:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
מלגו ומלבר, שדרות רוטשילד 142 , תל אביב

(4.9) מסעדת מלגו ומלבר נפתחה בתחילת דרכה כבר של דגים ופירות ים. הדווחים היו בינוניים ומטה והיה נראה כאילו המסעדה לא תחזיק הרבה זמן מעמד. עוד מלכודת תיירים על הקו של רוטשילד. לפני כשנה וחצי הובאו השפים אור מיכאלי ומוטי טיטמן. לשפים ניסיון תעסוקתי במסעדות עם כוכבי משלן מעבר לים כמו גם במסעדות עילית כאן בארץ. הם בנו תפריט חדש והפכו את המקום ליהלום אמיתי. ללא ספק אחת הטובות בתל אביב. בדיעבד, אולי עשו כאן טעות כשהשאירו את שם המסעדה. מאז הביקור, אני מספר לאנשים על המקום המופלא הזה, וכל מי שביקר במקום לפני הגעתם של השפים, אומר שהיה ולא ממש נהנה, ולכן לא חזר. לא כולם יודעים על המהפך שעברה המסעדה.

המסעדה נמצאת ממש בקצה של שדרת רוטשילד, אל מול מבנה הבימה המפואר. למסעדה אין שלט בולט בחוץ ואפשר בקלות לפספס אותה. מי שתוהה בדיוק היכן היא נמצאת, היא ממוקמת ממש בסמוך לפיצריה של טוני וספה.

ביקרתי במסעדה פעמיים בשבועיים האחרונים. פעם אחת לארוחת ערב ופעם אחת לעסקית צהריים של יום שישי (באמצע השבוע המסעדה פתוחה רק בשעות הערב). אספר לכם כאן על שתי הארוחות ואנסה לא לעשות יותר מדי בלגן  בין שתיהן.

בשני הביקורים השירות היה מצויין, מחוייך מפנק נעים ומנומס. כל כך משתדלים להנעים את הזמן ונראה שהם ממש מעריכים כל סועד שמגיע. בעת העזיבה גם המלצרים וגם המארחת מברכים לשלום ומודים על הביקור. חוץ מלתת חיבוק, עשו הכל. באמת הרגשה טובה. גם על הבר הפנימי הפונה למטבח, שם מקבלים שירות מהברמן, וגם על הבר הקטן במרפסת הפונה לשדרה, שם מקבלים שירות מהמלצרית.

המסעדה מעוצבת בפשטות נעימה ומלטפת.  לא מאיימת מצד אחד, אבל כן כזו שמצליחה ליצור אווירה מהנה ואפילו מעט רומנטית עם כוסות יין על כל שולחן וסכום כסוף ונוצץ.  למסעדה שלושה מתחמים. אזור המסעדה. שם יש מעט שולחנות פזורים ובר גדול שמקיף את המטבח הפתוח ומאפשר צפיה בלהטוטי המטבח של השפים והטבחים. אזור חיצוני מקורה שמורכב מישיבה ליד שולחנות בחלק התחתון ומרפסת שהוסבה למעין בר הפונה לשדרת רוטשילד ולמבנה של הבימה. במיוחד בשעות הערב, זה האזור הכי שווה. מבנה הבימה מואר באור מהפנט וניתן לצפות באנשים שהולכים ובאים בשדרה, שזה תמיד מעניין, תוך כדי לגימת יין ואכילה.

המחירים לא זולים אבל בהחלט סבירים בארוחת הערב. עסקית הצהריים של הסופ"ש משתלמת מאוד מאוד. בארוחת הערב הזמנו שני אנשים מנה ראשונה, מנת ביניים ושתי מנות עיקריות. חלקנו בקינוח אחד והיתה גם שתיה חמה אחת. לא שתינו אלכוהול. החשבון הגיע לכ 200 ש"ח לכל אחד לפני טיפ. לא נורא בכלל לארוחה מעולה עם חומרי גלם משובחים. העסקית משתלמת במיוחד. לא פחות מתשעה סלטים מוגשים לשולחן. לי, כסועד יחיד שישב על הבר זה היה הרבה יותר מדי. בחלק מהסלטים, אילו היותר פשוטים, לקחתי רק ביס קטן וזהו. זו כמות שמספיקה ללא ספק לקבוצה של שלושה ואפילו ארבעה סועדים, אבל הכמות המשקבלים זהה גם כשמגיע סועד יחיד. התשלום הוא רק עבור העיקריות שטווח המחירים שלהן נע בין 85 ש"ח ל 125 ש"ח. מאוד מאוד משתלם. העסקית מוגשת בימים שישי ושבת בין השעות 12:00 ל 15:30.

התפריט מכיל בעיקר מנות של דגים אבל גם פירות ים ומעט סוגי בשרים שונים. שלוש נקודות ראויות לציון בהקשר של האוכל. הראשונה, איכות הדגים. מהטובות שאכלתי בתל אביב. דג בשרני, רך, נמס בפה. מדהים. נקודה שניה היא הרטבים. הרטבים משובחים, קטיפתיים ומאוזנים. יצירתיים מאוד ויד שף מוצלחת במיוחד מורגשת בכל אחד מהם. הכל יפורט בהמשך. נקודה שלישית היא הטיפול בירקות. מושלם. כל הירקות מעט קראנציים, מבושלים במידה אבל שומרים על מצב אל דנטה. מזוגגים, מלאי טעם. חלקם במצב של קירמול. כמה כישרון במקום הזה.

כמי שקבל החלטה להמעיט באכילת בשר בקר, התענגתי על מגוון האפוציות הלא בשריות בתפריט.

אז מה הזמנו:

1) מנה ראשונה - "סשימי דג ים על קרם עגבניות שרי פיקנטי, עדשים שחורות וריקוטה מקומית". קוביות של טונה אדומה נהדרת בתוך רוטב עגבניות עז טעמים עם מתקתקות של השרי וחריפות עדינה. רוטב נהדר. מעט עדשים שחורות פוזרו אבל התרומה שלהן היתה בעיקר לנראות של המנה ופחות לטעם. גבינת ריקוטה מקומית, שאני לא יודע מאיזו מחלבה, היתה טריה והוסיפה רעננות נהדרת. חוטים קראנציים של מה שנראה כמו תפוחי אדמה הונחו מעל להשלמת התמונה. מנה קטנה ומעוררת תיאבון. מחיר 59 ש"ח.

2) מנת ביניים - מהספיישלים היומיים. סקאלופ צרוב עם סלט של מלפפונים ותירס, צ\'יפס ארטישוק ובצל חרוך. כל הטוב הזה ישב בתוך רוטב טעים ומאוזן של דלעת וג\'ינג\'ר. מושלם. מחיר 72 ש"ח.

3) מנה עיקרית - "פילה דג, ארטישוק ירושלמי אפוי, לבבות ארטישוק וזוקיני עם חזרת לבנה מגורדת על קרם ארטישוק-וניל". שוב מנה שכל ביס ממנה היא עונג צרוף. רוטב משולם של ארטישוק ווניל, על התפר שבין רוטב שמלווה מנה עיקרית לרוטב שמלווה קינוח. מאוזן וארומטי. שוב שורה של ירקות עשויים לכדי שלמות. חצי מבושלים חצי קריספים. אספרגוס ירוק ולבן, בצל חרוך, זוקיני נהדר. ארטישוק ירשולמי שעבר בישול ארוך והתקרמל. תענוג. כל הדברים שאני אוהב בצלחת אחת. כמובן שהדג היה מתפרק ונמס בפה. איכות הכי גבוהה שיש.  מחיר 137 ש"ח. לא זול, אבל שווה כל שקל.

4) מנה עיקרית - "רביולי שחור במילוי קרם בצל לבן וגבינת שמנת עם שרימפס, בייקון ובצל חרוך ברוטב ביסק". בצק עדין ודק בצבע שחור מדיו של דיונון שמוסיף טעמים של ים. מנה עשירה בטעמים. רוטב ביסק מושלם. מילוי עדין. השרימפס היו עסיסיים וטובים וגם מעט פרחי אספרגוס שבושלו חלקית, עלי תרד ואספרגוס. למרות שהמנה נמצאת תחת קטגוריית העיקריות, היא לא מאוד גדולה ויותר מתאימה לקטגוריית מנות הביניים לחלוקה.  מחיר 89 ש"ח.

5) קינוח - "נמסיס שוקולד, גלידת אגוזי לוז עם טוויל של קרמל מלוח ובננות ברולה". גם בקטגוריית הקינוחים היתה הצלחה. עוגת נמסיס קטנה (עוגת שוקולד בלגית ללא קמח) מאוד שוקולדית ועשריה עם מעט גבישי מלח מעל. הגלידה היתה במרקם קרמי מושלם עם מרכיבי טעם עוצמתיים שעולה עשרות מונים על אילו שניתן להשיג בגלידריות הכי טובות.  השילוב הכי טרנדי כיום, של קרמל מלוח, הוסיף נגיעה מעניינת והיה טעים בפני עצמו. הבננות עם סוכר שרוף מעליהם היו תוספת נחמדה והשלימו את התמונה. מחיר 42 ש"ח. שווה.

6) פתיחים לשולחן בארוחת הבראנץ - לא אפרט את כל הפתיחים שמגיעים לשולחן כדי לא להתיש אתכם. לא פחות מתשע צלוחיות בינוניות בגודלן הגיעו לשולחן והקיפו אותי מכל עבר. אציין במיוחד את הסלמון הכבוש בכבישת סלק ואת ההרינג הכבוש עם סלט תפו"א ושמנת חמוצה. מומלץ.

8) עיקרית בארוחת הבראנץ - "פילה דג ים על קרם תפוז גזר, קינואה וירקות מבושלים". שוב דג בשרני עסיסי נמס בפה. דג מוסר. איכות נדירה. קרם מאוזן ומופלא. קצת שמו בקמצנות ונאלצתי לבקש עוד בקערית וקבלתי בלי בעיה.  גזרים בצבעים, מזוגגים עשויים בשלמות. מעט תרד, ומעט קינואה בשביל לשבור את המרקם. הם לא באמת תרמו משהו למנה. מנה מעולה ומומלצת. ביחד עם הפתיחים סופר משתלם. מחיר 110 ש"ח.

שירותים: נקיים

חניה: מצאנו חניה ברחוב לונץ, אבל לא פשוט למצוא. אולי יש חניה של הבימה שאפשר לחנות בה.


לסיכום:


המקום: 4.6 - נעים, יפה, רומנטי. הבר הפנימי והבר במרפסת הם המקומות המומלצים ביותר.

שירות: 5 - מקצועי, נעים, מנומס, מחבק ואוהב.

מחיר: 5 - הבראנץ העלה את הניקוד לחמש עגול כי הוא ממש משתלם. מחיר הערב לא זולים אבל מוצדקים.

האוכל: 5 בכל הקטגוריות. מקורי, חומרי גלם מעולים, יד שף ברמה הכי גבוהה שיש.


לסיכום: מלגו ומלבר - 4.9 - אחת המסעדות הטובות בתל אביב מכל בחינה. מי שלא היה עדיין, שילך מחר.

חפשו אות באינסטגרם תחת השם  DORONREST

הארוחות נערכו במחצית השניה של נובבמר 2015


מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים