:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
סיכום שנה - 2016

(סיכום שנה 2016) שנת 2016, יש לאמר את האמת,היתה שנה די מבאסת בעולם המסעדנות המקומי. מצד אחד שורה ארוכה של סגירות, אפילו של כאלה שנחשבו למוסדות כמו גם מסעדות של שפים גדולים ומוכרים. מצד שני אפשר לספור על כף יד אחת את מספר המסעדות הבאמת טובות שנפתחו, כאלה שבאמת מחדשות ומרגשות. אפילו לא צריך את כל האצבעות.

אין כמעט שף שלא הרגיש את נחת זרועו של המצב העגום. אם נציין את המזללה וכתית של מאיר אדוני, את שולחן של עומר מילר, את קורדליה של ניר צוק, את רוקח 73 של איל לביא ואת הרברט סמואל, זו תהיה רשימה חלקית בלבד. סביר להניח שמתחם שרונה תרם לא מעט למצב העגום, שואב אליו את כל אותם סועדים פוטנציאליים. אבל גם שם בתי העסק לא רווים נחת. סגירתו של מתחם ליטל איטלי, דיווחים על הפסדים כספיים כבדים ומצוקות שנקלעו אליהם לא מעט מהעסקים שם כגון טייגר לילי ופושון, לא מנבאים טובות.

אז מה בכל זאת היה לנו השנה? טרנד אוכל הרחוב שוטף את העיר וסוחף אחריו את בכירי השפים והמסעדות. סאברוסו, דוכן אוכל מקסיקני נהדר בשוק הכרמל, פוקי דוכן אוכל רחוב מהוואי וברטון, דוכן קרפ צרפתי שזכה להצלחה מיידית הם רק חלק מהרשימה. פסטיבל אוכל רחוב במזללה של מאיר אדוני לפני שנסגרה, קפטן קארי של רושפלד ולאחרונה גם דוכן ההמבורגרים של עומר מילר ברוטשילד, הן מקצת מהדוגמאות של מקומות שמגישים אוכל רחוב שבהם מעורבים גדולי השפים. לי קצת חבל לראות כישרונות גדולים מבזבזים את זמנם על אוכל רחוב, אבל כנראה שזו הדרך כמעט היחידה להרוויח היום כסף בתחום.

בראנצ\'ים. אז נכון שגם בשנת 2015 היו בראנצ\'ים בעיר, וגם לפני כן, אבל עושה רושם שהשנה הבראנצ\'ים תופסים מקום של כבוד. הם נועזים יותר, יצירתיים יותר ומדוברים יותר. אין היום כמעט אף מסעדה שמכבדת את עצמה שלא מגישה בראנץ מושקע.  אואזיס, בר א וין וקפה אירופה הן חלק מהמקומות שהשיקו השנה בראנצ\'ים. מדובר בטרנד מבורך. ארוחות קלילות יצירתיות שמאפשרות לשפים קצת לברוח מהגשת האוכל הכבד שמוגש לרוב בתפריטי הערב, ולבדוק את גבולות היצירתיות שלהם.   

כשרות. לא מעט מקומות כשרים נפתחו השנה בתל אביב. מוקיר ומכבד אנשים ששומרים כשרות, ואין לי התנגדות עקרונית לכך, ובלבד שלא יבוא על חשבון האיכות. לצערי ברוב המקרים זה בדיוק המצב. לאור סגירת שתי המסעדות הלא כשרות של מאיר אדוני, בולטת דווקא הישארותן של השתיים הכשרות שלו. ניר צוק סגר את המסעדות הלא כשרות שלו, ופתח את מאפו הכשרה. טאפאס אחד העם נסגרה ובמקומה נפתחה גם מסעדה כשרה, אקלקט. המיט קיטשן הכשרה החליפה את שיין אנד שארפ. זו הרשימה חלקית בלבד. היו לא מעט פתיחות של מסעדות כשרות חדשות השנה. לצערי אני לא יכול להעיד על טיבן, נותר רק לקוות שהן יוכיחו לכולנו שמטבח כשר יכול להיות גם מעניין וגם טעים למרות כל המגבלות.

פופ אפ. השנה היתה שנת הפופ אפ, אותם מקומות שנפתחים מראש לזמן מוגבל, החל מיום אחד ועד למספר חודשים. הבולטת מבין כולם היתה מסעדת סלבה וידה שנפתחה כמסעדת פופ אפ במלון בראון ופעלה שם במשך כשלושה חודשים ולאחרונה נפתחה מחדש הפעם כמסעדת קבע. עוד מקומות שרכבו על הטרנד היו פופ אפ של שי גולן, זוכה "בייק אופ ישראל", שהגיש מגוון של קרמבו בטעמים שונים במתחם שרונה, שם פעל במשך כחודש. עוד פופ אפ שפעל במשך חודש אחד היה "בריין פריז". בדוכן במפגש הרחובות הרצל ורוטשילד, הגישו בעלי הפאב פרנץ\' 57 מגוון כריכים וקוקטיילים בסגנון ניו אורלינס. פופ אפ שכולו קינוחים של הקונדיטורים נטלי לוין ואלון שבו פעלו למשך יומיים בלבד בנווה צדק.

איפה המקומות הלוהטים של שנת 2016? השוק היווני ביפו חווה התעוררות עם שיפוץ נרחב ומספר מסעדות וברים חדשים שנפתחו שם, ושעוד עתידים להפתח. בין היתר ניתן למנות את רעמסס תחת ניצוחו של השף אלי שטיין, ממסעדות אדורה המחודשת שנסגרה, את מסעדת הדגים שפתח אבי גבסו, בנו של "ד"ר שקשוקה" ואת הבר שפתחו בעלי מסעדת הצועניה.

המשך טרנדים משנים קודמות. בהמשך למגמה העולמית, נמשכה גם השנה פתיחתן של מסעדות שף בתוך מלונות בוטיק. קלאש, מאפו ומאייר של אוסמה דלאל היו רק חלק מאותן מסעדות. גם פה כנראה שהפאן הכלכלי גורם לכך שהקונספט הזה ימשיך לצבור תאוצה. אספקה קבועה של לקוחות מבין אורחי המלון, מלבד אותם סועדים שבאים רק לאכול במסעדה, יכולה להסביר חלק מהצלחת העניין.

צמחונים אאוט, טבעונים אין. מי שחשב שהטבעונות היא טרנד חולף, אופנה שתכף תעלם מחיינו התבדה, להפך. אם פעם, הרוב של האנשים שלא אכלו בשר היו צמחונים והטבעונים היו רק "כת של אנשים משוגעים בשולי הצמחונות", היום כבר כולם מדברים על הטבעונות, ונראה שהמילה צמחוני כמעט ונעלמה לה מחיינו.  למרות שהטבעונים ספגו השנה מכה קשה עם סגירתה של מיס קפלן המופלאה, עדיין מעבר לעובדה שנפתחו ברחבי הארץ מסעדות טבעוניות, כמעט כל מסעדה מגישה לפחות מנה אחת טבעונית. חלק מהמסעדות מגישות תפריט טבעוני שלם בנפרד מהתפריט הרגיל. אום כולתום בחיפה, 416 בר קוקטיילים שעתיד להפתח ברחוב הארבעה, הרצוג מעדניה טבעונית, מזללת פיתות חדשה בשם "ריינבו בפיתה", כל זה ועוד בהמשך לפעילותן של מסעדות ותיקות ומוכרות. רשת בתי הקפה לנדוור השיקו תפריט ארוחות בוקר טבעוני, רשת ארומה השיקה קולקציית משקאות אייס טבעוניות. אפילו דוכן ההמבורגרים החדש של עומר מילר מגיש ורסיה של המבורגר טבעוני. הטבעונות כאן כדי להישאר, בינתיים.  

אז מה צפוי לנו בשנת 2017? המקום הלוהט הבא, לפחות על פי הפרסומים, יהיה כנראה אזור גן החשמל ורחוב לבונטין. פתיחות צפויות של ישראל אהרוני ושל ירון שלו ממסעדת טוטו יהוו כנראה את יריית הפתיחה. הקונספט של מסעדה שמגישה ארוחות שף קבועות וידועות מראש, ללא תפריט יהפכו כנראה להיות הטרנד הבא, ונראה מקומות כאלו הולכים ומתרבים. OCD הייתה הראשונה לעשות זאת. לאחרונה התבשרנו על מסעדה נוספת, סרנדיפיטי של השף טל גזית בבית לחם הגלילית עם קונספט זהה. יש הרבה סיבות לשפים לבחור בדרך זו, מדובר בקונספט שבו הסרוויס קל יותר ויש שליטה טובה יותר על כמות חומרי הגלם והבלאי. מבחינה כלכלית נראה על פניו שמדובר בקונספט בטוח יותר. טרנד נוסף שרק התחיל ונקווה שיתפוס תאוצה בשנה הבאה הם הפוד טראקס. אותן משאיות אוכל שכל כך נפוצות בחו"ל. בארץ ניתן בינתיים לפגוש אותן בפתח תקווה, אבל כולי תקווה לראות משאיות אוכל שכאלה ברחבי הארץ. נותר רק לקוות שהשנה הקרובה תהיה עשירה מוצלחת ומעניינת יותר מקודמתה. אמן!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים