:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
טוטומה, דיזנגוף 265, תל אביב

(4.3) המטבח הוונצואלי לא ממש מוכר בארץ. מי שהעלתה אותו לתודעה היא דליה אלחדף, משתתפת תוכנית הריאליטי מאסטר שף בעונתה השלישית, כשפתחה את מסעדת טוטומה בתל אביב. בדומה למטבח הישראלי, גם הוא     פיוז\'ן של מספר מטבחים שהגיעו ממדינות שונות תחת מגבלת חומרי הגלם המקומיים. בעיקר מפורטוגל ומערב אפריקה. אחד ממאכלי הרחוב הפופולאריים במדינה הוא הארפאס.  מעין פיתה עשויה מקמח תירס מיוחד עם מילויים שונים. התפריט של טוטומה מתבסס בעיקר עליו, יחד עם מספר מנות ראשונות וקוקטיילים.

למקום עצמו אווירה שמחה ומשוחררת. משהו בה מזכיר מעט גן ילדים. על הקירות ציורי קיר צבעוניים, שולחנות שלצידם שרפרפים ובחלקם האחר כסאות תלמיד גדולים. המלצרים נעימים וחביבים. מסתובבים עם פנקסים קטנים. זמינים, חייכנים ומכירים היטב את התפריט. דליה בכבודה ובעצמה מסתובבת בין השולחנות ומוודאת שכולם מרוצים. בביקור שלנו במקום אפשר היה לראות משפחות עם ילדים, לצד קבוצות של חבר\'ה צעירים לצד קבוצות של אנשים מבוגרים. באמת מגוון גדול של סועדים. המסעדה מתאימה לכל קבוצות הסועדים. בעיקר ליציאה לא פורמלית ולא מחייבת. לא הייתי בוחר במקום לחגוג איזה אירוע רב משמעות, כל יציאה אחרת, בהחלט כן.

האוכל בטוטומה טעים. באמת שהוא טעים. הוא מיוחד, הוא אחר. הטעמים עשירים ומאוזנים. שאלת תמחור המנות עדיין לא פתורה. התגובות מאנשים שדברתי איתם על המקום ותמחור המנות שבו נעו בין "אילו המחירים בתל אביב" לבין "יקר מדי". הארפאס, אעפ"י שמכינים אותו מקמח מיוחד ויקר, הוא עדיין פיתה. מיוחדת וטעימה, אבל פיתה. המילויים בה מיוחדים ונדיבים. אבל עדיין זו רק פיתה. האם מחיר של כ 45 ₪ לארפאס, ללא שום תוספת ליד, מוצדק? נשאיר את זה בפינה לשיפוטכם. לדעתי זה גבולי. תוספת קטנה ליד כבר היתה הופכת את המנה למשתלמת.

אז מה הזמנו:

  1. מנה ראשונה – קצ\'פה. פנקייק תירס ממולא בגבינה רכה מלוחה עם תוספת של שמנת חמוצה ליד, היה מעדן של ממש. הוא מולא בגבינת סולונגי הגרוזינית, כנראה שזה הדבר הקרוב ביותר שמצאו למקור. מנה כיפית, לא שגרתית וטעימה בטירוף. מחיר 33 ₪.

  2. מנה ראשונה – סביצ\'ה. הסביצ\'ה הוגש בכלי של קינוחים, כזה שמגישים בו בדר"כ קומפוט. הוא היה עשוי בפשטות אבל כמו שצריך. קוביות בשרניות של דג מוסר, בצל אדום ופלפל חריף. הכל ישב בתוך מיץ של ליים עם חמצמצות עדינה. מחיר 42 ₪

  3. ארפאס -  הזמנו שלושה סוגים שונים. שהיו מתומחרים בין 42 ל 47 ₪. הארפאס לא גדולים, אבל מפוצצים במילוי וטעמם מיוחד. לקמח תירס המיוחד יש אופי משלו. הוא קשה ופריך מבחוץ ורך בחלקו הפנימי. טעים ביותר. הראשון שהזמנו נקרא ריינה פפיאדה. הוא היה הפחות מוצלח מבין השלושה. סלט של עוף ואבוקדו. לא מספיק עשיר בטעמים, בטח לא בהשוואה לאחרים שטעמנו. השני שהוזמן נקרא קולומביאנה. בשר טחון ברוטב עגבניות, בצל ושום עם צ\'וריסו ושעועית אדומה, ביצת עין, אבוקדו ופלאנטיין.  את הפלאנטיין, מעין בננה גדולה שנוהגים לטגן, לא ראיתי, אבל שאר המרכיבים בהחלט נכחו. מנה מצויינת. סוג של צ\'ילי קון קרנה משודרג. השלשי נקרא קובנה. בשר בקר צלוי, פסטרמת הודו ביתית, גבינה מותכת, מלפפון בחומץ ורוטב טוטומה, שכל מה שנאמר לנו זה שהוא מבוסס על מיונז. גם מנה זו היתה טובה והבשר בה היה עסיסי וטעים. בקשנו לקבל רוטב מעט פיקנטי, קבלנו רוטב על בסיס מנגו, כוסברה ושום. נהדר.

  4. קינוח – קסיג\'יו. קינוח טעימים מאוד ושווה את מחירו. גודלו בינוני ובהחלט ניתן לחלוק בו. קרם קרמל ונצואלי, עם ריבת חלב, קשיו וקצפת (32 ₪).

  5. קינוח – לה ארה קראנץ. גם קינוח זה מתאים לחלוקה והוא מוצלח ביותר. מוס שוקולד מריר, קרם דולסה, קראנץ עוגיות ברוטב קרמל מתובל (38 ₪).

  6. קוקטייל -  צ\'ין צ\'ין. במקום ניתן להזמין מספר קוקטיילים פירותיים וטעימים. הרום מככב ברובם. בקוקטייל שאני הזמנתי היה רום בהיר, קיווי, ליקר קוקס ומיץ תפוזים. הוא הוגש בכלי גדול ויפה. מעין גביע מעוטר בציורים, שעל שמו נקראת המסעדה. הרבה קרח כתוש שמעליו נמזג המשקה. מרענן וטעים ביותר. מחיר 28 ₪.

    חניה: לא פשוט. אנחנו מצאנו חניה בשדרות נורדאו הסמוכה.

    שירותים: נקיים ויפים.

     

לסיכום:

המקום: 4.3 – צבעוני, שמח. בלתי רשמי. מושלם למשפחה עם ילדים, אבל לא רק.

השירות: 4.6 – חמים, נעים, זמין, מקצועי. אחלה שירות.

המחיר: 4 – מחירי הארפרס מעט גבוהים בעיני ביחס לתמורה. שאר המנות, מחירן סביר.

האוכל: טעם - 4.4 –עשוי היטב. מנות עשירות ומאוזנות. רוב המנות היה ממש טעימות.

         הגשה – 4.3 – פשוט אבל נעים לעין.

        מקוריות – 4.6 – אוכל מיוחד ואחר (בנוף הישראלי). טעמים לא מוכרים. בהחלט מטבח מסקרן

לסיכום: מסעדת טוטומה 4.3 -  בהחלט מקום נחמד לעצירה לצהריים או ארוחת ערב באווירה קלילה ולא מחייבת. ילדים יהנו כאן מאוד, והתפריט מתאים ברובו לחולי צליאק. 

עקבו אחרי באינסטגרם "DORONREST"

(וגם בפייסבוק "דורון מבקר במסעדות") 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים