:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
סנטה קתרינה, הר סיני 2, תל אביב

(4.7) אוכל פשוט וטעים, כזה שלא מנסה להרשים, זהו האוכל המוגש בסנטה קתרינה של השף תומר אגאי. כמו האוכל, כך גם המסעדה עצמה. מעוצבת בפשטות, אבל נעימה ולא מאיימת עם אווירה שמחה ושירות מצוין. תפריט המסעדה מכיל הרבה מנות בינוניות בגודלן שמיועדות לחלוקה ועוד מספר קטן של מנות גדולות יותר. אפשר להגיע לנשנש משהו קטן ולצאת עם חשבון קטן שלא יכאיב, ואפשר להזמין מספר מנות עד לשובע. לנו זה עלה 266 ₪ לשני סועדים לצאת שבעים, כולל שתי כוסות בירה. לפני טיפ.

לב המסעדה הוא טבון גדול וחלק גדול מהמנות שבתפריט נעות סביב השימוש בו. המנות הן כאלו שידברו למכנה הרחב של האוכלוסיה. מנות מוכרות, בלי חומרי גלם "מוזרים" ושילובים לא שגרתיים, אבל הכל עשוי בדיוק כמו שצריך, מושקע עד לפרטים הקטנים. כל מה שקבלנו היה לנו טעים. בר קטן מקיף אותו ואת המטבח. מספר שולחנות פזורים מסביב, ורוב אזור הישיבה הוא שולחנות וכסאות, לא מאוד נוחים, בחוץ. עושה רושם שטרנד הכיסאות הלא נוחים, שהיה קיים בעבר, בשקט בשקט עושה קאמבק. זה די מרגיז, התחושה היא, אל תרגיש יותר מדי נוח כאן, תסיים את האוכל ותלך. המסעדה נמצאת במתחם שמאחורי בית הכנסת הגדול באלנבי, מתחם לוהט שמאכלס מקומות כמו שישקו, פורט סעיד ולאחרונה גם התאילנדית בסמטת סיני.  

השירות מאוד קשוב. מספר מלצרים מסתובבים בין השולחנות, נמצאים כל הזמן בקשר עין והרבה פעמים נגשים אליך עוד לפני שאתה מרים את היד, כשקולטים שאתה צריך משהו. שירות מאוד יעיל, נעים ומלא ברצון לרצות. כיף.

אז מה הזמנו:


  1. מרק חציל מעושן עם ריקוטה - המלצר ישר שאל אם נרצה לקבל את המרק בשתי קעריות נפרדות כדי שכל אחד יוכל להנות בנפרד. כפי שכתבתי בפתיח, שירות מצוין לווה את כל מהלך הארוחה.  המרק היה עדין וטעים בצורה בלתי רגילה. טעם חציל מעושן, מרקם חלק כמעט קרמי עם חתיכות של ריקוטה קרות נהדרות שנתנו קונטראסט גם בטמפרטורה וגם במרקם. מעט שמן זית, עירית ותבלינים נבזקו מעל. מומלץ. מחיר 38 ₪.

  2. חצי ארטישוק בטבון, איולי שום, שמנת חמוצה וחריף ירוק - לדעתי זו המנה הכי פופולארית בתפריט. לא היה שולחן שלא הזמין את הארטישוק. למעשה קבלנו שני חצאים. ההכנה שלהם בטבון נתנה להם טעם מעט מעושן, הרבה יותר טעים מהבישול הביתי הנפוץ במים או בסיר לחץ. הארטישוק תובל במעט שמן זית ולימון. היה נחמד לקחת כל עלה ולטבול באחד הרטבים. השמנת החמוצה והחריף הירוק שהיה מבוסס על כוסברה ופלפל חריף ירוק היו שיחוק רציני. כמה פשוט, ככה טעים. מחיר 29 ₪.

  3.  "סביצ\'ה ערבי" - קוביות של טונה אדומה עם עשבי תיבול ובורגול, וצזיקי מקישואים צלויים. שלל ירוקים וצנוניות נקצצו ועורבבו יחד עם הדג. מנה טרייה, מעוררת תיאבון. פשוטה ומדויקת. מחיר 52 ₪.

  4. קציצות דג ים על רוטב חריף עם במיה -  מנה מהחלק בתפריט שבו המנות יותר גדולות ויכולות להיחשב כעיקריות. הקציצות היו יותר בכוון של קבב. מוארכות, עשירות בירק. עשויות מדג מוסר, מעולות ממש. עסיסיות ומלאות טעם. הרוטב האדום היה מעט פיקנטי, לא מאוד חריף. הן הוגשו עם מספר חתיכות של תפוחי אדמה והבמיה הוחלפה בשעועית ירוקה קריספית. השעועית הירוקה היתה תחליף נחמד לבמיה, אבל נהוג להגיד מראש כשמחליפים מרכיבים במנה, וכאן זה לא נאמר.  מחיר 68 ₪.

  5. פנקוטה מיוגורט כבשים עם תותים טריים וגלייז תותים - שוב מנה שלא מנסה להרשים אבל עשויה בדיוק כמו שצריך. מרקם חלק וקרמי מדהים. מתיקות מעודנת. מעט רוטב תות נהדר. מי צריך יותר מזה?. מחיר 28 ₪. דרך מצויינת לסיים ארוחה.


חניה: אפשר בחניונים באזור סביב כלבו שלום. יש שורת חניות באחוזת בית שמיועדות לנכים במשך      היום, ובשעות הערב ניתן לחנות שם ללא תשלום.

שירותים: פשוטים. בסה"כ די נקיים.


לסיכום:

המקום: 4.3 – מעוצב בפשטות, אווירה שמחה, כסאות לא ממש נוחים

השירות: 4.8 – זמין, נעים, אפקטיבי. מרגישים רצון לרצות.

המחיר: 4.4 – טווח די רחב של מחירי המנות. בסה"כ בסקאלה התל אביבית. מחירים סבירים.

האוכל: טעם - 4.8 – טעים, מושקע עד הפרטים הקטנים. מורגשת יד של שף.

        צלחות – 4.3 – פשוט אבל נעים לעין. לא מתוחכם, אבל עושה חשק.

       יצירתיות – 4.3 – רוב המנות פשוטות ומוכרות, בחלקן יש איזה טוויסט קטן.

לסיכום: סנטה קתרינה – 4.7 - מקום נהדר. אווירה משוחררת ואוכל פשוט שעשוי בדיוק כמו שצריך וידבר לטעם של רוב הסועדים. בהחלט שווה קפיצה. שירות מוקפד חייכני ומקצועי. מחירים בסקאלה התל אביבית הטיפוסית. כדי לשבוע, צפו להוציא כ 100-150 ₪ לאדם.


 


 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים