:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
אואזיס, מונטיפיורי 17, תל אביב

(4.7) מסעדת אואזיס של השפית רימה אולברה עברה לא מזמן למשכנה החדש ברחוב מונטיפיורי. זהו ביקורי הראשון במסעדה, למרות היותה מעין מקום עליה לרגל לכל מי שהוא פודי אמיתי. מספר לא מועט של נסיונות להגיע בעבר נחלו כישלון כל פעם מסיבה אחרת. אבל הפעם הגעתי ואני שמח שהיתה לי סוף סוף ההזדמנות.

לפני שאמשיך, רק אציין שאחד מכללי הברזל שקבעתי לעצמי, לפחות שתי מנות עיקריות לדווח, במקרה הזה הולך להיות מופר. איך אומרים, לכל כלל יש יוצא מן הכלל. הפעם ישבתי לי לבדי על הבר, דברתי לא מעט עם הברמנית במשך כמעט שעתיים, ואני חושב שאני יכול בהחלט להגיד שהצלחתי להבין את המסעדה ואת השפית דרך מנה ראשונה אחת, עיקרית אחת וקינוח אחד.

בשורה התחתונה, אואזיס היא אכן נווה מדבר מרענן ומלא חיים. גן עדן לכל פודי באשר הוא. הבעיה היחידה שלה היא המחירים המאוד מאוד גבוהים. אין ספק שלולא התמחור הגבוה היא היתה מקבלת אצלי ציון חמש עגול. זה אולי קצת נשמע מצטדק מצידי להתלונן על המחירים הגבוהים כאשר הזמנתי את הראשונה והעיקרית כמעט הכי יקרות בתפריט, אבל רק אומר בהקשר הזה שהזמנתי את אותן מנות מסקרנות למרות מחירן הגבוהה ולא בזכות. אין ספק שהמחירים כאן מאוד גבוהים.

אז למה אואזיס היא גן עדן לכל פודי באשר הוא? יש כאן חומרי גלם מאוד מיוחדים שלא תמצאו ברוב המסעדות. ומה אוהב פודי אמיתי יותר מאשר לטעום חומרי גלם חדשים ולא מוכרים כמו גם שילובים ייחודיים של טעמים ומרקמים? כאלה תמצאו כאן בשפע. "צ\'יפס טפיוקה מלאוס", "ריבת מלפפונים" ו"יוקארי שזיף אומה" הם רק חלק מהמרכיבים בתפריט. חלק מחומרי הגלם מיובאים באופן אישי. "פלפל סצ\'ואן שאלון הביא מהונג קונג", "שמן שהבאנו מאורביטו" או "גבינת סקמורזה שהבאנו מטוסקנה". שאלתי את הברמנית, מי מביא את כל חומרי הגלם האלה? היא אמרה שחלק הבעל של השפית במסעותיו מסביב לעולם ומעבר לזה כל מי שהם מכירים. משפחה, חברים או עובדי המסעדה. כל מי שנוסע לחו"ל מביא משהו. יש בזה איזו תחושה חמימה של קבלה לחיק משפחה. כזו שאומרת לך בוא תטעם את מה שהדודה הביאה מהטיול האחרון שלה באיטליה . חייב להודות שיש בזה קסם.

המשכן החדש של המסעדה נעים לשהיה. יפה, הרבה שחור עם מעט נקודות של צבע ומהבר יש תצפית טובה לכל נעשה במטבח. העיצוב לא מאוד מנקר עיניים, ואותי זה דווקא משמח. האווירה מאוד נינוחה ורגועה.

מחירי הראשונות נעות בין 46 ש"ח הזולה ביותר ועד ל 92 ש"ח. העיקריות נעות סביב 120 ש"ח. תפריט המסעדה משתנה על בסיס יומי בהתאם לחומרי הגלם שנמצאו באותו היום. כך למשל מנה שנקראת קפרי (כל העיקריות קרויות על פי שמות של ערים, מדינות ואיזורים גיאוגרפים), ואשר קראתי עליה באינטרנט כמנה שמוגשת עם סקאלופס, הוגשה באותו היום עם שרימפס טרי.

חומרי הגלם במנות הן באיכות מאוד גבוהה וההגשה שלהם מרשימה ועושה חשק. המנות ברובן ידברו לקהל הרחב ולא רק לפודיס (בניגוד לכתית למשל). יש כאן כבוד למרכיבים השונים והמנות לא מועמסות יתר על המידה, אבל הן כן יצירתיות מאוד ומיוחדות.

שני דברים קטנים לפני שנגיע למנות עצמן. השפית היתה נוכחת באותו היום. עמלה במטבח, השגיחה, הסתובבה ובדקה שהכל בסדר. נחמד לדעת שהשם והמותג רימה אולברה הוא לא מותג יחצ"ני חסר תוכן, ושהיא באמת נמצאת במסעדה ומשגיחה ומבשלת בעצמה. דבר שני לגבי השירות, כמי שישב על הבר יש לי רק דברים טובים לאמר. השירות היה נעים וענייני. הברמנית היתה בקיאה בכל המרכיבים ובמתרחש מאחורי הקלעים, והנעימה את זמני.

אז מה הזמנתי:

1) מנה ראשונה - סשימי. "סשימי של פלמידה אדומה עם פילטים של ליים ואשכולית אדומה, שמן אננס ויוקארי של שזיף אומה". בתפריט המנה היתה אמורה להיות מוגשת עם "שרימפס סופר טרי", אבל הם בדיוק קבלו דג פלמידה טרי והציעו לי את האפשרות להחליף את השרימפס בדג, וכך עשיתי. הדג היה ממש מעולה. טרי טרי. טעמי ים עדינים. ארבע וחצי פרוסות של בשר דג ורודות נהדרות. הפילטים של הליים והאשכולית האדומה נתנו טריות נהדרת לדג. שמן האננס לא ממש הורגש. קצת מרגיז שמוסיפים בתפריט כל מיני מרכיבים שמציתים את הדימיון ובשורה התחתונה לא ממש נוכחים. אבקה שחורה של השזיף האסיאתי הזה תרמה גם היא טעם חמצמץ עדין. עלי זהב עטרו את המנה. מנה טעימה וטובה בעיקר בזכות חומר גלם משובח. מחיר גבוה מאוד, 82 ש"ח.

2) מנה עיקרית - פריז. "חזה ברווז טרי על הגריל עם פרנץ טוסט פלפל שחור, אפרסמון צלוי וריבת סיגליות שהבאנו מפון דה לופ, צרפת". וואי וואי וואי איזו מנה. עולים לי המיצים רק מלהזכר בה. חזה ברווז, בשר כל כך טעים שלא ברור לי עד עכשיו איך הוא לא נמצא בכל סופר ובכל ארוחת שישי. הבשר הורדרד הזה עם שכבה דקה של שומן מלא בטעם נהדר. כמות מכובדת של פרוסות (להערכתי כ 180 - 200 גרם) הונחה על לחם מטוגן נהדר. שוב פעם מרכיב שמופיע בתפריט ולא ממש מראה נוכחות, הפלפל השחור. דווקא חיכיתי לו. הוא היה יכול לשבור יופי את המתיקות של המנה ולעקצץ ככה בכל ביס, אבל הוא ממש לא הורגש. ריבת הסיגליות היתה פשוט מדהימה. חזה ברווז הולך מצוין עם מתוק, והריבה הזו היתה כל כך מיוחדת וכל כך טעימה, שאי אפשר היה שלא להתענג על כל ביס. כמעט ושאלתי אם יש צנצנת לקנות הביתה. בהחלט מנה משובחת. לצד האפסרמון הצלוי הנהדר היה שם גם בק צ\'וי. מנה מאוד\' מומלצת, מחיר 132 ש"ח.

3) קינוח - "טארט טאטן צרפתי קלאסי. טארט תפוחי עץ ירוקים מקורמלים על גלידת הוניל מדגסקר העוצמתי שלנו". כן, הם קצת עפים על עצמם, אבל די בצדק. זה היה אחד הטארט טאטנים הטובים שאכלתי. איך שהצלחת הונחה לפני ענן חזק של ריח קרמל מדהים סחרר אותי. הבצק, התפוחים הכל היה מדויק ומעולה ממש. גם הגלידה היתה משובחת, אם כי היה נחמד אם היא היתה עם טעם קצת יותר יצירתי. מחיר 38 ש"ח, שווה.

4) פינוקים מהבר - הברמנית פנקה אותי בצ\'ייסר קטן של בלאדי מרי חרפרף נהדר  ובצ\'ייסר של לאטה של תה ירוק עם קציפת יסמין.

השירותים: נקיים ויפים. יש תא אחד שמתאים לנכים.

חניה: מספר חניונים בתשלום. בשעות הערב יש שורת חניות ברחוב אחוזת בית.


לסיכום:

המקום: 4.6 - עבר שיפוץ נעים ולא מאיים. כיף לשבת במסעדה.

השירות: 5 - חם. מפנק. מאוד מקצועי ובקיא בכל המנות בתפריט.

המחיר: 4 - ללא ספק נקודת התורפה של המקום. מאוד יקר.

האוכל: טעם - 5 - הרבה זמן לא נתתי ציון חמש עגול. מוקפד מאוד. חומרי גלם מאוד איכותיים. הכל היה טעים.

          הגשה - 4.8 - מאוד יפה ומושקעת. גם הכלי הגשה עצמם יפיפיים.

         מקוריות - 5 - חומרי גלם ייחודיים מרחבי העולם שתוכלו לטעום רק כאן. גם השילובים מסקרנים ומוצלחים.


לסיכום: מסעדת אואזיס - 4.7 - גן עדן לפודיס ואוהבי אוכל. הכינו את הארנקים כי לא זול. מאוד מומלץ.


תאריך הביקור: 18.12.14

לאתר המסעדה לחץ כאן

למעקב אחר מסעותי הקולינריים בפייסבוק לחץ כאן (ועשה לייק :))




 

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים