:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
OCD, תרצה 17, יפו

(4.8) OCD. לתוך הקלחת הקולינארית המקומית, הגיחה בעת האחרונה ועוררה סביבה באז לא מבוטל, היא OCD (הפרעה טורדנית כפייתית), המקום המסקרן שפתח השף רז רהב במתחם נגה ביפו.  המקום של מי שקנה את פרסומו בעיקר באינסטגרם תחת השם רזי ברווזי, ואת נסיונו המעשי במסעדת פופינה תחת ניצוחו של אוראל קמחי, הוא בהחלט אחר ולא שגרתי. לא במקרה אני כותב מקום ולא מסעדה. ומקום לא שגרתי, מצריך דווח לא שגרתי. שאלות רבות שאלתי את עצמי לפני הגעתי למקום. שאלות רבות שאלו אותי אנשים לאחר הביקור. רק נראה לי טבעי שאת הדווח הנוכחי אכתוב כראיון עצמי. אז הנה מתחילים...

אז מה היא בעצם OCD?

לא מדובר ממש במסעדה. אין בה שולחנות, ואין בה תפריט. אם כבר צריכים הגדרות, אז זה יותר מתקרב לארוחת שף מאשר למסעדה. המקום כולו הוא בר גדול ומפואר עם 18 מקומות ישיבה. במרכז הבר עומדים רז רהב והצוות שלו ומצלחתים את המנות לעיני הסועדים. יש כאן אלמנט של שואו, סוג של הופעה קולינרית. מהפנטת שאורכת כשעתיים וחצי.

אז מה בדיוק אוכלים?

התפריט משתנה כמעט מדי שבוע. תלוי בחומרי הגלם שהם משיגים ובשיגעונות הפרטיים של רז. כך למשל מנת גדלי הבצל השרופים הממולאים בפולנטה, שכל כך פרסמו את המקום בתחילת דרכו, כבר לא מוגשים. "נמאס לנו כבר מהמנה הזו, אז המשכנו הלאה" ענה לי רז כששאלתי אותו. הארוחה מכילה תשע מנות. קצת ירק, קצת בשר, קצת דגים וכמובן שניים או שלושה קינוחים. במעמד ההזמנה, ישאלו אתכם אם יש משהו שאתם לא אוכלים, אם מסיבות בריאותיות, מצפוניות או סתם כי לא טעים לכם. אם יש מנה שמכילה את אותו חומר גלם, ירכיבו עבורכם מנה אחרת. אבל כעיקרון, אם אין בקשות מיוחדות, כולם מקבלים את אותן מנות. יש הרבה מנות שמכילות טכניקות של בישול מולקולרי, והכל מצולחת מדהים.

280 ₪ לפני שתיה וטיפ, זה המון כסף. שווה את המחיר?

אז נכון שכאשר רובינו יוצאים למסעדות, אנחנו לא מוציאים 280 ₪ לראש. יותר מ 350 ₪ אם לוקחים בחשבון כוס יין וטיפ. אבל כאן הנקודה. זו לא ממש מסעדה, ולכן ההשוואה להוצאה במסעדה לא נכונה. כאשר משווים מחירים של ארוחות שף אחרות, מגלים שהמחיר הזה די סטנדרטי. בשורה התחתונה מדובר בחוויה נדירה, לא רק קולינרית. התאורה, הישיבה של קבוצה מצומצמת של אנשים שאוהבים ומעריכים אוכל בצוותא, ההכרזה על כל מנה ע"י השף לפני שהיא מוגשת, צלחות המנות...הכל יוצר חוויה רב חושית מיוחדת במינה. בסוף הארוחה, לאחר שהשף והצוות הודו לכל הנוכחים על הגעתם, כל הסועדים מחאו כפיים.

למי יכולה להתאים ארוחה שכזו? למי היית ממליץ להגיע?

אין ספק שזו לא ארוחה שמתאימה לכל אחד. צריך ראש פתוח מאוד לטעמים ומרקמים לא שגרתיים. קיים כאן סיכון מסוים, וצריך לקחת את זה בחשבון. אין אפשרות לבחור את המנות. אוכלים את מה שמוגש. בנוסף, המקום מתאים לאנשים שאינם נרתעים מבישול מולקולרי. מדובר בתשע מנות. כל מנה מכילה הרבה מרכיבים. מן הסתם יהיו מנות שתאהבו יותר ומנות שתאהבו פחות. בכל מקרה, מובטח לכם שכל ביס שתשימו בפה, יהיו בו טעמים ומרקמים שלא טעמתם בשום מקום אחר, וכנראה גם לא תטעמו.

שמעתי שהמנות מאוד קטנות, יוצאים שבעים מהארוחה? אפשר מספר דוגמאות לאוכל שהוגש?

המנות אכן קטנות, אבל עדיין מדובר בתשע מנות. את המנות אוכלים בנחת עם הפסקה בין מנה למנה. אני מעריך שאם היו מגישים את כל המנות בבת אחת, והייתי טורף את כולן בשניה, יכול להיות שלא הייתי ממש מתמלא. תחושת השובע כידוע מגיעה כעשרים דקות לאחר תחילת הארוחה, כך שלאחר שעתיים וחצי כבר תרגישו שבעים. שבעים ומרוצים.

בין היתר הוגשה לנו מנה של לבבות ברווז עם קרם תירס ושקדים, תירס גילי כבוש וטרי, עלי פרחי סחלב, קראמבל ג\'ינג\'רברד ושמן של פלפל האבנרו חריף. טרטר בקר עם איולי חרדל דיז\'ון, קולורבי קונפי, שקדים, חומץ פטל, קולורבי כבוש, קרם קולורבי, אבקת קולורבי שרוף, שוקולד לבן ועלי מיזונה אדומה. קינוחים לדוגמא, הוגש ארטיק "מגנום" של גלידת בטטה צלויה עם שוקולד מריר, שקדים ותבלינים חמים וגם פרפה מנופח של דבש ווניל עם ג\'לי פטל, חרדל שזיפים, קרם ריקוטה וטרגון, שזיפים דחוסים בסירופ טרגון, גאודה עיזים, עלי סאקורה ואבקת סלק וגרניום. 

כמה מילים לסיום...

השף רז רהב, שפעיל מאוד במדיה החברתית, מבין את הצורך של האנשים לצלם במהלך הארוחה ואף מעודד זאת. יש גישה חופשית למרכז הבר, וניתן לצלם מקרוב את השף וצוותו במהלך עבודתם. ארוחות הערב מוגשות בימים שני עד שישי בשני מושבים. הראשון מתחיל בשעה שבע, השני בשעה תשע וחצי. חשוב מאוד להגיע בזמן כדי לא לעכב את שאר הסועדים.

חניה: ברחובות הסמוכים או בחניון. לאחר ההזמנה מקבלים SMS עם נקודת ציון לחניון הקרוב

שירותים: נקיים ויפים.

 

לסיכום: מסעדת OCD – 4.8 – חוויה רב חושית מהפנטת ומסקרנת. מומלץ לכל פודי באשר הוא

עקבו אחרי באינסטגרם:  DORONREST

היו חברים שלי בפייסבוק:  "דורון מבקר במסעדות"

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים