקב אחר מסעותי הקולינריים בפייסבוק לחץ כאן (ועשה לייק)

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים