:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
מיס קפלן, כתובת לא ידועה (היו בשרונה, מחפשים מיקום חדש)

(4.6) מסעדת מיס קפלן שבמתחם שרונה נפתחה כמסעדת פופ אפ של אורי שביט, והיתה אמורה להסגר כעבור שלושה חודשים. ההצלחה הפכה אותה למסעדה קבועה. מדובר במסעדה טבעונית, שכאמור לא מגישה שום מוצר מהחי, כולל ביצים ומוצרי חלב. בהחלט לא מסעדה שהיתי שם בראש הרשימה שלי, אבל חגיגת יום הולדת לחברים שנוטים לטבעונות, הביאה אותי למקום, ועד היום אני מודה להם על כך. מדובר באמת בארוחה ש"עשתה לי בית ספר" כמו שאומרים.

תמיד אהבתי ירקות, אבל הן תמיד היו אצלי התוספת. כמה כבר אפשר לחדש? איך אפשר לבסס ארוחה שלמה רק על ירקות? והאם זה משתלם?. מסתבר שאפשר לחדש הרבה, אפשר לבסס ארוחה שלמה, ומבחינת העלות כאן יש נקודה מעט בעייתית. המנות לא גדולות. בינוניות ומיועדות בעיקר לחלוקה. יש להזמין את המנות מראש והן יוצאות מיד כשהן מוכנות, אבל בצורה מדורגת. כדי לצאת שבעים מהארוחה, נאלצנו להשאיר כ 150 ₪ לאדם לפני טיפ. זה סכום סביר למסעדה טובה בתל אביב, אבל כשחושבים על כך שאין בארוחה הזו לא דגים, לא בשר ולא גבינות איכותיות, זה קצת גבוה.

אז מי בעצם יכול להנות מהאוכל במסעדה הזו, מעבר לקהל הברור של צמחונים וטבעונים?. אנשים שאינם טבעונים, אבל מאוד אוהבים ירקות. מי שנהנה באופן קבוע לא רק מהסטייק או הדג, אלא גם מהסלטים המוגשים לפני כן או מהתוספות, יוכל להתחבר ולהנות. מי שצ\'יפס וקטשופ זה פסגת קיבולת הירקות שלו, לא ימצא את מקומו. אבל אין ספק, שאוהבי ירקות באשר הם, חייבים לעצמם ביקור אחד לפחות במיס קפלן.

התפריט מחולק לפס קר, פס חם וחלק מהמנות הן גם ללא גלוטן. ראשונות להגיע היו "נקניקיית גזר" (48 ₪) ו "סקאלופ יערות" (52 ₪), שתיהן מהפס החם. שתי המנות היו כאלה שהתחפשו למנות שטבעונים לא יכולים לאכול בדרך כלל. "נקניקיית גזר" הפכה למותג של ממש ולמנה המזוהה ביותר עם המקום. גזר שעשנו אותו בשבבים של עץ תפוח והברישו אותו בוויסקי ג\'ק דניאלס. מוגש בלחמניית באן עם בצל אדום כבוש וכל הרטבים הנלווים. זו מנה שלדעתי רק כאילו שאינם טבעונים יכולים באמת להעריך. העישון נותן לגזר טעמים וארומה בשרית של ממש. טבעונים שאולי מטבעם לא אוהבים בשר, לא כל כך יבינו מה עשו כאן לגזר הטעים שהם אוהבים ומעריכים. בעיני זה היה שוס אמיתי. המנה השנייה הייתה שילוב של פטריות מסוג ירדן ומלך היער, כאשר זו השניה מדמה את הסקאלופ (קוקי סאן ג/אק). הן נחו על קרם של ארטישוק ירושלמי ושבבים של אגוזי מקדמיה פוזרו מעל. מנה מעולה שמכילה כמו מחומרי הגלם האהובים עלי.המשכנו עם קרפצ\'ו תפוחי אדמה(42 ₪) ועם מנה של קוביות סלק מעושנות (48 ₪). הקרפצ\'ו היה רענן וטעים. חוץ מתפוחי אדמה, הוא הכיל גם קונפי בייבי שומר, זיתי טאטוס, גרגר נחלים, איולי שרי וצ\'ילי לתת איזה קיק של חריפות. המנה היתה יפיפה והצילחות שלה מרשים ביותר. מנת הסלק היתה מדהימה לא פחות, ואחת המנות הטעימות ביותר בארוחה הזו. שלושה חצאים של תפו"א מסוג ראטה. טעימים, קריפיים וחמאתיים היו בצלחת. מעליהם סלקים מעושנים חתוכים לקוביות קטנות קטנות כמו היו סלט ערבי. הן הוגשו עם קטשופ סלק אלוהי, ואיולי שלפי התפריט הכיל אספרסו, אבל זה לא הורגש.

המנה הבאה שהוגשה היתה קצת יותר גדולה ויותר משביעה. היו בה קרם כרובית, מעליה אורז אדום ומעליו כרובית צלויה וטריה גם יחד (62 ₪). שוב מנה מוצלחת. קרם כרובית עדין, שהתערב לו עם אורז אדום נהדר. הכרובית הצלויה והטריה השלימו את המרקם הקראנצי של המנה. מן הסתם מומלץ למי שאוהב כרובית. לפני הקינוחים היתה עוד מנה אחת. על לחם תירס הונחו גילופים של מנגו ירוק עם תירס לבן, עגבניות שרי, בצלי שאלוטס וחלפינו צלוים, צ\'ילי תאילנדי, פיסטוקים מעושנים ומעל הכל זילוף של ליים (42 ₪). עוד מנה מעולה, עזת טעמים שסגרה את החלק הזה של הארוחה.

סיימנו עם שני קינוחים.מתוקף היות המקום טבעוני, גם הקינוחים הם כאלה. גם כאן הצליחו לייצר מנות מפתיעות ואיכותיות עם צילחות אומנתי יפיפה. המנה הראשונה היתה של עוגת בננה שוקולוד, רוטב אספרסו, פולי קקאו וקוביות בננה (39 ₪) והוקינוח השני הכיל גנאש נוגט, קראמבל לוז, קרם שוקולד ונקטרינות (42 ₪). שני הקינוחים היו טעימים להפליא. לא הפריע לנו בכלל שהן לא הכילו מרכיבים חלביים או ביצים.

לסיכום, מיס קפלו היא מסעדה טבעונית שמתאימה לכל אוהבי הירקות באשר הם. אני יצאתי מופתע מאוד מהארוחה. לא תארתי לעצמי שארוחה טבעונית יכולה להיות כל כך טעימה ומגוונת. אסיים במשפט שיסכם את הכל בצורה טובה....אם היו מגישים לי אוכל כזה מדי יום, היתי בקלות מוריד את צריכת הבשר שלי לפעם או פעמיים בחודש. לכו לנסות, אולי תופתעו גם אתם.

הערה: המסעדה נאלצה לסגור את שעריה במיקום הנוכחי של במתחם שרונה, אבל לפי הפרסומים, הסגירה היא זמנית בלבד עד למציאת מקום חדש בו תוכל לפעול.

עקבו אחרי באינסטגרם:  DORONREST

היו חברים שלי בפיסבוק: "דורון מבקר במסעדות"

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים