:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
לוקה ולינו, לילינבלום 20, תל אביב

(3.5) מסעדת לוקה ולינו נפתחה בתל אביב לפני כשלושה חודשים ע"י הבעלים של מסעדת טופולינו הירושלמית שנסגרה. הרבה באז לווה את המסעדה עם פתיחתה, כאשר הדעות לרוב מפרגנות. הגענו אם כן עם ציפיות די גבוהות, שלצערי לא ממש התממשו.

תפריט המסעדה מוגדר דרום איטלקי סיציליאני, מה שמסביר את קיומן של מנות צפון אפריקאיות כגון קוסקוס או בריק בין שלל המנות האיטלקיות המוגשות. הארוחה התחילה בקול תרועה עם מנה ראשונה אחת טובה ואחת מצויינת ממש, והסתיימה בקול ענות חלושה עם ראשונה נוספת סתמית, מנת ניוקי מאכזבת ושני קינוחים שלא המריאו.

התחלנו עם מנה של פלמידה נאה עם פרוסות של סברס, מיץ ליים, חמציצים וצ\'ילי. עוד היו שם מעט צנוברים ופרורי גבינה מלוחה. מנה סה"כ טובה, הצילחות שלה היה קצת מבולגן אבל היא היתה מאוזנת וטובה (42 ₪). יותר הזכירה סוג של סשימי מאשר מאכל סיציליאני. המשכנו למנה נוספת, שהיתה לא פחות מהברקה. לתוך הטאבון הכניסו גבינת קממבר עם דבש ושום. הגבינה נמסה והתערבבה לה עם הדבש והשום. המנה הוגשה עם מעט לחם שטבלנו בתערובת המדהימה והריחנית הזו. יופי של מנה (42 ₪). ראינו בתפריט מנה של "בוריק טוניסאי ממולא בריקוטה ביתית, עלי תרד וביצה". הטרנד הזה של אוכל רחוב שמגיע לתפריטי המסעדות תופס תאוצה והיינו סקרנים לדעת איזה שדרוג הכניסו למנה הזו. התוצאה היתה מעט מאכזבת. לא היה שום ערך מוסף במנה שיצדיק הגשה שלה במסעדה, ובוודאי את מחירה 37 ₪.  המשכנו עם מנה מקטגורית ה"פסטות" בתפריט. "ניוקי אל לה רומאנה על רוטב עגבניות שרופות בטאבון" (52 ₪).  מדובר ב"ניוקי" שעשוי מסולת עם גבינת ריקוטה. כשהוא עשוי כהלכה הוא עדין ומופלא ואחד הדברים הטעימים. כאן הסולת היתה גסה, הרבה יותר מדי גבינת ריקוטה בפנים, ואם זה לא מספיק המיסו על זה מעל תועפות של מוצרלה. כבר עשברנו את השלב של כמה שיותר גבינה יותר טוב. רוטב העגבניות שלווה את המנה היה גס ועז טעמים ופשוט לא התאים. מנה כזו צריך ללוות ברוטב עדין שמתכתב עם העדינות שאמורה להיות גם בניוקי. כל המנה הזו היתה חסרת איזון לחלוטין. למרות שהיא לא היתה גדולה, רק שלוש "לביבות" ניוקי בינוניות, לא אכלנו אפילו חצי. לזכות המסעדה ייאמר שהם הציעו להחליף לנו את המנה, כשסירבנו בנימוס, הם הורידו אותה מהחשבון ולא חויבנו עליה.

המשכנו עם שני קינוחים. "רביולי שוקולד ברוטב טופי וקפה" (39 ₪) ו"קרם לימון בזיליקום עם עוגיית  אמרטי ותאנים" (39 ₪). בשני הקינוחים היתה שוב בעיה של חוסר איזון וגסות טעמים. הקרם לימון היה נחמד, אבל בכוס היתה כמות גדול מדי של קרם ומעט מדי עוגיות. שלוש פרוסות גדולות של תאנה הונחו מעל. הן היו גדולות מדי לאכול בביס אחד ומצד שני הונחו בכוס שהקשה על חיתוכן. לא ממש פרקטי. הרביולי שוקולד היה ניסיון מעניין למעט יצירתיות ומקוריות, אבל גם הוא היה גס וכבד. גם אותו לא סיימנו.

לסיכומו של עניין, הגענו מלאי ציפיות. הארוחה התחילה טוב, אבל המשכה היה מפוספס ומאכזב. ניתן רק לקוות שהמסעדה תערוך מקצה שיפורים על מנת שאכן תעמוד בציפיות שלוו את פתיחתה.

שירותים: נקיים ויפים

חניה: עם קצת מזל ברחובות הסמוכים בנווה צדק או בחניון במפגש הרצל ורוטשילד


לסיכום: לוקה ולינו - 3.5 - המסעדה לא עמדה בציפיפות שלנו

עקבו אחרי באינסטגרם:  DORONREST

עקבו אחרי בפייסבוק: דורון ריינר


מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים