:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
דדיאני, רחוב הבנים 5, אשדוד

רגע לפני שהמטבח הגיאורגי כובש את תל אביב, קבלו דווח על מסעדה גיאורגית חלבית אוטינטית באשדוד. מסעדת (עדות, מומלץ) דדיאני נפתחה לפני מעט יותר משנה. המסעדה יחסית קטנה ויש בה מספר מצומצם של מקומות ישיבה בפנים ועוד מספר שולחנות בחוץ. התחושה בחלל הפנימי הוא של מסעדה אמיתית. עם ספות ושולחנות כבדים מעץ וטאפטים עם צילומים מדהימים של גיאורגיה שמכסים את כל הקיר. בחוץ הישיבה פחות פורמלית. בסך הכל לא עיצוב של מסעדת יוקרה, אבל גם לא של מסעדת פועלים. מקום כיפי ונעים. בערב של יום ראשון, היינו השולחן היחיד וקבלנו שרות צמוד ומפנק.

כמי שמכיר מספר אנשים מבני העדה די מקרוב, אני יכול להעיד שאצל הגיאורגים יש מסורת אמיתית של ארוח מכל הלב. ארוח שלרוב סובב סביב הרבה אוכל. אין אצלם הזמנה לקפה ועוגה. אצלם כל ארוח הוא משתה של ממש והשולחן תמיד עמוס בכל טוב. גם כאן במסעדה, אם רוצים לקבל חוויה גיאורגית אמיתית, מומלץ לחוות אותה כמו שאנחנו חווינו. פשוט להגיד למלצר ולשף להוציא לנו את מיטב המנות עד שנגיד לו לעצור, אפשר גם לתת הגדרת תקציב מראש. הלב כאן רחב במיוחד ולא תצאו מופסדים. היינו ארבעה סועדים, קבלנו כמויות אוכל אדירות. אין סוף מנות שהגיעו לשולחן כולל אלכוהול וקינוח. בסוף המחיר יצא כ 150 ש"ח לאדם ולקחנו הביתה חלק מהאוכל שלא סיימנו. זו הדרך הטובה ביותר לאכול כאן כדי לקבל חוויה גיאורגית אמיתית. אפשר כמובן לשבת ולהזמין מנה אחת מהתפריט. המחירים סבירים מאוד.

מי שמכיר אנשים גיאורגים, יודע שלמטבח הגיאורגי יש כל מיני ורסיות. לכל אזור יש את המאפיינים שלו ולכל משפחה יש את הוריאציה שלה על האוכל המסורתי. גם כאן חלק מהמנות היו מאד שונות ממה שמוכר לנו. המטבח הגיאורגי עמוס בטעמים ייחודיים שאינם מוכרים לקהל הרחב. צריך להגיע עם ראש פתוח ועם התרגשות לטעום דברים חדשים. הרבה כוסברה, המון אגוזים, טעמים חמצמצים. כמובן שהרבה בצקים וגבינות מיוחדות. אילו רק חלק מהמאפיינים. יש שיאמרו שאם כבר לאכול אוכל גיאורגי, עדיף ללכת על המנות הבשריות. כמי שהפחית לאחרונה את צריכת הבשר שלו, דווקא שמחתי לאכול ארוחה מלאה ומגוונת ללא בשר.

אז מה הזמנו:

1) פתיח: לחם הבית עם מטבלים (12 ש"ח לסועד). לחם גרוזיני נהדר שנאפה במקום עם הרוטב הירוק החמוץ חריף שמבוסס על שזיפים גיאורגים מיוחדים (טחמלי). יחד עם הלחם הוגשו גם צלוחית של רוטב עגבניות מטובל וצלוחית של חריף. גם חמוצי הבית.

2) סלטים: במסגרת השולחן הפתוח קבלנו "מיקס סלטי הבית". 4 סוגי סלטים לבחירה, כאן, כפי שציינתי בהתחלה, נתנו לשף להחליט עבורינו. קבלנו צלחת צבעונית ויפה שהכילה ספק סלטים ספק ממרחים שמבוססים כולם על אגוזי מלך טחונים ושום. סלט אחד עורבב עם סלק, אחד עם עם תרד ואחר עם שעועית. טחונים ומגובשים. כל סלט היה לו את ה"קיק" שלו. כל אחד עם צבע ומרקם מעט שונה. הולכים נהדר עם הלחם הגרוזיני. בצלחת של הסלטים היו גם מספר פרוסות של חציל מגולגלות ממולאות באגוזים ועשבי תיבול (פטריז\'אני) מחיר מיקס סלטים הוא 46 ש"ח, ומקבלים כמות מכובדת ויפה. קבלנו גם "סלט גרוזיני" שזה למעשה שלל ירקות טריים חתוכים גס שהתיבול שלהם מכיל חומץ במקום לימון. מחירו 21 ש"ח.

3) בצקים: הגיאורגים ידועים מאוד בשלל מאפי הבצק שלהם. המוכר והידוע מכולם הוא החאצ\'פורי, אותה סירת בצק ממולאת בגבינה עם ביצת עין מעל. אבל מסתבר שהמטבח משופע במגוון בצקים נוספים ונהדרים.  השף הוציא לנו פלטת מטוגנים. צלחת של צ\'יבוקרי וצלחת של בליני. מדובר בבליני אחר מזה המוכר מהמטבח הרוסי. אילו מעין חביתיות, סוג של פנקייק אם תרצו, מגולגלות כמו סיגרים, ממולאות בתערובת גבינות גיאורגיות ונכנסות לטיגון עמוק. בפנים הבצק עדיין רך, מבחוץ הוא נהיה קריספי ובפנים הגבינה נמסה. מעדן. הצ\'יבורקי הם כסוני בצק פריכים שגם מטוגנים טיגון עמוק ומוגשים חם. כאן הם היו גדולים למדי ומולאו בעיקר בגבינה מלוחה.

מצעד הבצקים נמשך.  מאפה דדיאני, חאצ\'פורי בשיפוד וחינקלי.

"מאפה דדיאני", ו"חצ\'אפרוי בשיפוד" אילו וריאציות שונות על החצ\'אפורי שכולנו מכירים. יש כמובן גם אילו בצורת סירות עם ביצת העין. מאפה דדיאני זהו למעשה בצק החצ\'אפורי משוטח לפלטה ענקית דמויית פיצה עם תערובת של חמש גבינות במרכזו של הבצק וגבינת מוצרלה מומסת מעל. 68 ש"ח.

חצ\'אפרוי בשיפוד. כדורי בצק ממולאים בגבינת מוצרלה שננעצו על שיפוד ונאפו כשהם על השיפוד. בהחלט צורה לא שגרתית ומוכרת להגשה של חצ\'אפורי. מחיר 32 ש"ח.

חינקלי. כיסוני בצק ממולאים בתפוחי אדמה או פטריות. מבושלים במים. מוגשים עם רוטב יוגורט ומעט פרורי גבינה מומסת מעל. עוד גרסה לבצק מומלא שבושל במים. גרסאות דומות ניתן למצוא אצל עדות נוספות. הבצק היה דק, המילוי נדיב. טעים.  מחיר 42 ש"ח.

קינוח: צלחת עם מבחר קינוחים, שהמוכר ביניהם הוא הצ\'ורצ\'חלה. הקינוח פרץ לתודעה (שלי לפחות) בפרק של המרוץ למיליון, כאשר המתמודדים נתבקשו למכור כמות גדולה ממנו בשוק בגיאורגיה. מדובר למעשה בשורה של אגוזים. לרוב אגוזי לוז או מלך, ששוזרו על חוט וכוסו בג\'ל שמבוסס על יין אדום.

שירותים: נקיים

חניה: בסמוך למרכז המסחרי בו נמצאת המסעדה. בחינם.


לסיכום: דדיאני: מסעדה גיאוריגית חלבית אוטנטית ומומלצת. חוויה.


חפשו אותי באינסטגרם  DORONREST

חפשו אותי גם בפייסבוק "דורון מבקר במסעדות"

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים