:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
גריג, אחד העם 15, תל אביב

(4.5) מסעדת גריג היא מסעדתו המסקרנת של השף עידו פיינר, יוצא מול ים, ושל היינן אורי כפתורי. המסעדה יצרה באז רציני מיד עם פתיחתה, גרמה ללא מעט חילוקי דעות, נסגרה למקצה שיפורים ונפתחה שוב. לא מעט עבר על המסעדה בזמן הקצר בה היא קיימת.

שף המסעדה, עידו פיינר, מגיע עם אמת משלו ודבק בה באומץ, מבלי להתחנף לטעם הרחב של הקהל הישראלי. יש שטענו שהוא "מנותק מהעם", אבל שף שמגיע עם אמת משלו היא מעשה מבורך. זה מראה די נדיר בנוף המקומי, שף שיש לו אמירה. זה כמובן כרוך בסיכון מסוים, ייתכן שתסחוף אחריך את הסועדים ואפילו תיצור שורה של חקיינים במסעדות אחרות, וייתכן שתישאר לבסוף לבדך עם האמת שלך. במקרה הנ"ל נסחפנו חלקית אחריו. חלק גדול מהמנות היה באמת מוצלח, בחלק היה חסר משהו על מנת להגיע לרמה המצופה.

  אז מה היא האמת של עידו? הבישול שלו מושפע מהמטבח האירופאי הקלאסי תוך רכישת כבוד למטבח המקומי. בפועל זה אומר כבוד לחומרי גלם ולטיפול בהם, כמעט ללא שימוש בתבלינים. המנות מיוחדות, לא העתק הדבק מתפריטים אחרים, כל מה שתוכלו כאן יהיה מיוחד ואחר. לרוב טעים מאוד, אבל בחלק מהמנות החוסר בתיבול פגע.

המסעדה לא גדולה והעיצוב בה נעים ולא מאיים. השירות חם ולבבי, כמעט משפחתי. השף והשותף הסתובבו בין השולחנות ודאגו שהכל יהיה בסדר. המלצרית היתה מקסימה, וכל המקום משרה אווירת רוגע אמיתית. המקום יכול בהחלט להתאים למגוון גדול של אירועים, החל מדייט רומנטי, יציאה משפחתית לחגוג ארוע,  ועד ליציאה לא מחייבת. המחירים תל אביביים. בסקאלה המוכרת.

אז מה הזמנו? המנות הראשונות סקרנו אותנו במיוחד, אז החלטנו להזמין שלוש ראשונות, עיקרית אחת ולחלוק קינוח אחד. ראשית קבלנו לשולחן. סלסלת לחמים עם ממרח של סלק וג\'ינג\'ר מיוחד וטעים ואיולי אצות בצבע שחור מבריק שפחות התחברתי אליו. התחלנו עם מנה של קלמרי, קרם פלפלים צלויים, זוקיני ועגבניות צלויות, לימון מסוכר ובזיליקום (55 ₪). מהמנה הזו מעט התאכזבנו. חומרי הגלם היו טובים והטיפול בהם נכון. הקלמרי היה מצויין, אבל קרם הפלפלים שחיבר את כל מרכיבי המנה לא המריא. הוא היה חסר תיבול כמעט לחלוטין ומעט משעמם. מעט חריפות או אפילו שום קונפי היו עושים את כל ההבדל. המשכנו עם מנת ספיישל של שרימפס טריים מקומיים (70 ₪). חמש יחידות של שרימפס באיכות מצויינת שקולפו חלקית הונחו כל אחד על בליני עם נגיעות של קרם פרש וויניגרט קלמנטינות. מנה נהדרת, למעט העובדה, קראו לי מפונק פרובנציאלי, שהשרימפס הגיעו עם הראשים והרגליים, כמעט שלמים. אני אוהב את האוכל שלי מוגש לשולחן כשהוא כבר מוכן לאכילה, ללא צורך בהתעסקות מיותרת. המנה הבאה כבר היתה מצוינת ממש. נתחי סלמון עסיסיים ורכים שבושלו בוואקום, על קרם כרובית מעושנת ועשבי תיבול ירוק, מדליוני תפוחי אדמה ומעל לכל נמזג רוטב נהדר על בסיס יין לבן ועירית. מנה שבהחלט מראה שלאמת של עידו פיינר יש מקום והיא יכולה לסחוף אחריה (60 ₪). המשכנו עם מנה עיקרית אחת של נתחי ברווז עם פירה תפוחי אדמה ציר בקר ותפוזי דם. עוד מנה נפלאה, מצולחתת מדהים (כמו רוב המנות) עם רוטב מתקתק חמצמץ שהתאים לברווז. אפשר היה לתת קצת יותר דגש לתפוזי דם. עוד היו בצלחת מעט חתיכות של ברוקולי, פטריות ושעועית ירוקה. בהחלט שווה (95 ₪). סיימנו באחד הקינוחים שכבר הפכו לסימן ההייכר של המסעדה. סברינה. בגרסה המקומית היו מספר יחידות קטנות של עוגת ספוג נהדרת ספוגה ברום עם קצפת מעל, כשבמרכז הצלחת ספירלה של קרם פיסטוק מהמם. מסביבו הונחו גם סורבה של פטל, ג\'לי ברגמוט וחתיכות פרי. קינוח יפיפה וטעים (45 ₪). 

נ.ב. המסעדה עובדת על תפריט חדש שאמור לצאת ממש בקרוב

חניה: תוכלו לחנות בחניון של כלבו שלום. מחיר חד פעמי של 25 ₪

שירותים: יפים ומעוצבים. יש שורת מדרגות שמובילה אליהם.

 

לסיכום:

המקום: 4.5 – נעים, מחבק, אווירה לא רשמית ומחייבת, אבל בהחלט מכובדת.

המחיר: 4.3 – בסקאלה התל אביבית

השירות: 4.6 – נעים, זמין, בגובה העיניים.

האוכל: טעם : 4.5 – רוב המנות טעימות מאוד. חלקן לא המריא בגלל חוסר תיבול.

         מקוריות: 4.5 – מנות מיוחדות ולא שגרתיות.

         הגשה: 4.7 – צלחות יפיפיות שעושות הרבה חשק.

 

לסיכום: מסעדת גריג – 4.5 – בשורה תחתונה חוויה מהנה ביותר, אם כי לא מושלמת. לכו ושפטו בעצמכם.

עקבו אחרי בפייסבוק: "דורון ריינר"

וגם באינסטגרם:  DORONREST

 

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים