:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
שילה, בן יהודה 182, תל אביב

(4.5) שילה, הרסטובר הותיק של שף שרון כהן. אחד המקומות האהובים והמוערכים על ידי פודי\'ס תל אביביים כבר מספר שנים. הביקור הקודם שלי במקום היה לפני כחמש שנים, אז לא התחברתי לאווירה. אווירת בר, צפוף, רועש ואפלולי שמגיש אוכל ברמה גבוהה שלא מתכתב עם אווירת המקום. הרבה עבר מאז על שילה. היא עברה שיפוץ מסיבי וכיום היא יותר "מסעדתית" ומעוצבת. כיסאות נוחים, מפות על השולחנות, כוסות יין ועיצוב נקי וחכם שמתאים יותר לאוכל המוגש בה. לאחרונה החל גם לעבוד בה השף רועי גונצ\'ולה שאותו אני מעריך במיוחד בזכות ארוחה מצויינת שאכלתי במסעדת פיצ\'רוי שם כיהן כשף ראשי.

מיקום המסעדה, ברחוב בן יהודה 182, הוא אזור בעייתי ביותר מבחינת חניה. המסעדה מציעה פיתרון נוח של שירותי ואלט (חנית הרכב) בתמחור יחסית סביר, 35 ₪. לא צריך לחפש חניה, ובסוף הארוחה מביאים את הרכב עד לפתח המסעדה. חניה של שעתיים בחניון תעלה פחות או יותר אותו דבר.  

השירות במהלך הארוחה היה נעים מאוד וזמין מאוד. מקצועי ומתמצא היטב בפרטי התפריט. תפריט הצהריים כולל בחירת מנה ראשונה ועיקרית כאשר התשלום הוא עבור העיקרית בלבד. אפשר גם להזמין מנות מתפריט הערב במחיר הרגיל עבור מנות שלא כלולות בעסקית. המחירים בשילה בשעות הערב גבוהים ממש, עסקית הצהריים מאפשרת לטעום מעט מהאופציות במסעדה במחיר יותר מתון, אבל עדיין מדובר במחיר גבוהה ביחס לעסקיות צהריים אחרות בעיר. שתי עסקיות בתוספת מנה ראשונה מתפריט הערב, קינוח ושירותי ואלט, הביא את החשבון ל 411 ₪ לפני טיפ וללא שתיה.

התחלנו עם מנה ראשונה מתפריט הערב שלא כלולה בעסקית. מאפה מבצק פילו ממולא בכרישה ופטריית מלך היער עם ביצה עלומה. מאפה פריך וחם, טרי טרי, עם מילוי שאי אפשר שלא להתמוגג מכל ביס. ביצה עלומה הונחה מעל וסלט קטן עם עגבניות שרי, אגסים ושלל עלים הוגש ליד. מחיר 54 ₪. יקר, אבל מומלץ.

המשכנו עם שתי מנות ראשונות  שהיו כלולות בעסקית. סלט עם מגוון חסות, אנדיב, שקדים וסוג אחד של גבינת עיזים משובחת במיוחד (היתה אופציה לשני סוגי גבינה בתופסת מחיר). סלט נהדר, חומרי גלם טובים, יד מדויקת במינונים וברוטב. המנה הראשונה הנוספת שהוזמנה נקראת "מעורב תל אביבי". מנה שבדרך כלל מוגשת בשעות הערב עם דג בתיבול של שווארמה, הפעם קבלנו עוף. שווארמת עוף עם בצל מטוגן. מונח על צאזיקי עם מעט סחוג ליד. בעיני זו מנה נהדרת. אחת המנות המוכרות של המקום, חלק יתחברו ויתמכרו, וחלק אולי לא. אני התמכרתי.

אחר כך הגענו לעיקריות. הראשונה היתה של טורטליני ממולא כרובית, ארטישוק ומסקרפונה על תבשיל טלה ברוטב דמיגלאס (128 ₪). השנייה הייתה של פילה דג על לקט ירקות (129 ₪). הטורטליני נעשה במקום בעבודת יד והיה מצוין והמילוי שבו עדין וטעים טעים. גם התבשיל של הטלה היה נהדר ועז טעמים, אבל הם היו טעימים בנפרד. ביחד הם לא התחברו לי, טעמי התבשיל השתלטו על הטורטליני העדין ולא ממש ברור למה חיברו אותם יחד למנה אחת. מנת הדג כללה נתח פילה של לברק שתובל במלח ועלי טימין. הדג היה מאיכות מצוינת והירקות שליוו אותו, ברוקולי, זוקיני, כרובית, בצל מקורמל ועוד, טופלו כהלכה. סה"כ מנה ממש טובה, גם אם אין בה איזה חידוש.

הקינוחים כבר הצטיינו ממש. קינוח אחד הזמנו, ואת השני צ\'ופרנו. הזמנו קינוח שנקרא "אנטמה". מוס שוקולד חלב ומריר, קראמבל פקאנים, קרמו קרמל מלוח, קרמבל שומשום, נוגטין שומשום ומקרון קרמל מלוח. מה עוד יש להגיד? מעבר לעובדה שהוא היה סופר טעים, גם הצילחות היה סופר מרשים. פשוט קינוח יפיפה. גם המחיר "יפיפה", 51 ₪. צ\'ופרנו בקינוח שנקרא "דנינו פרוגרסיב".  מלבי בצורת דיסקית, מעליה הונחה דיסקית של גרינטה פטל קפואה, "קוויאר" של פטל וקוקוס וכמה יחידות קטנות של עוגת פיננסייר. היתה שם גם מריחה של קרם פיסטוק. לרוב אני לא חסיד גדול של מלבי, אבל הקינוח הזה היה פשוט טעים. קריר, חמצמץ, מרענן. מתאים מאוד לקיץ. מחירו אגב, 45 ₪.

שירותים: נקיים, מעוצבים, מפוארים

חניה: חבל לכם על הזמן, בקשו את שירותי הואלט.

 

לסיכום:

המקום: 4.6 – אווירה יוקרתית אבל לא מאיימת. פשוט יפה ונעים.

השירות: 4.8 – מקצועי ביותר. זמין, מבין עניין.

המחיר: 4.0 – אופציה הרבה יותר זולה מתפריט הערב היקר, אבל עדיין יחסית יקרה עבור עסקית.

האוכל: 4.5 – לא הכל מושלם, אבל הרוב טעים מאוד. חומרי גלם משובחים ויד שף טובה.

 

לסיכום: מסעדת שילה – 4.5 – אופציית צהריים ראויה, האוכל, האווירה והשירות. מחירים די גבוהים גם בעסקית הצהריים

עקבו אחרי באינסטגרם: DORONREST

וגם בספייסבוק: "דורון מבקר במסעדות"

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים