:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
VIVINO, כיכר אליזבט 1 (מול היכל הספורט), חיפה

(4.6) מסעדת VIVINO נפתחה לפני כחודש היכן ששכן המוסד החיפאי הותיק והאהוב פופולו, שנסגר. אם מישהו היה צריך הוכחה לכך שהחיפאים משוועים ממש למסעדות שף איכותיות, המסעדה הזו היא ההוכחה. למרות הזמן הקצר שעבר מאז נפתחה באופן רשמי, ולמרות מיעוט יחסי של יחצ"נות, כמעט ואי אפשר להשיג מקום וצריך להזמין שולחן מספר ימים מראש. אני מקווה שאותם שפים ואנשים מהתחום שעוקבים אחרי האתר שלי, ואני יודע שיש לא מעט כאלה, יקחו את זה לתשומת לבם ויעלו את חיפה על מפת הקולינריה הארצית.

לרוב, כשאני פוקד מסעדות מחוץ לתל אביב, אני בוחן אותן בעיניים אחרות. בכל זאת לתל אביב יש את הסטייל שלה שקשה מאוד ליישם אותו במקומות אחרים מכל מיני סיבות. למסעדת ויוינו, לא הייתי צריך לעשות הנחות מהסוג הזה, ואם לא הייתי יודע, הייתי משוכנע שאני נמצא בתל אביב. המסעדה עומדת בסטנדרטים התל אביביים בכל פרמטר. בפרמטר אחד אפילו עולה על תל אביב, נחשתם נכון, פרמטר החניה. חניה בשפע בצמוד למסעדה בחינם, כולל חניית נכים.

אם עד עכשיו היה מספר קטן של מוסדות חיפאים שלאורך שנים נחשבו כמקומות היחידים שאפשר ללכת ולקבל אצלם אוכל ושירות ברמה גבוהה, לרשימה הקצרה הזו מתווספת ויוינו. כן ירבו.

כמה מילים על המקום. מדובר למעשה במתחם שכולל מלבד את שטח המסעדה, גם אזור של מתנפחים בחוץ עבור הילדים וכן מעדניה שבה אפשר לקנות מבחר מוצרי גורמה הישר מאיטליה. המסעדה מאוד מעוצבת. הרבה מחשבה הושקעה בעיצוב של המקום וגם עבדו על השיפוצים תקופה די ארוכה, אבל נראה שההמתנה השתלמה.

בתוך המסעדה בר ארוך למדי שמקיף את עמדת הטבון אליו נכנסים הפיצות והפוקצ\'ות.  שולחן ופינה עם מקררים עמוסים בכל טוב איטלקי תוצרת חוץ שאפשר לקנות לקחת הביתה. קיר ירוק מלא צמחיה וסידורי פרחים. פרקט עץ מדהים ברצפה. שולחנות יחסית מרווחים ואקוסטיקה מושלמת שמאפשרת לשוחח, אבל גם להינות מרעשי המסעדה. רעשים נחמדים של צלחות ומזלגות ומלמול אנשים כפי שמתבקש ממסעדה תוססת ומלאת חיים. בהחלט מקום נעים מאוד לשהיה.

המחירים סבירים ביותר (ומקווה שישאר כך). רוב מנות הפסטה והפיצה נעות בטווח שבין 50 ל 70 ש"ח. מנות הבשר והדגים נושקות לאזור ה 100 ש"ח, למעט מנות העוף. קינוחים מעט מתחת ל 40 ש"ח. סביר בהחלט.למרות שישבנו לארוחה ארבעה מבוגרים, הזמנו רק שתי ראשונות, פיצה אחת ומנת פסטה אחת. יחד עם שתי כוסות יין, כוס בירה שני קינוחים שחלקנו בהם ושתיה חמה, החשבון הסתכם ב 398 ש"ח לפני טיפ.  יצאנו שבעים ומרוצים.

השירות. למסעדה צוות יחסית גדול של מלצרים, מפני שולחן, מקבלי פנים. אין מצב שיפספסו אתכם ולא תצטרכו להרים את היד יותר מפעם אחת, לרוב לא תצטרכו להרים יד בכלל. כל הצוות מאוד מאוד נחמד וחייכני. משתדל מאוד להנעים ובקיא בפרטי המנות בתפריט. שירות נהדר שכלל גם פינוי של הכלים וניקוי השולחן לאחר סיום המנות הראשונות ושוב לאחר סיום העיקריות. שירות מושלם.

לפני שנגיע למנות עצמן עוד מספר מילים. כל אורח קיבל מיד עם כניסתו קוקטייל קטן על בסיס מרטיני על חשבון הבית. נחמד. המסעדה נגישה מאוד לנכים, החל משמירת מקומות חניה בסמוך למסעדה ועד הכניסה והמעבר לשירותים.

אם יש מילה אחת של ביקורת לגבי התפריט, היא אולי מעט חוסר יצירתיות. על אף שהמנות מושקעות מאוד ומכילות חומרים גלם נהדרים כמו פטרית מלך היער בפיצות, פסטות טריות, גלידות שמכינים במקום וכו\', עדיין רוב המנות די מוכרות ובסיסיות. אין מספיק מנות מקוריות ומסקרנות.

אין הרבה מסעדות שאני רק יוצא מהן, וכבר רוצה לחזור לביקור חוזר. אבל ויוינו היא בהחלט אחת כזאת.

אז מה הזמנו:

1) פתיח - פוקצ\'ה עם טפנד של זיתים שחורים, שמן זית וחומץ בלסמי וחמאה. חמאה איכותית. טפנד של זיתים שהרגיש טרי וביתי (למרות שאיני יודע אם הוא אכן כזה) כאילו הוכן רגע לפני ההזמנה ופוקצ\'ה בהירה אמנם, אבל טעימה עם טעמי עשן פחמים מהטאבון.

2) מנה ראשונה - סלט זוקיני וקלמרי צרוב. "זוקיני טרי עם קלמרי צרוב ברוטב לימוני, שקדים ופטרוזיליה".מנה נחמדה מאוד לפתיחה. מספיק גדולה לחלוקה. מסוג המנות שנהוג לאמר עליהן "נותנת כבוד לחומרי הגלם". לא מאוד מתובלת. מכילה בעיקר קלמרי באיכות מצויינת, שמן זית איכותי ביותר ומעט לימון עם ז\'וליינים של זוקיני טרי פטרוזיליה ושקדים. יופי של מנת פתיחה למי שאוהב קלמרי. מחיר 39 ש"ח.

3) סלט - קפרזה ויוינו. "מוצרלה טריה, עגבניות ופסטו בזיליקום עם שמן זית ובלסמי". הסלט המוכר והידוע. מוצרלה טריה ונהדרת. יד מדוייקת עם המלח והפלפל. שוב שמן זית ובלסמי איכותיים. קפרזה כמו שקפרזה צריך להיות. מחיר 45 ש"ח.

4) פיצה - פיצה פונג\'. "רוטב עגבניות, מוצרלה, פטריות שמפיניון, פורטובלו, מלך היער טריות, אורגנו ועלי רוקט". חייב וידוי. אני אוהב את הפיצות האמריקאיות יותר מהאיטלקיות. אוהב להרגיש את הבצק, אוהב הרבה רוטב והרבה גבינה. למרות האמור לעיל, הפיצה כאן, שקרובה מאוד לגרסה האיטלקית, היתה אחת הטובות שאכלתי בארץ. הבצק דק וקריספי. רוטב עגבניות מדהים שעושה את כל ההבדל. כמובן מוצרלה טריה ושלל הפיטריות, כולל פטרית מלך היער, אחת האהובות עלי. פיצה גדולה מכובדת שיכולים לחלוק בה שנים שלושה סועדים. מחיר 54 ש"ח. שווה.

5) פסטה - לינגוויני ברוקולי סלמונה. "נתחי סלמון טרי, ברוקולי, תרד, עירית קצוצה ברוטב שמנת ונגיעה של יין". מנה נהדרת. פסטה טריה. ברוקולי אל דנטה. נתח של סלמון מעולה שנצרב לכדי שכבה קריספית חיצונית עם תיבול של מלח ופלפל שחור גס. רוטב שמנת עדין, כזה שלא מכביד. כיף לפורר את הסלמון לתוך פסטה. יופי של מנה.  מחיר 68 ש"ח. שווה כל שקל.

6) קינוח - דולצ\'ה לימונה. "עוגת לימון איטלקית בחושה עם קרם מסקרפונה, קרם לימון ושבבי שקדים קלויים". קובית של עוגת לימון בתוך כוס, עטופים במסקרפונה וקרם לימוני עם מעט פירות יער ושקדים קלויים. מי שאוהב קינוחים לימוניים יהנה בטוח מהמנה. מחיר 36 ש"ח.

7) קינוח - טירמיסו. "שכבות של בישקוטי ספוגים באספרסו עם שכבות של קרם מסקרפונה ואבקת קקאו". קינוח שמאוד קל להכין וגם מאוד קל להרוס. אין הרבה מסעדות בארץ שאכלתי בהן טירמיסו ואהבתי. כאן הוא היה מדויק, גם אם ויזואלית יש מקום לשיפור. לא מתוק מדי. קקאו מריר ואיכותי. בישקוטים טבולים באספרסו טוב. מחיר 34 ש"ח.

חניה: חופשית ובחינם (כולל חניית נכים) בסמוך למסעדה.

שירותים: מעוצבים יפים ונקיים. שווים ביקור.


לסיכום:

המקום: 4.6 - מעוצב יפה ונעים. לא צפוף מדי. מתנפחים לילדים בחוץ. מתאים לכל סוג של בילוי או חגיגה.

המחיר: 4.5 - סביר מאוד בעיני. מקווה שאילו לא מחירי פתיחה. במיוחד עם הקוקטייל והפתיח שמחולק ללא עלות.

השירות: 5 - צוות גדול מבין ומפנק. חייכני ונעים. שירות משולם.

האוכל: - טעם - 4.6 - חומרי גלם משובחים. יד שף טובה. יש למסעדה טאבון.

            הגשה - 4.3 - פשוטה למדי, אך עדיין יפה נעימה ופרקטית.

            יצירתיות - 4 - נקודת הטורפה של התפריט. רוב המנות מוכרות ואין יותר מדי מנות מיוחדות ומסקרנות.


לסיכום - מסעדה VIVINO - 4.6 - מוצלחת ומומלצת בכל פרמטר. כדאי להזמין מקום מראש.

תאריך הביקור 4.11.2015

 


מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים