:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
קלאש, דרך מנחם בגין 46, תל אביב

(4) מסעדת קלאש היא אחת ממסעדות השף האחרונות שנפתחו לצדו של מלון בוטיק, מלון NYX. יש להודות על האמת, מלונות הבוטיק די מצילים את ענף המסעדנות. בעיקר את מסעדות השף העיליות. ללא מלונות הבוטיק, היינו נשארים עם מספר מאוד מצומצם של מסעדות שף . לצד הוטל מונטיפיורי הוותיקה, ניתן לציין גם את מאייר, מאשייה וסלבה וידה כדוגמאות לכך.

מסעדת קלאש נפתחה תחת ניצוחו של השף חיים טיבי הידוע בעיקר כמנהלה של מסעדת מוסקט במצפה הימים במשך הרבה שנים וכיום בעלי מסעדת טיבי\'ס בורד הגליל.המלון והמסעדה ממוקמים באחד האזורים הפחות נעימים של תל אביב, לצד צומת כבישים סואן, אזור תעשיה די מפוקפק ועבודות בנייה של הרכבת הקלה. למרות המיקום הבעייתי, ברגע שנכנסים פנימה הניתוק מוחלט. העיצוב בהחלט מיוחד ושונה גם של המלון וגם של המסעדה. הרבה גוונים של שחור ואדם, פסלים, מסכי וידאו ארט ואמנות עכשווית.

השירות היה בסה"כ נעים, חייכני משתדל ומלא כוונות, אבל עדיין לא חף מבעיות. כוס תה שהגיעה בלי סוכר, סלט ומנות ראשונות שהגיעו ללא כף. לקח כעשר דקות עד שהמלצר חזר והביא לנו את מה שהיה חסר.

התחלנו עם שלוש ראשונות. "טונה טוקיו תל אביב" טונה אדומה מובחרת, ביצת שליו עלומה, שמנת חמוצה, קרם אבוקדו, טוביקו וואסבי ורוטב ביסק כמהין (52 ₪). על פניו נקרא כמו מנה מצוינת ועשירה בטעמים, אבל בפועל המנה היתה אנמית מאוד. הטונה נחתכה, לטעמי, לחתיכות עבות מדי שמנעו ממנה לספוג את הטעמים השונים. היא היתה באמת באיכות טובה מאוד, וחבל שלא עשו בה שימוש יותר מוצלח. המשכנו עם "סרטנים כחולים" בשר סרטנים צרוב בביסק ופרנו על קרם תירס טרי (62 ₪). הפעם המנה היתה מוצלחת. קרם תירס עשיר ומתוק מתוק, בשר הסרטנים היה פנטסטי. עוד הזמנו "סלט ברווז אסייתי". דלעת צלויה, חציל קלוי, קונפי בצלי שאלוט, קולורבי כבוש, חסה, נבטים ברוטב חריף מתוק (52 ₪). סלט עשיר ולא שגרתי. הקולורבי הכבוש היה שיחוק רציני. לתוך הסלט נמזג הרבה יותר מדי רוטב שדי הציף אותו ומנע מאיתנו להנות משלל הטעמים והמרקמים. חבל שיד שף לא מדויקת הורסת מנה עם כל כך הרבה פוטנציאל. 

התקדמנו לעיקריות, סטייק טי בון 500 גרם (165 ₪) וניוקי ראטה בחמאה רכה, פטריות מורל, פטריות שימג\'י, שרי קונפי, ערמונים ותרד תורכי על קרם גזר מתקתק ושמן כמהין (73 ₪). מהסטייק היו ציפיות גבוהות, בגלל הניסיון של השף עם מסעדת הבשרים שלו בורד הגליל. הטי בון ,כאמור, אמור להבטיח עצם שבצידה האחד סינטה גדולה ובצידה האחר נתח פילה. בארץ לרוב מדובר בביס פילה, חתיכה פיצפונית שבקושי מספיקה לטעימה קטנה. אני נוהג לבקש לראות מראש את הנתח לפני שמעלים אותו לגריל. הנתח הובא כשהוא עדיין בשקית וואקום. הפילה היה כצפוי כמעט בלתי ניתן לזיהוי. שאלתי אם יש נתח עם חתיכת פילה גדולה יותר. הוא אמר שיש להם גם נתחים של 550 גרם. אמרתי שיביא לנו נתח גדול עם דגש על חתיכת פילה גדולה, במידת עשיה מדיום. הסטייק הונח לפנינו וישר מהריח ניתן היה להבין שמשהו כאן לא לגמרי בסדר. חתכנו חתיכה קטנה, הסטייק היה כמעט נא לגמרי, החזרו להמשך צליה. לאחר שהסטייק חזר, לקחנו כל אחד ביס אחד. טעם לוואי כל כך חזק, שלא יכולנו לסיים אפילו את הביס הראשון. טעם הלוואי נשאר בפה ולא עזב אותנו עד סוף הארוחה. לא חויבנו על הסטייק. גם מהניוקי לא רווינו נחת. בעוד התוספות שלוו אותו היה נעימות ביותר לחייך. מלאות טעם ומרקמים וקרם גזר נהדר, הניוקי עצמם היו בצקיים מאוד וכבדים מאוד. כמעט כל המנה נשארה וגם עליה לא חויבנו.    

ונסיים בנימה אופטימית, הקינוחים מצוינים ממש. השף פטיסייר של המקום רוני שטריקר, שהיתה גם מועמדת בפרסי האכול של טיים אאוט 2016 מגישה קינוחים יצירתיים, לא שגרתיים עם פרזנטציה מרשימה. אנחנו הזמנו שני קינוחים מתוך התפריט, שניהם היו מוצלחים ממש והצליחו להציל את תחושת ההחמצה שלוות את הארוחה כולה. הראשון היה  "סמי פרדו ברגמוט בחירתה של רוני".  צרוף של טעמים ים תיכוניים, גנאש פיסטוק בעל מליחות עדינה, שערות קדאיף, רחת לוקום בעבודת יד, פיסטוקים מקורמלים ועלי כותרת של ורדים מסוכרים. 48 ₪. מדובר בקינוח הדגל של המקום, מעין פרשנות אישית למלבי מאוד משודרג. מומלץ מאוד.

"בננה קרמל" תחתית בצק פריך, שכבת טראפלס שוקולד קרמל דקה, קרמו בננה, פניני קראנץ קרמל מלוח, בננה ברולה, גלידת קרמל על חול של שוקולד מריר. 46 ₪. אין מה להוסיף, עוד קינוח מוצלח.

הארוחה לוותה בתחושת החמצה וחבל שכך, שכן המקום מדהים והשירות למרות מספר פספוסים היה נעים מאוד ומלא כוונות טובות. בואו בשביל הקינוחים והאווירה.

שירותים: משתמשים השירותים של הלובי של המלון. מעוצבים ונקיים. חשוכים.

חניה: קצת בעייתי באזור. מצאתי חניה ברחוב דוד חכמי.

 

לסיכום: מסעדת קלאש – 4 – בואו בשביל הקינוחים והאווירה, ועזבו את כל השאר

 

 

 

 

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים