:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
פרסקו, הפנינים 1, אשקלון

(4.4) מסעדת פרסקו באשקלון נפתחה לפני כחודש. זמן קצר לאחר הפתיחה הגענו לסעוד בה. לרוב אני לא מגיע למסעדות בסמוך לפתיחתן, אבל הגעתי ומאחר והביקור היה מוצלח, למה לא לספר על כך? זו מסעדה שניה, אחות למסעדה הראשית והותיקה ברחובות שבראשה עומד השף נתי שפריר ממסעדת בלזק המהוללת. הוא גם היה מעורב בבניית התפריט בסניף האשקלוני, שמעט שונה מהסניף הרחובותי עם פחות דגשים רומניים ויותר דגשים מהמטבח האמריקאי. בראש הסניף האשקלוני עומד השף חניאל בלצר.

בעלי המסעדה, הוא חנן אברומביץ, שבבעלותו מפעל הבשרים קרל ברג שמספק את הבשרים למסעדה. כל הנתחים מבשרים מקומיים מעדרים שגודלו עבור המסעדות ורשת המעדניות של קרל ברג. פרסקו היא מסעדה שמגישה בעיקר בשרים ופירות ים. ניתן למצוא כאן נתחים שונים של בקר, בשר לבן וגם עוף בדרכי עשיה שונות. כמובן שגם קבבים, נקניקיות ושאר מוצרי הבשר. הכל מיוצר במיוחד למסעדה ולרשת המעדניות. מעבר לאוכל שבאמת ראוי לציון, ופירוט לגביו בהמשך, כמעט הכל נעשה במקום או מיוצר עבור המסעדה. החל מהבירה המצויינת "אחוזת בית", המבשלת בבעלות בעלי המסעדה, 18 ש"ח בלבד לשליש, ודרך הרטבים והמטבלים השונים המלווים את המנות השונות, הכל מוקפד וטעים. בהחלט ראוי להערכה. למרות שיש מספר אופציות של דגים ומספר קטן של אופציות צמחוניות, אין ספק שהמקום מיועד בעיקר לקרניבורים. המנות גדולות ונדיבות והמחירים מאוד סבירים.

מיקום המסעדה קצת תמוה, אי שם באזור תעשיה ישן מאובק ונטול חן, אבל בפנים תחושת הניתוק כמעט מוחלטת. זו לא מסעדה מפוארת, וגם לא מתיימרת להיות כזו. העיצוב שלה מכוון אי שם בין ארוחות משפחתיות עם הילדים, ליציאת גברים שמחפשים בשר טוב ובירה. פחות מתאים לחגוג יום נישואין למשל, אבל יש בחלט אווירה טובה והשהיה במקום נעימה.

השירות היה מצויין, אבל היינו האורחים היחידים במסעדה. בכל מקרה,  מלוא תשומת הלב הופנתה אלינו וזה היה נחמד.


אז מה הזמנו:

1) שרימפס & בייקון (על הגריל) - "שני שיפודים של שרימפס עטוף בייקון, צלוי על הגריל ברוטב חמאת דיז\'ון". בכל שיפוד ארבע יחידות של שרימפס עסיסיים משומן הבייקון שנספג בהם. מנה ראשונה מהנה וכיפית. הסוש האמיתי של המנה הוא חמאת הדיז\'ון שנלוותה אליה, שמיוצרת במקום. כל כך טעים. מחיר 49 ש"ח.

2)  חלת בצל בלומיין - "פרח בצל שלם עטוף בבלילת בירה מטוגן מוגש עם איולי טריראצ\'ה ואיולי עשבי תיבול". בצל שלם שנחתך לכדי צורת פרח, בלילת הבירה היתה אחידה וקריספית. טעימה, ולא הרגישה שומנית. גם כאן, המטבלים שנלוו למנה היו נהדרים (גם אותם מכינים במקום) והיו שינוי מרענן מריבת הצ\'ילי שתמיד מוגשת עם המנה הזו במקומות אחרים. מחיר 29 ש"ח.  

3) נקניקיות פטריצ\'יאן - "נקניקיות פטרוצ\'יאן 380 גרם". נקניקיות רומניות עם בשר בקר וחזיר. כאן הן היו דקות וארוכות, דחוסות, שומניות ומלאות טעם. נהדרות. מנה ענקית עם ארבע נקניקיות שמתאימה מאוד לחלוקה. הוגשו עם פלחי תפוחי אדמה שמנים. רכים מבפנים וקריספים מבחוץ, נראה כאילו עברו בישול חלקי לפני שהטגיון. מחיר 64 ש"ח.

4) קנטאקי פרסקו צ\'יקן - "נתחי עוף שלם בציפוי פריך". עוד מנה כיפית. חלקי עוף שונים עם העצמות (חזה, ירך, כנף וכו\') בציפוי עבה מאוד וקריספי. גם כאן החלקים לא הרגישו שומניים מדי ולא היו טעמי לוואי של שמן ישן כפי שיש לעיתים במסעדות שמגישות אוכל מטוגן. גם זו מנה גדולה ואפשר בהחלט לחלוק בה. מוגשת אף היא עם פלחי תפו"א. מחיר  79 ש"ח.

5) פאפנש - "סופגניה מבצק גבינות, עם שמנת חמוצה וריבת דובדבנים". קינוח רומני קלאסי. סופגניה ממולאת גבינה עם שמנת חמוצה ודובדבנים. כאן היא הוגשה בצורתה הקלאסית, אבל האמת שיש מקום לתת לה פרשנות קצת יותר מודרנית. הסופגניה גם כך מתוקה וכבדה, לא צריך להציף אותה בשלולית של ריבה ושמנת. יש מקום לשפר קצת את הויזואליות של המנה ואולי אפילו להגיש את השמנת והריבה בכלים נפרדים, כך שכל סועד יוכל לקחת לעצמו כמה שנראה לו מתאים. לי זה הרגיש כבר מדי. מחיר 39 ש"ח.

חניה: ברחובות הסמוכים

שירותים: יפים ונקיים


לסיכום:

המקום: 4.3 - סביבה חיצונית באזור תעשייתי מאובק, אבל בפנים מעוצב ונעים.

השירות: 4.6 - היינו השולחן היחיד, אז קבלנו הרבה תשומת לב. שירות מצוין.

המחיר: 4.6 - מחירים מאוד סבירים. תמורה טובה למחיר.

האוכל: טעם: 4.4 - בשרים ופירות ים טובים מלווים ברטבים מיוחדים. הכל תוצרת המקום. לא גורמה, אבל אוכל שכיף לאכול

         הגשה: 4.2 - פשוטה למדי.

        מקוריות: 4.3 - סה"כ מנות מוכרות ואוכל בסיסי אבל עם טוויסטים קטנים שמוסיפים כיף.


לסיכום: פרסקו אשקלון - 4.4 - אווירה טובה, מחירים סבירים, מעולה למשפחות וערבי חברים

תאריך הביקור: 22.6.2015

 


מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים