:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
צ'צ'ו שוק נתניה, נתניה

(עדות, ככה ככה) צ\'צ\'ו היא מסעדת פועלים טריפוליטאית בנתניה. למסעדה ותק של עשרות שנים והיא נחשבת למוסד של ממש ומקור גאווה לתושבי העיר. המסעדה אף קבלה בשנים האחרונות את תו מומלץ מפה, שאני מעריך ונוטה לרוב להסכים עם ההמלצות שלהם. אין כמעט כתבה שבה ממליצים על מסעדות פועלים ברחבי הארץ שצ\'צ\'ו לא מופיעה בה. הפעם החוויה היתה בינונית למדי. למסעדה, עד כמה שידוע לי, שני סניפים. אחד ביכין סנטר והשני בשוק. אנחנו היינו בזו שנמצאת בתוך השוק.

המטבח הטריפוליטאי הוא אולי לא המטבח מבית אמא שלי, אבל הוא מטבח מבית אמא של הרבה חברים טובים ויקרים. זו כמובן גם לא מסעדת הפועלים הטריפולטיאית הראשונה שאני מבקר בה, כך שיש למה להשוות.

למסעדה אין תפריט, וזה בסדר כי המנות מתחלפות מדי יום (למרות שלא ממש קשה להדפיס תפריט פשוט על דף נייר מדי יום), אבל גם לוח מחיק עם רשימת המנות אין. מי שנראה כבעל המקום מגיע לשולחן, יורה את כל המנות וקדימה, תגידו מה אתם רוצים. אני לא אוהב את הלחץ הזה. המחיר לא רשום בשום מקום. בסופו של עניין, עבור 4 מנות עיקריות עם שתיה קלה ולמרכז השולחן לחם לבן של פעם, צ\'ירשי, סלט כרוב, סלט ירקות, סלק וקצת חמוצים, שילמנו 240 ש"ח לפני טיפ. 60 ש"ח לסועד. בעיני זה הרבה עבור מסעדת פעולים וגם ביחס למסעדות אחרות מהז\'אנר הזה. בין שלל המנות שבעל המקום ירה לעברינו, היה גם "תפו"א ממולא". לא שמתי לב שהוא ציון זאת. "אין מפרום?" שאלתי, "אה, לא חשבתי שתדעו מה זה אז אמרתי תפו"א ממולא". נו באמת. כמו שהבנתם, השירות לא משהו. זה דווקא לא מאפיין מסעדות פועלים, שהשירות בהן לרוב חם ובייתי. בהמשך הוא גם נעלם והיינו צריכים לקום לחפש אותו כדי לבקש חשבון.

המקום מעוצב בפשטות, כמתבקש ממסעדת פועלים אבל נקי וריח התבשילים מריח טוב. במטבח הטריפוליטאי אוהבים הרבה תבלינים. הרבה מאוד תבלינים. לעיתים היד קלה מדי על התבלינים, אבל כאן התיבול היה טוב ולא הכביד. אבל בשמן לעומת זאת, לא חסכו. הרטבים בצלחת היו מלאים בשמן. בהמשך אפרט את המנות שהזמנו. בשורה התחתונה לא התרשמתי במיוחד. מי שמגיע לשוק בנתניה, שידע שזו עוד אופציה שקיימת, אבל ממש לא מצדיקה נסיעה מיוחדת. לא ממש הבנתי על מה המהומה. כדאי אולי לציין בהקשר הזה שיש לעיתים הבדלים מאוד גדולים בין סניפים שונים של אותה רשת (כמו למשל בבכור את שושי), וייתכן שהסניף השני כן מצליח לעמוד בשם שנקנה למקום.

אז מה הזמנו:

פתיח לשולחן: לחם לבן של פעם, צלוחיות ממש קטנות עם דוגמית של סלק וצ\'ירשי. אותו ממרח נהדר שמכיל דלעת והרבה כמון. צלוחית קצת יותר גדולה עם חמוצים ואחת עם סלט כרוב. הסלטים היו בסך הכל בסיסיים אבל טריים וטעימים. גם הלחם היה טרי וטוב. החזיר אותי ישר לילדות. היה אפשר קצת לגוון עם עוד סלטים וגם להיות קצת יותר נדיבים.

חריימה: הרוטב היה עשוי היטב. חריף כמתבקש, אבל הדג היה יבש ומלא עצמות. חבל לבזבז רוטב נהדר כזה על דג ברמה כל כך ירודה.

מפרום: המפרום עצמו היה טעים, אבל ההגשה היתה מרושלת. המפרום היה מפורק ולא נראה טוב. הוא ישב בתוך שלולית של רוטב שהורכב ברובו משמן. אכלתי טובים ממנו.

תבשיל: עוף עם גרגרי חומוס ותפוחי אדמה על קוסקוס. מנה סבירה, אבל שוב המון שמן. מנה ביתית שלא התרוממה יותר מדי.


לסיכום:

זו אפציה שקיימת למי שמגיע לאזור השוק. המסעדה זוכה להרבה תשבוחות אבל הביקור שלנו היה בינוני למדי. המחיר, השירות, אין אף קטגוריה שמצדיקה הגעה במיוחד.

מסעדת צ\'צ\'ו בשוק בנתניה - ככה ככה.

תאריך הביקור 3.11.15

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים