:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
PIATTO, פיקריס 2, פארק המדע, רחובות

(4.5) מסעדת PIATTO נפתחה לפני כחצי שנה בפארק המדע ברחובות. בלי חצוצרות ובלי הרבה יחסי ציבור פתחו כאן מקום שלא נופל ברמתו מהרבה מסעדות טובות ומוכרות בתל אביב, במה הוא כן נופל? במחיר. המחירים כאן שווים לכל כיס, ממש לא תל אביביים. חגגנו יום הולדת 40 עגול שני בחבר\'ה וחפשנו מקום שיהיה חגיגי ומתאים לארוע, יחסית קרוב לבית, שהחבר\'ה לא יצטרכו לבזבז הרבה זמן בנסיעה הלוך ושוב (בכל זאת, גם בייביסיטיר עולה כסף) ושלא נצטרך לדאוג עם חניות. כמובן שגם העלות צריכה היתה להיות סבירה. כתבה קטנה על המקום באתר מאקו והחלטנו לקחת סיכון וללכת לבדוק את המקום, בלי לדעת באמת לאן ולמה אנחנו הולכים.

המסעדה עצמה מעוצבת ונעימה. אפשרויות הישיבה הן על הבר, שולחנות בפנים או שולחנות ברחבה בחוץ. תאורה חמימה, הרבה פרטי אווירה ומוסיקה שעושה נעים (קובנית). האווירה לא רשמית ומאיימת אלא כזו שמתאימה לכל סוג של יציאה. השירות היה סופר מקצועי ונעים. לא זוכר מתי פעם אחרונה נתקלתי ברמת שירות כזו מחוץ לתל אביב (וסליחה על ההשוואה החוזרת למסעדות תל אביביות). מלצריות חביבות ונעימות. זמינות, ממליצות על מנות בלי לגמגם, מכירות היטב את התפריט ואם רק לשניה נדמה שמישהו לא מרוצה, עטות עליו מוודאות שהכל בסדר ומציעים להחליף את המנות. העיקר שנהיה מרוצים. סחטיין עליהם. 

התפריט מכיל לצד מנות איטלקיות קלאסיות מנות מעט יותר מיוחדות ויצירתיות. חומרי הגלם מצויינים. המוצרלה היא של חוות הבופאלו, הפסטה מיוצרת במקום והיא ברמה גבוהה. אי אפשר לטעות בכך שמדובר בפסטה טריה. גמישה, "עסיסית", בצבע צהוב כתום, מה שמעיד על ריבוי חלמונים בבצק, דקה וטעימה. התפריט גדול ומגוון, החל מדגים ופירות ים, דרך מנות בשריות ולא מעט אופציות צמחוניות. התפריט מחולק לפי הקטגוריות "מהחקלאי", "מהקצב", מהדייג" "מהאופה"..וכו\'. התמחור השפוי של המנות , כפי שיפורט בהמשך, לא פוסח גם על האלכוהול. כוס יין עולה 27 ש"ח, וב 49 ש"ח ניתן לשתות יין ללא הגבלה. יש שבעה יינות לבנים ושבעה אדומים לבחירה. לא זוכר את כל הסוגים, אנחנו בחרנו ביין של רקנאטי. כוס של למברוסקו או קאווה יעלו לכם 18 ש"ח לכוס או 36 ש"ח ללא הגבלה. מדהים. חלק מהמנות ניתן להזמין כ"חצי מנה" מה שמאפשר הזמנה של מגוון גדול יותר של מנות קטנות ולייצור מעין ארוחת טעימות לא יקרה. המחירים היו כל כך נוחים, שהעמסנו על השולחן המון מנות ודגמנו חלק גדול מהתפריט. רוב המנות היו טובות מאוד, חלקן מצויינות ממש ובודדות אכזבו. אם עד עכשיו לא קבלתם חשק לרוץ ולדגום את המקום...אולי הפירוט של המנות יעשה לכם חשק. הנה המנות שהזמנו:

1) סלט קפרזה - "קרעי מוצרלה, עגבניות שטח, בזיליקום, אנשובי, שמן זית, בלסמי מצומצם, רבע בגט". כמה פשוט ככה מושקע וטעים. מוצרלה של בופאלו נהדרת, טריה ורעננה. יחד עם עגבניות מלאות טעם, מידה מדוייקת של שמן זית איכותי ובלסמי מתקתק יחד עם מעט פרוסות של אנשובי. נהדר לפתיחת התיאבון. 26 ש"ח עבור חצי מנה (אבל עדיין מכובדת בגודלה).

2) סלט קיסר - "לבבות חסה, קרוטוני בריוש, קראנץ פרמזן, פטריות, רוטב רוקפור". הוזמן על ידי הצרפתיה של החבורה ובעלת השמחה. סלט קיסר נמדד בעיקר בטריות של החסה וברוטב. הסלט היה מצויין, עשוי כהלכה. קרוטוני בריוש מושלמים. סלט קיסר כמו שסלט קיסר אמור להיות. 44 ש"ח

3) רביולי תירס - "חמאת מרווה, אספרגוס, ביצה עלומה". מנה סופר טעימה. רביולי מבצק חלמונים שעושים במקום ממולא קרם תירס עדין. לאחר בקיעת הביצה העלומה, נוזליה התערבבו עם החמאת מרווה. קצת מהרביולי וקצת מהאספרגוס וקבלתם מנה מדהימה. מחיר מגוחך. מומלץ מאוד. 36 ש"ח עבור מנה קטנה (בגודל של מנה ראשונה או מנת ביניים).

4) ארטישוקים בגריל - "קרם פרש, פסטו, פרמזן, שמן זית ישראלי". ארטישוק וקרם פרש אילו שני מרכיבים ש"מקפיצים לי את האנטנות". יש מספר מרכיבים שאיך שאני רואה אותם בתפריט, ה"אנטנות" יוצאות לי מהראש ומתבייתות עליהם, ואני מתקשה מאוד שלא להזמין אותן. הקרם פרש היה נהדר, והארטישוקים נצרבו וקבלו טעמי חריכה. עוד מנה ראשונה טעימה ומעוררת תיאבון. 40 ש"ח

5) ריזוטו דלעת צלויה - "חמאה, יין לבן, שקדים קלויים, קרם פרש". אניי לא מחובבי הריזוטו. זו לרוב מנה כבדה שמכילה הרבה חמאה שמנת וגבינות. זו היתה גרסה יותר קלילה שלה. שוב קרם פרש אהובתי. לא היתה תמימות דעים לגבי המנה הזו בשולחן, אבל אני אהבתי. 32 ש"ח.

6) לזניה ציידים - "דפי פסטה, בשר צלעות שהתבשל כל הלילה, גבינות, בשמל". המנה הפחות מוצלחת של הערב. חוסר איזון בין המרכיבים.הרבה יותר מדי בשמל וגבינות, פחות מדי רוטב עגבניות ובשר שלא התחבר למנה. הוזמנה חצי מנה. הגיע רבוע קטן למדי שקצותיו היו שרופים. 25 ש"ח עבוד מנה קטנה.

7) פאניני ג\'בטה - "כריך בשר צלעות מפורק, בצלים מקורמלים, תפוצ\'יפס, לבבות חסה, איולי פפרקיה מעושנת". ללא ספק המנה המפתיעה של הערב. אולי מלכתחילה היו לי מעט ציפיות מהכריך הזה, אבל הוא התקרב באיכויותיו לכריך השפונדרה של קפה 48 ז"ל. בשר רך ועסיסי בכמות מכובדת ביותר עם רוטב וירקות ולחם רך וטרי כאילו נאפה הרגע. מומלץ. 44 ש"ח עבור כריך גדול ממש.

8) דניס - "ריזוטו, אפונת גינה,פרמז\'ן". מנה סטנדרטית אבל טעימה. דג עסיסי עשוי היטב, והריזוטו היה ריזוטו. שום דבר מיוחד לא לחיוב ולא לשלילה. בסה"כ מנה טובה. 76 ש"ח.

9) מוסר ים - "חמאת עגבניות, כריות של ניוקי תפו"א".הדג היה מצויין. בשרני, עסיסי מלא טעם. מהניוקי פחות התלהבתי. הם היו מעט דחוסים ואני אוהב אותן יותר אווריריים. מי שהזמין את המנה היה מאוד מרוצה. 72 ש"ח.

10) פילה בקר - "ירקות שורש, קרם שורשים, רוטב שאלוט ויין אדום. 220 גרם." נתח מכובד של פילה, עשוי במידה מדוייקת ללא טעמי לוואי. מנה מוכרת, עשויה היטב מנתח שהרגיש איכותי במחיר מאוד הוגן. שווה. 115 ש"ח.

11) מילפיי פטיסייר ורוטב טופי - שכבות עבות של בצק עלים מקורמל ומתוק, מעט רוטב טופי נהדר (קרמל עם שמנת) וכמובן קרם פטיסייר, לא מתוק מדי. מילפיי טעים, עשוי כמו שצריך. 36 ש"ח.

12) קינוח השף - עוגת גבינה עם תותים ופרלין. עוגת גבינה עשירה וטעימה. אווירירית וקלילה עם מעט תות טרי ושכבת פרלין בתחתית. עוגה מוכרת, אך עשויה היטב. טעימה. 39 ש"ח.


שירותים: מעוצבים מאוד. נקיים מאוד. שווים ביקור.

חניה: יש חניה בשפע בפארק המדע בסמוך למסעדה


לסיכום:


המקום: 4.4 - לא רשמי אבל שמח ונעים. מוסיקה טובה, אווירה טובה. מקום שמח.

מחיר: 5 - הכי משתלם שיש. יצאנו מרוצים גם מהאוכל וגם מהמחיר.

שירות: 5 - זמין, חברתי, מקצועי, מתעניין...כל מה שמצופה משירות במסעדה.

אוכל: טעם - 4.4 - אוכל נהדר. יד שף טובה. רוב המנות היו טובות וחלקן מעולות ממש.

        הגשה - 4.4 - כלי אוכל יפים, הגשה נעימה לעין.

       מקוריות: 4.4 - מנות בחלקן מוכרות ובחלקן טווויסט או שדרוג.


לסיכום: מסעדת פיאטו - 4.5 - אווירה שמחה, שירות נהדר, מחירים נוחים ואוכל שברובו טעים מאוד. מומלץ!!

 

    

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים