:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
כתית, נחלת בנימין 57, תל אביב

(4.7) סיפור מאוד מורכב הסיפור של כתית. זו בהחלט לא מסעדה לסועד הממוצע ולא רק בגלל המחיר. יש אנשים שיעמדו נדהמים מול המנות שיוגשו להם, ויש כאלו שלא יבינו על מה בדיוק לוקחים מהם 397 ש"ח ל"מסלול הקצר" של ראשונה אחת, עיקרית אחת וקינוח אחד, לא כולל שתיה וטיפ. מדובר במסעדה שמדברת לפלח אוכלוסיה מצומצם למדי. זו כנראה גם הסיבה שהיא עברה למיקום הנוכחי שלה שמכיל בהערכה גסה כ 20 מקומות ישיבה בלבד. בערב בו סעדנו, כמחצית היו תיירים.

זו מסוג המסעדות שצריך לשבת בהן זקוף על הכסא, לדבר בשקט ולחייך בנימוס. האווירה יותר אירופאית מישראלית. שטח המסעדה כיום הוא למעשה חלק ממסעדת מזללה שנסגר והוסב לכתית. נכנסים למסעדת מזללה, ובמעין אקט של דיילת שמפנה אותך שמאלה למחלקה הראשונה במטוס במקום למחלקת התיירים, כאן המארחת מפנה אותך ימינה לכתית. שלא תטעה ותשב בטעות במסעדה הלא נכונה. חלל המסעדה קטן ופשטני למדי. האמת שציפיתי לקצת יותר אווירה ועיצוב. מספר מאוד מצומצם של שולחנות מכוסים במפות, כסאות בריפוד ירוק אריחי רצפה מקושטים ומספר מראות קיר גדולות כנראה כדי לתת תחושה של קצת יותר מרחב. כל החלונות שפונים לרחוב מכוסים בווילונות, כדי לתת מעט פרטיות.

למסעדה שלושה מסלולים. שלוש מנות (מנה ראשונה אחת, עיקרית אחת וקינוח אחד) ארבע מנות (הכולל שתי ראשונות) או חמש מנות (שתי ראשונות שתי עיקריות וקינוח אחד). אנחנו הלכנו על המסלול הראשון שעולה 397 ש"ח לאדם, לא כולל שתיה וטיפ. חשוב בהקשר הזה לציין נקודה חשובה וגם להפריך איזו סטיגמה. ראשית, למרות מה שנהוג לחשוב, מהארוחה הזו קמים שבעים. שבעים מאוד. הסיבה לכך היא בין היתר שמדובר בארוחת טעימות לכל דבר, מרובת מנות. שלוש המנות כפי שמתואר בתפריט הן מנות בחירה. אפשר לבחור מנה ראשונה אחת, עיקרית אחת וקינוח אחד. אולם מלבדן קיבלנו שתי מנות פתיחה, סלסלת לחמים מדהימה עם ממרחים ועוד מרענן חיך. לא תקומו רעבים. בכל הקשור למחיר, נכון שהוא מאוד גבוה במונחים ישראלים, אבל ארוחת טעימות שכזו באירופה במסעדות עם שניים או שלושה כוכבי מישלן, זה די סטנדרטי. נותרת השאלה האם המחיר שווה את החוויה? לא לכולם.

הציפיות שלי מהאוכל היו מעורבות. מצד אחד זו כתית המהוללת ששמה הולך לפניה. מצד שני אני לא מחסידי הבישול המולקולרי. כשאני רוצה פטריות, אני רוצה להרגיש פטריות ולא לקבל אותן בצורה של אבקה. ואת הזיתים שלי אני לא רוצה לקבל בצורה של ג\'ל. אוהב להרגיש את חומרי הגלם במצב הצבירה המקורי שלהם בלא שעברו כל מיני טיפולים שגם גרמו להם אולי קצת לאבד מטעמם בדרך. זו גם הסיבה שמספר פעמים בעבר כמעט והגעתי לביקור, אבל רק כמעט.  למרות התחושות המעורבות, באמת קשה שלא להתרשם מהאוכל. כל מנה מורכבת מחומרי גלם רבים מאוד שיוצרים פסיפס של טעמים צבעים ומרקמים מיוחד ומסקרן. כמובן שההגשה של כל מנה מדהימה ממש. יצירת אומנות אמיתית. המנות כאן באמת ייחודיות ולא שכפול של מנות ממסעדות אחרות. לא תטעמו כמותן בשום מקום. אם אני צריך לתת שורה תחתונה לביקור, כתית היא חובה לכל פודי אמיתי שיודע ומסוגל להעריך את חומרי הגלם המיוחדים ואת העבודה הרבה שמושקעת בכל מנה, ולו רק בשביל החוויה. כי כתית היא בעיקר חוויה. כל כך הרבה טעמים ומרכיבים בכל מנה שהיה אפילו לי קשה לשחזר בימים הראשונים את כל מה שאכלתי. כמות המרכיבים הגדולה בכל צלחת לדעתי עושה שירות לא טוב. קשה להתמקד בכל כך הרבה מרכיבי טעם וצבע, ובסופו של דבר יוצאים מהארוחה מבולבלים ומסוחררים. לגבי האוכל עצמו, למרות הייחודיות שלו, יש רק מנה אחת שבאמת הותירה בי חותם. אי אפשר שלא לחשוב במקביל על כך שאפשר היה לאכול שתי ארוחות מאוד טובות במסעדות עילית אחרות בעיר באותו הסכום, שיחד עם כוס יין וכוס שתיה חמה הגיע לכ 450 ש"ח לאדם, לא כולל טיפ.

לפני שנגיע למנות עצמן, רק עוד שלוש נקודות קטנות. לכתית אין תא שירותים משלה, יש לחזור לחלק של המזללה ולהשתמש בשירותים שלהם, מה שקצת פוגם בבועה הזו שנוצרת סביבך כשאתה בכתית. נקודה נוספת היא עניין השירות. המלצרים היו סופר מקצועיים, מאוד בקיעים במנות ובחומרי הגלם שלהם. לא טריוויאלי בכלל לאור המורכבות הרבה של כל מנה. כמובן שהם היו מאוד נעימים, חייכנים, מרוחקים במידה הנכונה. השירות היה מושלם. הארוחה  נמשכה מעט יותר משעתיים, וביטול אחרי השעה חמש אחה"צ להזמנת סרוויס ערב כרוכה ב"קנס" של 65 ש"ח לסועד.

אז מה הזמנו:

1) פתיח - סלסלת לחמים מדהימה שהכילה לחם מחמצת עם זרעי כוסברה, לחם שיפון עם צימוקים והשוס האמיתי, לחמניית אניס. יחד איתם הוגשה צלוחית אחת עם חמאה מוקצפת ואחת עם איולי פלפלים.

1) פתיח - פתיח קטן שהכיל קוביית חלומי טבולה בדבש וסויה, מטוגנת כמובן, ולצידה גרסה מקומית לעטייף שמולא בחומוס ובצל שרוף. יחידה מכל דבר לכל סועד.  החלומי היתה מטוגנת אבל לא הרגישה שמנונית. הדבש והסויה היו חידוש מרענן. גם העטייף היה מצויין והמילוי שלו מפתיע. כיסון מבצק פריך מעט דביק עם מילוי שבעיקר הורגש בו הבצל המטוגן. הכל מאוד עדין וטעים. פתיח נחמד מאוד.

2) פתיח - פנקוטה יוגורט עם כרובית מגורדת, קציפת חמציץ ושברי פקאנים וחמציץ. שוב מנה מיוחדת עם טעמים מיוחדים ועדינים. "מומלץ לקחת בכל כף את כל המרכיבים מלמטה למעלה" המליץ המלצר. כך עשינו, ואכן פתיח מעניין ומיוחד. שילוב טעמים חמצמץ ולא סטנדרתי.

3) מנה ראשונה - "סשימי ים. דג נא, אבקת אפונה ולואיזה, קלמרי בתחמיץ, מנדרינה קונפי, ג\'לי אלוורה, בקבוקי פומלה, קרם רוויון ויוזו, קונסומה הדרים ועשבי תיבול תאילנדים". מנה מרובת מרכיבים שזכורה לי בעיקר בזכות הצילחות המאוד מרשים שלה ובזכות איכות הדג המעולה (דג אינטיאס). הקונסומה הדרים היה מרשים למדי. שאר המרכיבים לא הותירו בי זיכרון או רושם מיוחד.

4) מנה ראשונה - "אדמה גלילית. מוח טלה שלוק בחמאת עשב לימון. לשון טלה בבישול איטי, כרוב ערבי מעושן צלוי בחמאת פרמז\'ן, קרם שורש סלרי, ארטישוק בגריל, ג\'ל זיתים ירוקים וציר עגל וטרגון". שף אדוני ידוע בחיבתו לאיברים פנימיים, האיברים הפנימיים במנה הזו לא נמצאים בראש סדר העדיפויות שלי, ובכל זאת המנה הפתיעה לטובה. הכרוב המעושן הצלוי בחמאת פרמז\'ן היה שיחוק אמיתי. סה"כ מנה שעשויה היטב, אבל גם כאן לא כל המרכיבים הותירו בי רושם ואת חלקם אני בכלל לא זוכר שאכלתי.

5) מרענן חיך - סורבה של זאהר עם ענבים, ליקריץ וסלרי. מי זאהר הם למעשה תמצית המופקת מפרחי תפוז. הסורבה היה מיוחד ומעניין ועם מרקם כמעט "שמנתי". הענבים, הסלרי והליקריץ שקוצצו דק דק ושמשו כמעט כמו תבלינים, הוסיפו עניין. דוגמה מצויינת למנה מעניינת, לא שגרתית אבל לא מסוג המנות שאחזור להזמין שנית.

6) מנה עיקרית - "טלה ברוח הודו. סינטה טלה צלויה בגריל פחמים, קרם כרובית, קרם מנגו, פנקוטה יוגורט עיזים, קרוקנט פקאן וצ\'יפס במיה". ללא ספק המנה המוצלחת של הערב, מנה שהייתי מוכן לאכול בכל יום עד שארית חיי. שני נתחים קטנים ומושלמים של טלה, ללא טיפת שומן צלויים לדרגת עשיה מדוייקת. "צינורות" של פנקוטה עליהן הונחו "דיסקיות" של קרם מנגו. קרם כרובית מדהים עם ציר כלשהו. שאר המרכיבים לא הותירו בי רושם.

7) מנה עיקרית - "עגל סיציליאני. פילה עגל חלב, רייט כבד עגל חלב, ארטישוק צעיר, קרם פול, פסטו פטרוזיליה, "פנצ\'טה" טונה וציר עגל". עוד מנה מלאת חומרי גלם סה"כ טעימה, אבל זכורה בעיקר בזכות איכות הבשר וה"פנצ\'טה" טונה. מעין נקניק שבדר"כ עשוי מבשר בייקון איטלקי, כאן הוא נעשה מטונה והוסיף טעם מעניין למנה.

8) קינוח - "מדבר. פרפה שוקולד, קרם פורצ\'יני, קראמבל דלעת, "חלת דבש", "ענפי" שוקולד, מרנג פורצ\'יני, צ\'יפס ארטישוק ירושלמי, רוטב שרף, טופי ערער וגלידת חמאה חומה". עוד דוגמה מצויינת למנה מרובת מרכיבים. איך אפשר לא לצאת מסוחררים ממנה כזו שמכילה מגוון עצום של מרכיבים וטעמים. המגוון הוא כמובן מבורך, אבל מעבר לכמות מסויימת הוא הופך למבלבל ומוציא מפוקוס. המנה עצמה מעוצבת מדהים. רואים בהחלט דימיון לנוף מדברי וקל להבין מהיכן נלקח השם. הגלידה היתה מצויינת כמו גם ענפי השוקולד והמרנג.

9) קינוח - "זכרונת מסורנו. קרמו שוקולד מנג\'רי והל, תאנים ביין אדום, ספונג\' מרציפן, קרם חבושים, גבינת קרמל מלוחה, קראמבל צנובר וגלידת אמרטו דיסרונו". שוב מנה מלאת טעמים. שוקולד מריר איכותי עם טעם מעט חמצמץ. גלידה משובחת. כל המרכיבים היו טעימים וטובים.


שירותים: משתמשים בשירותים של המזללה. נקיים.

חניה: בשעות הערב ניתן לחנות בחינם ברחוב אחוזת בית (ליד הבורסה) שמקביל לרחוב נחלת בנימין. יש גם מספר חניונים בתשלום באזור.


לסיכום:

המקום: 4.3 - סה"כ נעים אבל מעט קטן וקלסטרופובי. עיצוב פשוט אבל עדיין יוצר תחושת יוקרה.

המחיר: 4.3 - מאוד יקר. אולי בקו ישר עם מסעדות מישלן בחו"ל, אבל בארץ אפשר לאכול ארוחה טובה מאוד בחצי המחיר.

השירות: 5 - מושלם. מאוד בקיא במנות, זמין, נעים, מחוייך. סופר מקצועי.

האוכל: טעם - 4.4 - שילובים מיוחדים. חלקם מוזר מעט וחלקם מעניין ומסקרן. מנה אחת היתה ממש ממש טובה.

          הגשה - 5 - עוצרת נשימה. מגוון של צבעים ומרקמים. אומנותית.

           מקוריות - 5 - מנות שתוכלו לאכול רק כאן. מיוחדות ויצירתיות. בהחלט מקוריות.

לסיכום: כתית - 4.7 - מספקת בעיקר חוויה, פחות אוכל שמשמח את החיך. כחוויה, זו חוויה שכל פודי חייו לעצמו לפחות פעם אחת. כאוכל נטו, במחיר הזה אפשר לאכול שתי ארוחות שיותר ידברו אל רובכם.

תאריך הביקור: 3.12.14

לאתר המסעדה לחץ כאן

למעקב אחר מסעותי הקולינריים בפייסבוק לחץ כאן (ועשה לייק)

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים